Mul on isiklikult küll päris kahju vaadata Tartus toimuvat. Just see mõttemaailma muutus on minu meelest täiesti mööda - kangekaelne ''meie välismängijaid ei too, muidu omad ei arene'' suhtumine. Sellega tapavad nad selle loodetava arengu juba eos ära, sest meeskonnas pole absoluutselt mingit konkurentsi - pole mingit pinget. Kelle mänguaega oleks röövinud sel hooajal näiteks üks välismaalasest number 4? Raadiku? Raadik sai niikuinii vaid ligi 12 minutit mängida keskmiselt. Paade? Paade ei mänginudki põhimõtteliselt. Selle asemel, et tuua korralik mängumees välismaalt nr 4 kohale otsustati lolli mängida ning Doronin sinna suruda. Olgu, Eesti liigas Rapla vastu võiks see asi läbi minna, aga kui suuremat mängu tahetaks mängida, siis ilmselgelt mitte. Juhtkonna ambitsioonituse tulemusena kannatas tegelikult kogu meeskond, fännidest rääkimata. Kui tahetakse kõrgemat mängu mängida ja võite võtta rahvusvahelisel tasemel (isegi Balti liiga läheb sinna alla), siis tuleb meeskonda väljast rohkem tugevadada. Ma ei räägigi, et Tartu peaks tooma kohale 4 või 5 võõrleegionäri - kindlasti mitte, minu meelest oleks 3 täiesti optimaalne. Nagu kunagi oli Tsintsadze, Sanikidze ja Beardi aegu - kaks pikemat ja üks tagamees. Sama häid mehi vaevalt küll leitakse, aga Tartu on ju suutnud siiski tihti hiilata heade valikute leidmisega. Praegune jutt, et ''ah, üks välismängija korvi alla ajab ära'' on samas sulaselge jama. Ma ei räägi seda juttu, kuna ma oleks Tartu fänn, kuid Kalevi poolehoidjana on lihtsalt väga kurb näha, kuidas kunagine konkurent vaikselt hääbub. Isegi KML võitmine ei tekitanud ju erilisi emotsioone - niikuinii oli teada, et tuleb ära Kalevile ja tõttöelda oleks pigem igatsenud seda finaalieelset ootusärevust, mis kunagi oli.sequa kirjutas:http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=64439858
Kullamäe intekas, kus ütleb, et mängija arenfg on enamasti mängija enda teha, klubi käed - eesti oludes( konkurentsi puudus) jäävad lühikeseks...
Ja et Tartusse ei hakata palkama 4-5 võõrleegionäri, ainult hädavajalikud korvi alla.
Samas tuleb ka tunnistada, et see ''ei too välismängijaid'' suhtumine ei ole ainult Tartu probleem, vaid Eesti korvpalli probleem üldiselt. Minu jaoks on võõrleegionärid liigataseme tõstmiseks hädavajalikud ning just suureks eelduseks, et sellega koos areneks ka noorte tase - need, kes konkurentsi kannatavad, jäävad pinnale ja saavad aru, mis on mängida välismaalastega ühes meeskonnas. See variant, et las noored mängivad Balti liigas 30 minutit ja teevad meeletu arengu, on läbiproovitud variant ja nagu näha, siis suurt tulemust ju pole. Rapla noortele on Balti liiga Challenge esimesel aastal muidugi heaks väljundiks, saavad rahvusvahelist kossu nuusutada ning teatud põhja alla, aga peale teist aastat oleks neilegi midagi uut vaja. Tartu Kurbastele ja Sokkudele ja Eichfussidele on minu meelest vaja edasiminekuks tugevat meeskonda ümber, sest omakeskis on nad juba piisavalt kaua kekselnud.