Mängulises mõttes ei tahaks väga kellegi kallal individuaalselt norida. Ma ütleks, et eestlastest tegid kõik enda kohta vähemalt normaalse esituse. Esile tõstaks Hermetit, Kirvest ja Toomi. Eriti Hermet ja Toom oli head üllatused, mõlemalt enesekindlad esitused ning tahaks sellist usku neilt iga mäng näha. Dorbek tabas rasketel hetkedel kaks tähtsat viset. Jurkatamme puhul on näha, et viskekindlust veel käes ei ole, aga vähemalt paistis tahtmine välja. Tõsi, selle tahtmise najal tegi ka paar rumalat viga. Ainus eestlastest, kes vast "lati alt läbi jooksis", oli Kitsing. Ei tea tõesti, kas asi on füüsilises vormis või vaimses ebakindluses tuleviku ees, aga oli kuidagi tujutu ning enda kohta ebakindel.
Välismaalaste osas oli Kovliar tubli. Vedas meeskonda, aga tegi seda õnneks mõistuse piirides. Suarezilt ootaks natuke rohkem sitkust + kaitsemäng peab paranema. Mathise puhul ei oska veel arvamust kujundada. Palli ta eriti ei näinud, aga kui nägi, siis otseselt mingit teravust ei tekitanud. Samas positiivne oli see, et kuigi temast õhkus suurt tahtmist, siis vähemalt säilitas ta piisavalt distsipliini, et mitte asjatuid soolosid tegema minna. Kui Rannula ütles, et Mathise trumbiks on väga hea pallita liikumine, siis vähemalt nende kahe mängu ja nappide minutite jooksul seda eriti välja ei paistnud. Aga võibolla on taas kõik füüsises kinni ning mõne nädala pärast on ta juba hoopis teistsugune Mathis. Sellegipoolest loodan, et klubi jättis endale lepingusse igaks juhuks võimaluse leping teatud katseaja jooksul katkestada.
Võistkondlikus plaanis ütleks, et soliidne etteaste, aga mängupilt oli üsna oodatud. Suures osas toetutakse Kovliari teravustele, heale kaitsetööle ning kiiretele üleminekutele. Minu väike hirm on see, et kui vastane Kovliari ära suudab neutraliseerida (või veel hullem - kui Kovliar peaks lühemat või pikemat vigastuspausi pidama), siis mis on Kalevi plaan B? Jurkatamm on veel work in progress ning Mathise osas puudub veel selge ülevaade, kas ja mida sealt oodata on.
Kokkuvõtteks - peamine eesmärk sai täidetud (võit), aga tulevikku vaadates arenguruumi veel jagub. Seda üldse mitte halvas mõttes ja vingu pärast. Olgem ausad, kõige ausama pildi Kalevi seisust annavadki justnimelt eurosarja mängud ning need mängud toovad kõige hea kõrval välja ka kitsaskohad, mille kallal peab veel tööd tegema.
Saali melu oli mõnus ning tore oli näha, et Eesti mängijad ka vahepeal ikka emotsiooni välja lasid. Nii edasi!
Kusjuures ma ise tahtsin midagi sarnast kirjutada, aga siis võtsin tema statistika lahti ja vaatasin, et pagan, numbrid on ju head ning statistika ei valeta.sveiks kirjutas: Kirves on jube furstreeriv, sest vise ja realiseerimine on, noh, nagu Kirvesel ikka, aga samas üldise taseme poolest vast raha-tulemus suhtes ikka jube hea mängija. Ma ei usu, et ta võrreldes mõne mehega väga palju palka saab.
Võitluslikkuse poolest on ta iga klubi jaoks ideaalne mängija, aga minu jaoks muudab Kirvese frustreerivaks just see, et tema mängus on niivõrd palju juhuslikkust. Seda nii positiivses kui ka paraku negatiivses mõttes - ta suudab tabada väga keerulisi viskeid, aga samamoodi suudab ta mööda visata väga lihtsaid lähiviskeid. Kuna tehniliselt on Kirves siiski üsna limiteeritud mängija, siis iga kord kui ta hakkab korvi lähistel palli põrkesse panema, siis taban end mõttelt, et kas sealt tuleb nüüd midagi head või hoopis järjekordne tehniline praak. Samuti on tema mänguliste otsuste tegemine vahepeal kaheldava kvaliteediga - tihti jäävad silma mingid olukorrad, kus ta justkui viskega või lahenduse otsimisega kiirustab, kuid vahel suudab ta sellised kiirustatud lahendused siiski ka ära edukalt realiseerida. Ehk siis totaalselt ettearvamatu mängija, kuigi siinkohal tuleb ka tunnistada, et ta on aasta-aastalt edasi arenenud.
Aga minu suurim probleem Kirvesega on tegelikult see, et mulle näis vahepeal, et ta on natuke Toomi arengul ees. See võib olla puhtalt minu enda kiiks ja ettekujutamine, aga kuna nad on võrdlemisi ühte tüüpi hustle-mängijad, siis kohati tundub, et nad võivad hakkavad platsil teineteise tegemisi natuke segama. Kui samas statistika lahti võtta, siis see pilt minu teooriat väga ei kinnita - statistilises mõttes on Toom endiselt enda asjad ära teinud.