Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
East
Kasutaja

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

RK kirjutas: Eile, 17:17 Natuke naiivne on su plaan vastastikusest usaldusest, alati tuleb keegi kiibitsema ja ütlema et seal teises klubis saaksid sa rohkem mänguaega ja raha ja ära alahinda seda faktorit, sa ei saa ju mõelda ,et üks noor tahab Viimsis või Raplas või Keilas või Tartus elu lõpuni mängida võib ja saab nii teha aga see mängija ei ole siis piisavalt ambitsioonikas , selliseid Martin Dorbeku ja marek Doronini tüüpi mängijate aeg on läbi, ja väga pikaajalisi (4-5 aastat) lepinguid keegi ei tee, ikka noor mõtleb (tavaliselt koos papsiga) ,et ma paari aastapärast nii kõva mees et saan palju parema lepingu, see on põhjus miks väga pikkasid lepinguid ei tehta, pea eranditult Tartu teeb oma noortega mitme aastaseid lepinguid, isegi kuni 3 aastaseid lepinguid, siis on klubil mõtet mängijasse panustada. Aga paljud ei taha üle 1 aasta teha, lisaks on ju Tartu noored mänginud mingilmääral pildile, nii see sama Urvik, kui ka Roos kui ka Jurtsenko ja nad saavad ka mänguaega aga vaadake Tartu mänge, paljud mängu lagunemised ja kaotuseisu jäämised on siis kui noored väljakul, saan aru ,et pole enesekindlust aga sa ei saa noorena tulla ja panna uljalt viskeid ala 7-1 sisse ja lisaks kaitsevead aga paraku meie noormängijad hetkel nii tegutsevad, need Tartu noored ei ole sellised noortekoondise liidrid nagu Cramos olevas noored mängumehed on eks oma roll ole ka treeneril kes pole neis suutnud enesekindlust kasvatada, need noored on heal juhul tublid tulevased meistriliiga tasemel mängumehed. Kui noormängija siit seisust murrab põhirotatsiooni, mitte ei anta talle mänguaega ,et ta noor on, siis sellisest noorest saabki mängumees aga selliseid noori on vähe. Neil kolmel on võimalus teha läbimurre, Roos oli sellele kõige lähemal aga hetkel ei vea keegi neist põhirotatsioonis välja loodame ,et hooaja teises pooles mõni neist kolmest teeb läbimurde.
See et Tartu noored lähevad välismaale pole niivõrd Tartu umbusaldamine vaid ambitsioonikus, seda välismaaleminemist Tartu ise suunab, kõik need kes välismaale on läinud viimasel ajal on Joosep Toome paljuski kaasa aidanud: J.Aav, Metsa, Pastik, Esnar ntx., see ,et Mägi läks Talltechi , see on seotud sellega, et kui elamine juba Tallinnas ja plaan Talltechi minna õppima , miks ta siis peaks tulema Tartusse mängima, samamoodi tulevad noored Tartusse Jurtsenko ja Suurorg ntx
Ainuke asi ,et mujal peaks ka noortega rohkem tööd tegema, siis jätkuks kõigile mängijaid, Audes nutetakse ,et pikkasid pole , Talltechis mitu väga pikka noort, üks 2009 poiss (u16 koondises) ja üks 2008 a poiss , kes kutsuti u18 koondisesse, mängib U19 3 divisjonis aga võiks olla audes , kus on pikkade põud, vaadake ka seda ,et mujal on probleeme ja need on palju suuremad kui Tartu noortega probleemid. Pärnus pole järelkasvu, Rakveres ei ole noori peale tulemas, Talltechis u19 sarjas mõlemad satsid mängivad kõige nõrgemas 3 ndas divisjonis, mulle tundub ,et mõni meistriliigaklubi mõtleb, pole vaja noori kasvatada ja selle peale raha raisata, võtame mujalt, kahjuks ka Cramol on see noortesüsteem ainult paberil. Samas Viimsit, Keilat, Raplat, Raekossu ja mingilmääral ka RHKK võib kiita, Reinari kool paistab ,et tegutseb nüüd edasi Audentese põhimõttel, et otsib mujalt Eestist noori andekaid 15 -16 aastaseid, ise enam miniklassist saadik noori endale ei kasvata aga seegi hea, mingilmääral konkurent Audentesele aga konkurents viib edasi.
Ma nüüd vabandan, aga mis ambitsioonikusest me räägime? Ma saaks aru, kui me räägiks olukorrast, kus Tartu noored siirduvad ridamisi kuhugi Ulmi või Žalgirise akadeemiatesse, aga me räägime siin hoopis Saksa second-tier klubide noortesüsteemidest või siis Pastiku näitel Taani korvpalliakadeemiast. Ma ei ütle, et neis kohtades halba tööd tehakse (ressurssi on rohkem), aga ilmtingimata ei näita sellistesse kohtadesse siirdumine ambitsioonikust, vaid seda, et kohalikus keskkonnas puudub lihtsalt väljund. See ongi täpselt see koht, kus Tartu peaks üritama olla kohalik positiivne alternatiiv, aga siiski pole seda.

Lepingute puhul ei ole ma ka rääkinud eluaegsetest lepingutest või eluaeg ühes klubis mängimist, vaid sellest, et kui Tartul on 18-aastane potentsiaalikas talent olemas, siis võiks olla klubi eesmärk selline, et 20- või 21-aastaseks saades on see mängija klubis oluline tegija (sh vajaduse korral vahepeal mujal laenul käies) ning paar aastat hiljem juba nii kõva vend, et lendab Tartust edasi mõnesse tugevasse välismaa klubisse. Praegu näib aga Tartu tegutsemisplaan olevat see, et on jumala normaalne, kui noor mängija istub kolmandat või neljandat hooaega järjest pingil ning ei näita absoluutselt mingit reaalset arengut nende aastate jooksul.

Aga mis ma ikka vaidlen. Tartu korvpall elab suurepäraseid aegu ning on tore näha, et ambitsioonikust ajab üle ääre nii noortekorvpallis kui ka põhimeeskonna tegemistes.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

See tänane vestlus näitab selgelt ära miks pole mõtet mul siin foorumis väga sõna võtta, kõik teavad kuidas Tartu peaks oma asja paremini tegema ja kui ma midagi kobisen siis solvutakse.
Loomulikult ei tee Tartu kõike õieti ja kindlasti saaks asju teha paremini aga mina tean ,et püüdlused on Tartu poolel õiged, iseasi mis välja tuleb ja kuidas seda kommunikeeritakse, kaugelt kõike kritiseerida on alati lihtne, tagantjärele tarkus on ju kõigesuurem tarkus :D
Selle hooaja esituste eest võib Tartut tampida ka, nii ,et andke tuld :D
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

RK kirjutas: Eile, 19:13 See tänane vestlus näitab selgelt ära miks pole mõtet mul siin foorumis väga sõna võtta, kõik teavad kuidas Tartu peaks oma asja paremini tegema ja kui ma midagi kobisen siis solvutakse.
Loomulikult ei tee Tartu kõike õieti ja kindlasti saaks asju teha paremini aga mina tean ,et püüdlused on Tartu poolel õiged, iseasi mis välja tuleb ja kuidas seda kommunikeeritakse, kaugelt kõike kritiseerida on alati lihtne, tagantjärele tarkus on ju kõigesuurem tarkus :D
Selle hooaja esituste eest võib Tartut tampida ka, nii ,et andke tuld :D
Ma ei solvunud, vaid mul on lihtsalt kurb lugeda, et Tartus ollakse jätkuva keskpärasusega rahul.

Nagu ma ka kirjutasin, siis ongi mu jutt ju kõrvaltvaataja oma, aga samas vaadates Tartu viimaste aastate kulgemist (peaks täitsa hea sõna olema), siis tundub, et väike tõde võiks seal sees olla ning ootaks, et ka kohalikud fännid võiksid nõudlikumad olla.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

Jube mõttetu vaidlus härrased ...ja fakt on see et täna sumo paneb rannula paika...kramo puukäed ihtsalt ei oska palli korvi visata... ei tahagi mõelda kuidas varrak nüüd rannulat tuuseldab, tartule mingi +30 , kramo saab mingi kuuekümpiga järgmine kord

okei nali...tahtsin aga õelda, proffid ei lase ülikoolil omale suhkamit panna, isegi kui just lennukilt maha astusid!
aga nagu näha - said ikka!
NoName
Kasutaja

Postitus Postitas NoName »

Nüüd on tartlastel ju hooaeg korras nagu ennemuist. Edaspidi võib lätlaste käest -40 ka tulla...Rock ruulip ja on tegija vms.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Eks mingi moment pidi see kaotus Tartule ära tulema, väsimust jalgades ja üleüldises olekus lõi päris korralikult välja.

20.01 on Ogre, siis 25. Liepaja, 26. LU ja 29. ülitähtis mäng Dijoniga. Siin treeneritel päris korralikult mõistatada, et sama väsimus ei lööks Dijoni vastu välja, 4 päevaga 3 mängu päris hull.
Viimati muutis vanafänn, 17 Jaan 2025, 23:10, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

vanafänn kirjutas: Eile, 21:43 Eks mingi moment pidi see kaotus Tartule ära tulema, väsimust jalgades ja üleüldises olekus lõi päris korralikult välja.

20.01 on Ogre, siis 25. Liepaja, 26. LU ja 29. ülitähtis mäng Dijoniga. Siin treeneritel päris korralikult mõistada, et sama väsimus ei lööks Dijoni vastu välja, 4 päevaga 3 mängu päris hull.
Kolmeste tabavusest tuli vist hästi välja. Kaitselauas ka häviti korralikult.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Päris huvitavad kommentaarid eelnevalt. Ma ütleks et esiteks Tartu muutis kaitses oma süsteeme poolajal sedavõrd et see hakkas teisel poolajal tööle ning Cramo mäng vajus vähehaaval kokku. Mida aga ei saa mainimata jätta, siis olles 20a korvpalli vaadanud ning näinud päris palju mänge, siis sedavõrd kehva vilet pole ma ammu näinud. Ma ei süüdista kaotuses kohtunikke, aga ühe mehe esituses tuli täna ikka lubamatult palju pakke sisse.
Vasta