nojah kirjutas:Ma ei tea, ma olen ikka vist liiga vana inimene, et ilusatest kaotustest rõõmu tunda. Eriti kui skoorid näitavad, et ükski vastane ei ole a priori alistamatu. tabelisse on jäänud 4 kaotust ja juba mõne kuu pärast on see ainus asi mis loeb. võib ju tunnustada, et vaatamata hõredale koosseisule on jah mängud suht tasavägiselt mängitud aga just sinna taha need lõpud jäävad, et ei ole asi tasakaalus. Mina tõesti ei usu, et see, kui ühel hooajal enamus tasavägiseid lõppe napilt võidetakse ja teisel kaotatakse, on kuidagi õnne küsimus. See on ikka väga konkreetsete mängijate küsimus, kes need võidud ära toovad või ei too. Sama moodi ma ei usu, et Freimanis ongi oluliselt kehvemas vormis kui eelmine aasta (vt mis seisus ta eelmine aasta meeskonda tuli). Küsimus on selles, kas ta kõrval on mõni mees, kes ta paremaks teeb ja tema positiivsed omadused oskab välja tuua või peab ta ise hakkama saama. Mõni mees saabki, aga Freimanis vajab teistsugust tuge. Ma ei taha küll väita, et Eurosarja mängudele kulunud raha asemel oleks võinud meeskonda täiendada aga... enne sarjadesse minekut tuleks koosseisu ka vaadata. Muidu võib poole hooaja peale asi päris ära laguneda. Noh muidugi loosiga on nagu on (samas, napid kaotused tugevamatele on jällegi nagu väärikamad, kui säärased lõpud saadaks ära oma klassi meeskondade käest - mis ei ole ka sel hooajal välistatud - siis oleks ju olukord veel masendavam). Aga ikkagi prioriteetide üle mõttekoht on (mitte, et tingimata oleks valesti tehtud).
Ahjaa ja eilne kaotus ei olnud ju sugugi isegi ilus kaotus. Lõpp oli ikka mõlemalt poolelt väga kole, vastane lausa pakkus võitu aga kuidagi ei tahetud vastu võtta.
Kaotus on kaotus ja ka ilus kaotus on kaotus, siin küsimust pole, 0-4 on s..t seis! Puudu on jäänud nii meeskonna kui treeneri poolelt. Aga ometi peaksime siin ju suutma ka sügavamale minna, eraldi võetuna pole Kalev ühelgi mängule soosikuna läinud, kodumängude puhul võis enne mängu parimal juhul 50:50 võimalust näha. Aga muidugi, külm statistikja näitab, et ka siis oleks pidanud vähemalt 1 võidu kusagilt ära võtma. Varasemalt kirjutasin, et olen meeskonna osas positiivsema poole peal, siin mõtlesin kogu seisu tervikuna. Eraldivõetuna eurosari on selge pettumus, AGA seda pettumust võiks nimetada loogiliseks.
Freimanise osas on sul osaliselt kindlasti õigus, Elagar tegi eelmisel hooajal kõiki paremaks. Aga mis siis teha? Igal hooajal sellist jackpotti ei ole võimalik saada.
Mis puutub arvamusse, et eurosarjale kuluva raha oleks võinud meeskonda kulutada, siis see on muidugi tagantjärele tarkus, aga isegi siis olek mina selle vastu. Kalev on komplekteeritud piisavalt hästi, et reaalselt mõelda edasipääsule. See oleks ka väga ohtlik lähenemine, utreerides võiks jõuda ka Rock arvamuseni, et hoiame raha ja ostame mehi ning paneme siis eestikatel ja bblis täiega. Mängimine lääne poolel on kindlasti ka meeskonnale hea vaheldus itta reisimisele ning kindlasti paljudele on läbilöök eurosarjas ka ihaldatum.