Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Kasutaja avatar
raudsik
Kasutaja
Postitusi: 698
Liitunud: 12 Dets 2006, 22:24

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas raudsik »

Ma olen üritanud olla Kalevi suhtes nii optimistlik kui veel vähegi olla saab ja samas ülimalt pohhuistlik, et sitta kah, vahet pole mis nad korda saadavad, ma toetan ikka, aga nüüd on tõesti villand saanud juba. Vahepeal oli lootust ikka, et ei astuta samasse ämbrisse nagu eelnevatel aastatel, aga ohh üllatust, näe......suutsid nad raisad jälle seda teha!!!
Praegu allkiri puudub.
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas barons »

no seisul ei ole ju veel midagi viga! kui kolmapäeval kaotus tuleb, siis tuleb tunnistada, et tõsine ohu märk on üleval...see et siiani pole meeskonnas õiget nr. 5-te, on tekkinud vast olukorrast, kus väga taheti saada seda valgevene meest ja peale tema veel keskenduti liialt lomersi peale...muu jäi nagu kahesilma vahele, vist...hollandlene tuli nagu juhuse tõttu, aga küll mingi raha ikka leitakse, et kedagi juurde tulemas on, ei kahtle selles!
pigem paneb imestama see, et Martinil on venemaal piiramatud tutvused, miks peavad legionäärid alati tulema usa-st, äkki ikka saaks mõne venna venemaalt kah, jagavad euroopa kossu paremini, noorematel meestel nõudmised kah väiksemad, võibolla kui on hea mees, saaks teha mitmeaastse lepingu, mured mitmeks aastaks lahendatud!
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas nojah »

Kusjuures kuu aega tagasi tunduski seis täitsa ok. Mitmete meestega oli juba lepingud sõlmitud, oli üks leegionär (keda eelnevalt kõvasti meedias haibiti ja kiideti, et spets välja otsitud mees ameerikast) kohale toodud, teist aktiivselt otsiti. Siis leiti kiiresti Krabbendam - arvestades mehe pikkust ja oskusi siis ilmselt on hinna-kvaliteedi suhe paigas ning oli lootus, et otsitakse veel kolmandat leegionäri samuti. Kui lisandus Toome siis eesliin oli juba nagu enam-vähem, tekkis isegi lootus, et vbla tuuakse mõni korralik nr 3 või lihtsalt hea viskekäega liidriomadustega tagamees juurde. Kõik näis nagu paigas olevat.

Tõsine allakäik algas siis, kui Jones minema saadeti ilma, et kedagi tema asemele oleks otsitud. Lihtsalt jäeti süüdimatult suur auk korvi alla, mõeldi mingeid lamedaid vabandusi välja, miks mees ära saata ning kui küsiti, et kes asemele tuuakse hakkas üks vabandamine, nutt ja hala. Ja see viimane on jätkunud siia maani. Kui konkurendid pidevalt üritavad meeskonda tugevdada, mehi saadetakse ära ainult siis, kui parem asendus on olemas, siis Kalev on hooaja alguses tegelenud ainult enam-vähem toimiva koosluse lõhkumisega.

Ja mis puutub sellesse, et katki pole veel midagi, hooaeg pole alanud - milleks siis üldse treeningmänge pidada, kui neist mingeid järeldusi teha ei osata? Jah, eelmine aasta oli ka kevadeni optimiste, kes loodsid et oh kohe-kohe läheb paremaks ja mehed pannakse mängima ja katki pole veel midagi. Tundub, et selliseid leidub ka see hooaeg... millal mõistus koju jõuab?
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4486
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas vaim564 »

Aga ongi nii, et tõsiseltvõetavaid hinnanguid saabki teha hetkeseisu pealt ja kontrollmängud on siinjuures olulised hindamiskriteeriumid. See, kas läheb paremaks või halvemaks, käib rohkem ennustamise või ka soovmõtlemise valdkonda - küll Kuusmaa teab, mis teeb või loodetavasti ei hakka vihma sadama. Eks nädala pärast oleme muidugi targemad, kui esimesed ametlikud mängud peetud, aga täna, siin ja praegu tundub seis olema päris nutune.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas nojah »

Rockiga oli jälle seis täpselt vastupidi, kuu aega tagasi tundus, et seisud pole kiita. Tagaliinis oli Leppik vigastatud, uus ameerikalne kahtlane. Jäid ainult noored Sokk ja Kurbas, eriti viimane oli suur ? Eesliinis oli ameeriklane, kelle osas ei olnud selge, kas suudab koha välja mängida ning segadus nr 4 koha peal - kas Toome? kas Talts? kas mõlemad? vbla mitte kumbki?

Aga selles seisus au Rocki juhtkonnale ja treeneritele. Ei jäädud käes rüpes ootama, et "loodame parimat" või nutma, et "ega meil ei olegi raha paremate meeste jaoks". Asuti hoopis tegutsema.

Suudeti saada kokkuleppele Taltsiga. Tagaliinis tekkis võimalus saada Tsintsadze, tehti kohe julge vahetus. Kuna tagaliin tundus ikka veel veidi nõrgana, leiti sinna juurde Veideman! Ameeriklasene on siiani nii- ja naa mees aga lepiti, et ilmselt olemasoleva raha eest oluliselt paremat meest ei saa ning üritati siiski mees meeskonda sulandada ja tema paremaid külgi võimalikult kasulikult ära kasutada, mitte ei mindud riski peale, et äkki leiame parema. Pealegi, Callistusel on korvi all "partneriteks" valida eelkõige Allingu ja Taltsi vahel, kellest on korvi all suurtega müttamises kindlasti oluliselt enam abi, kui Krabbendamil Keerlesest või Toomest.

Hetkel tundub Rocki seis päris OK. Ainuke kahtlus on see, et Talts läheb minema. Aga küllap siis uus mees ka juurde otsitakse. Kardetavasti küll ei saada sama head meest aga mina hindaks Taltsi äramineku võimalusi poole hooaja pealt kusagil 50/50. Mees kindlasti väärib head lepingut heas klubis aga noh... eks näis.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4486
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas vaim564 »

Rocki juures on kõige kahtlasem praegu PF positsioon, mis alguses tundus neil päris tugev. Talts on küll tasemel, aga talle pole korralikku asendust. Ok, Raadik sai Cramo vastu päris hästi hakkama, aga kas see on mingi näitaja? Ja kui Talts veel ära peaks minema.
Rohnertiga käituti tegelikult samamoodi kui nigeerlasega, ei saadetud kohe minema, vaid pakuti katseaja pikendust. Kui ta oleks jäänud, siis mängiks Veideman praegu ilmselt Rakveres. Aga kuna ta ütles ära, siis oli kohe mees asemele võtta ja kindlasti mitte halvem.
Kalevi puhul ma ütleksin, et Krabbendam pole omas elemendis sugugi mitte halvem kui Eziukwu, mõlemal on omad tugevused ja nõrkused. Aga ründeliinis tervikuna on hollandlasel toeks Toome, Keerles ja Kitsing, nigeerlasel Talts, Allingu (ja Raadik - korvi all on ta Kitsingust pikem ja tugevam, kuigi oskustelt on Kitsing ehk isegi veidi üle, seega 50:50) ning siit tulebki vahe sisse.
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 506
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas Krysver »

Seoses Rocki tuhast tõusmisega tundub Kalevi seis hetkel ootamatult niru küll, aga ehk läheb paremaks.
Muide, huvitav on mõelda, et kui Kalev oleks teatanud enne hooaega, et klubi põhijõududeks saavad S.T. Sokk (isegi Rocki pooldajate poolt maha kantud mees), Kurbas (igavene pingipoiss), Eichfuss (mõnegi Rocki poolehoidja poolt nimetatud kindlaks Doronini vahetusmeheks, mitte rohkemaks), Allingu (pensionär), Ezikwu (kiitsakas kilu) ja ära minna üritav Talts, siis oleks vist alles mäss lahti läinud. OK Tzinn on ka kambas. Ja Raadik, Doronin ja Paade :shock:
Huvitaval kombel hakkasid need mehed ootamatult hästi kokku mängima.
Sellega tahan ainult öelda, et loodetavasti suudab ka Kalevi treenerite kolmik oma seltskonna toimima saada.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas nojah »

Väike vahe ikka on. Rockis on hetkel 2 parimat Eestis mängivat eestlast (Veidemann ja Talts) ning 2 leegionäri (üks neist valmis kandma liidrirolli). Neile neljale mehele põhiliselt ilmselt meeskond toetuma hakkab, lisaks mitmed noored ja paar kogenud rollimängijat.

Kalevil on ainult 1 leegionär (kes ei ole küll paha aga selgelt pole ka selline mees, kes liidrirolliga hakkama saaks). Jah on küll mitmeid koondislasi aga pole ühtegi meest, kes oleks valmis liidrirolliks. Sokult ja Arbetilt on seda mitu hooaega oodatud, tulemust pole senini tulnud. Ei usu, et asi ainult kehvades treenerites on. Keerles tundub järjest tujukamaks muutuvat, kuigi antud olukorras ilmselt temale selles osas lootma peab. Samas tema pikkuse ja kehakaaluga on ikka raske korvi all möllata, seal on abi tublisti vaja. Dorbek, Toome, Saks, Tamm, Orula on küll ilmselt omal kohal rollimängijatena ja vahetusmeestena aga enamaks neil võimeid ei ole.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas theundertaker »

Orulast võiks saada selline mängija küll kellest võiks tulla liider meeskonnale!
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas nojah »

Ole nüüd reaalne? Ühe mängu põhjal teed selliseid järeldusi??? Ta ei suutnud TTÜski liidrina läbi lüüa. Vanust juba 25, kus ta seni oli? Võimed keskpärased, oskused piiratud. On küll omad head küljed ja rollimängijana vajalik aga ühe õnnestunud mängu põhjal selline järeldus teha.... no mehe tase lihtsalt ei kannata liidrirolli. Kui tema on mees, kes liidriks saab siis meeskonna üldine tase on ikka väga-väga kehvake.

Praegu on ta lihtsalt kõigile tundmatu mees, kelle vastu ei osata mängida ja ei osata ohtu karta. Kunagi ühes koondise mängus Läti vastu tuli ka Makke väljakule ja pani 4-5 keskpositsiooni viset sisse - selge näide, et temaga ei osatud arvestada ja spets tema vastu mängimiseks ei valmistatud. Siis võiks Makke äkki ka koondise liider olla?
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4486
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas vaim564 »

theundertaker kirjutas:Orulast võiks saada selline mängija küll kellest võiks tulla liider meeskonnale!
Eelmisel aastal tegi Riis samuti suurepärase mängu Rytase vastu, viskas üle 20p, aga edasi ... nagu tavaliselt üks mäng hästi, kolm mängu null
Orula mängis Ventspilsi vastu hästi, kuid kõik eelmised kontrollmängud ebaõnnestusid täielikult, nende meeste puudus on ebastabiilsus.

Muidugi saab väita, et loodetavasti läheb kunagi? paremaks, aga siin ongi vahe soovmõtlemisel ja tegelikul olukorral.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3609
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas Rix »

Eks teen ühe tavavea ning siis põhjedan, miks see viga on.
Rockiga võrdlus on nagu ta tegelikult on, selge on see, et tartlastel on eelarve juba suves konkreetselt paigas, suure osa rahast annab nn avalik sektor, kus üllatusi pole: Tartu linn (juba kevadel teada, mis summa, edasine boonus), Tartu Ülikooli ise ning palju annab ka peasponsor. Cramol see asi ju nii ei käi ning teades Eesti klubide värki, siis midagi ei ole parata, teatud sponsid ongi nii, et kevadel lubatakse, aga sügisel tõdetakse, et nagu ikka ei tahaks anda, pole endalgi teist. Ja masu ajal kahjuks nii on ja jääb, pole siis ka vaja üllatust teeselda, et vaat 2007/2008 hooajal oli kompleteerimine jne kõik paigas. Siis oli ka majanduslik kindlus ja kate olemas.

Miks selline võrdlus viga on?
Hetkel ei ole enam mõtet halada ning tuua võrdluseks Rocki. meeskond on selline nagu on, see Rockiga võrdlus nüüd asja ei paranda: tuleb pöörata tähelepanu oma nõrkustele, neid likvideerida ning lähtuda seisust, kus ollakse. On mehed, kes on, kuid neid on võimalik mängima panna! Kui seda ei usuta, võiks laiali saata või minna. Nutt ja hala ei aita, samuti ka naabri kiibitsemine ja kadestamine! Samm-sammult: kõige pealt TTÜ mänguks mehed üles peksta, teiseks oma mängujoonis kätte saada, enesekindlsut sealt kasvatada, leida vahenditest enam-vähem miski kapp jne jne.

Võtke end kokku, võidelda tuleb igas olukorras, põhihooaeg algab nüüd!
“I know it when I see it” - Potter Stewart
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas nojah »

Kas sa ei arva, et sponsoreid peletab ka eemale see, et klubi juhtimises on asjad paigast ära. Käib mingi pidev tühi rapsimine ja halamine segiläbi. Ma usun, et toetajad oleksid ka parema meelega nõus oma rahakotiraudasid lahti tegema, kui neile konkreetne projekt, konkreetne nägemus viia. See praegune trall näiteks välismängijate ümber (JÄLLE!!!!) mind sponsorina paneks ka mõtlema ja üritaksin samamoodi oma lubadustest viisakalt kõrvale põigelda a la "näe, pole endalgi õieti raha, saati siis veel klubile anda". Ega sponsorid ka päris pimedad ei ole, küllap tahavad nemad ka oma raha eest midagi konkreetset näha. Mitte ainult mingeid tantse lomersite, joneside ja kehva turusituatsiooni ümber...

Ja lisaks veel see, et ma ei kurda niisama. Minu konkreetse virisemise taga on ikka ka väga konkreetne tegemine/tegematajätmine. Kui juhtkond:

a) oleks Jonesi alles jätnud (olgu ta vorm milline tahes) ja lubanud tal siin vaikselt vormi koguda või
b) tegeleks aktiivselt uue mehe otsimisega ning toodaks korvi alla täiendus, isegi, kui ta ei ole oma tasemelt peajagu üle, kui praegune seltskond (ainult veidi teistsuguste tugevate külgedega).

siis ma ei viriseks üldse nii palju ja annaks meeskonnale aega. Aga mulle ei mahu siiani hinge see, et mees saadetakse lihtsalt minema (kusjuures sinna kohale on vähegi tasemel meest hädasti vaja, vbla te ei usu, et ühe mehe taga on nii palju kinni aga mina olen veendunud, et meeskond ei saa toimida, kui üks lüli on täiesti puudu või äärmiselt nõrk), kusjuures põhjenduseks ei toodud üleüldse raha puudust ning nüüd üritatakse juba enam-vähem toiminud masinat, pärast seda, kui ta on parandamiseks lahti võetud ja n-ö "probleemne" jupp eemaldatud, ilma uue jupi lisamata uuesti tööle panna....
Viimati muutis nojah, 27 Sept 2010, 13:41, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas zero0 »

vaim564 kirjutas:Rocki juures on kõige kahtlasem praegu PF positsioon, mis alguses tundus neil päris tugev. Talts on küll tasemel, aga talle pole korralikku asendust. Ok, Raadik sai Cramo vastu päris hästi hakkama, aga kas see on mingi näitaja? Ja kui Talts veel ära peaks minema.
Nõustun selle jutuga, siis kui Talts lahkub, muidu arvan teisiti.
Eelmist hooaega mäletad? Siis olid samuti Allingu ja Talts korvi all, lisandus veel Morrison ja kedagi muud polnud. Kitsing muidugi sai garbage minuteid. Pead konstanteerima fakti, et korvialune oli Rockil väga võimas.
Kui nüüd rääkida sellest hooajast, siis arvan isegi, et eesliin on võimsam ja seda mitmel põhjusel: Allingu tundub senimaani võimsam kui kunagi varem - eelmine hooaeg juba tõestas, kui vajalik vahetusmees ta oli, lisanduvad veel Paade ja Raadik - hooaeg on pikk ja mängude rohke, loodetavasti teevad korvialust veel võimsamaks, Talts - kui jääb, siis ehk teeb stabiilsema hooaja võrreldes eelmisega. Lisaks on võimalik veel Eichfuss number nelja peale nihutada, kellel nüüd peaks rohkem kogemust olema.
Callistusest nii palju, et siiamaani on näidanud head kaitsemängu, paremat kui Morrison. Samuti tundub ta kiirema tegutsemisega olevat. Rünnakul oli hetke pildi järgi Morrison edukam, sest oli agressiivsem. Lisaks suutis edukalt mehi ette võtta ja ilusti lahendada. Keskpositsioonivise oli ka olemas! Seda näitab aeg kumb mees edukamaks osutub, anname talle aega, kuna Morrison ei suutnud ka alguses oma tegelikke võimeid näidata!
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4486
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Vaikselt mõeldes järgmisele hooajale

Postitus Postitas vaim564 »

Jonesi puhul oleks andnud teha ehk ka samuti nagu Rock talitas, pikendanud katseaega seni kuni uus mees leitakse
Vasta