Ülalkirjutatu oli selline "rant" moodi jutt ning rahastamine ikkagi kõrvaline.Mario kirjutas:Aplaus Rixi hingestatud kaitsekõne eest Kalev/Cramole Olen nõus, et ajakirjandus otsib alati intriigi ja kaldub seepärast liialdustesse, kuid fakt jääb minu arust ikkagi faktiks - Cramo on olnud ülemakstud ja seda suuresti just spordi politiseerumise pärast. See ei ole juhus, et Reformierakonna juhitud riigivõim Cramole hiigeleraldisi hakkas jagama ja et Keskerakonna juhitud Tallinna valitsus samal ajal toetusi Cramole vähendas. Ei ole juhus ka poliitik Holsmeri sattumine Cramo juurde nagu pole juhus ka, et TTÜ/Kalevi eesotsas võib keskerakondlasi näha (muide, kui tead selle klubi ja linnavalitsuse suhetest, siis anna ikka tuld - tühi vihje on sama hea kui laim). Kui rohkemgi uurida, siis Kalev/Cramot Reformierakonnaga ühendavaid niite on veel - partei suursponsor Kruuda andis või müüs klubile Kalevi kaubamärgi (kas ta ka klubi rahaliselt toetas, ei mäleta), praegustest klubi suurtoetajatest on nt B&B Tools Reformi finantseerijate nimistus ja Scanweld tegutseb tuuleparkide valdkonnas, mille doteerimist veab jällegi seesama partei. Viimati väljatoodud võivad olla tõesti ka juhused, aga silma need jäid.
Selliste asjade pärast jätaks ma hetkel kõrvale 'päris-tühja-laristatud-saadud-raha-ju-pole' argumendid - küsimus on rahastamisskeemide ebaõigluses mitteparteistunute ja valesti parteistunute arvelt. Siinkohal ei pea ma ka normaalseks suhtumist, et 'rahasaaja pole süüdi, vaid andja'. Kui see raha võeti muu korvpalliarengu arvelt, siis on see vägagi hukkamõistetav, kui lisarahana korvpallile, siis jääb küsimus, kas seda ükskõik, mis muus valdkonnas paremini poleks saanud kasutada. Kalev/Cramo on tore võistkond, aga mitte Eesti naba. Lisaks kõigele muule on praegune politiseeritud süsteem korvpalli arengule ohtlik ka sellepärast, et võimupositsioonide ümbermängimine riigi- ja linnavalitsustes toob endaga kaasa ka korvpalli ja klubide rahastamise ümbermängimise (mis saab Kalev/Cramost, kui Reform pole pukis ei riigis ega linnas, mis saab TTÜ/Kalevist kui Keski enam võimul pole, mis saab üldse korvpallist kui reformierakonnastunud Kossuliit enam riigiisade heakskiitu ei leia?) - sellise perspektiivi valguses on raske pikemaid arengukavasid ja tulevikusihte teha ja veel vähem nende täitumist loota, vaid tulebki elada aasta korraga nagu Eesti korvpallis traditsiooniks saanud ongi.
Sinu argumendid ma lööks ikkagi kahte: 8,5 miljonit (5 milli vist oli 2008-2009 hooajal) ei ole ju miski hiigelraha (tõsiselt noh, Tallinnal läheb oma mediaimpeeriumi peale u 40 mln). 2008-2009 hooajal saadi ju selle eest vastu ka midagi. Ja seda jagati kultuurikomisjoni kaudu Riigikogus, kusjuures suhtelise konsensusega (nagu ütlesin, väga vale sildi all). Järgmisel hooajal löödi raha juba kaheks (läks osa ka Rockile). Tallinna linn ei ole päris tükk aega Cramot enam üldse toetanud, vaid pigem Selveri võrguklubi (issi on jänes!). Pealegi, Reformi põhimehed on ju ikkagi põlised tartlased... ja Tartus pumbatakse Rocki päris kõvasti ning õigustatult (minu meelest peakski toetama omavalitsus puhtalt juba emotsionaalses mõttes esindusklubi, vaevalt sa leiad tartlasi, kes valijatena oleks vastu Rocki toetamisele eelarvest). Rakveres saab raha Tarvas jne. TTÜ/Kalevi juhatuse esimes on Klandorf ning samasugust sponsorite lappamist nagu sa tegid Cramo puhul, tee siis ka TTÜ/kalevi puhul. See ongi kogu vihje.
ja Kruuda sidemed poliitikaga on ikka palju mitmetahulisemad kui lihtsalt "Reformi suurtoetaja". Siin piisab lihtsalt Google'st.
See, kas see nüüd võeti noorteraha arvelt, on eraldi teema. Minu teada mitte, lihtsalt vassiti sildiga, kardeti avalikkust ja nagu ikka, selline viga ei jää karistamata. Kuid aeg oleks sellest juba üle saada ning sellest tingitud vimmast ka.