https://korvpall24.ee/intervjuu-joonas- ... ere-mitte/Kas Eestisse mängima tulek oleks Sinu jaoks n-ö viimane variant, et kui Itaaliast sobivat pakkumist ei saa, siis tuled siia? Või hea pakkumise ja sobiva väljundi korral võib mõne Eesti klubi pakkumine teiste seast esile tõusta?
Kindlasti on ka Eestist tulnud pakkumised minu jaoks võrdsed Itaalia omadega, lihtsalt üldiselt on finantsiline pool seni Itaaliast nii palju parem tulnud, et sellepärast pole ma veel liialt Eesti poole vaadanud.
Kuidas need palgatasemed üldiselt Sinu tasemel mängijate puhul on? Võib eeldada, et Itaalia kõrgliiga on Eesti klubide pakkumistest kordades üle, aga kas Serie A2 klubide pakkumistega suudavad Eesti tiimid võistelda või ei suuda nendega ka?
Kui on Serie A2 tiim, kes soovib tõusta ja kui sa oled seal ikkagi kõvasti minuteid teeniv mees, siis pigem ei saa Eestiga võrrelda, aga kui päris algviisiku mees pole, siis Kalev/Cramo ja Tartu vast suudavad üle maksta küll. Nii palju, kui mina tean.
Tartu ja üleüldse Eesti noortesüsteemidega on samas see mure, et kui keegi on väga talendikas - nagu Tartul Adamson - siis tuleb mõni Itaalia või Hispaania klubi ja uurib, et äkki tahab noormees nende särki kanda. Ja enamasti ju tahab.
Pärnul on paar poissi U16 koondise kandidaatide hulgas. Eelkõige loodaks, et Jesper Roman võiks kas järgmisel või hiljemalt ülejärgmisel aastal juba Pärnu meeskonna dünaamikasse tugevamalt sisse pääseda.
Kus sa võtad ,et Tartu suudab üle pakkuda, seni on olnud vastupidi, Böckleril oli eelmine aasta Tartuga käed löödud kui Cramo üle pakkus.East kirjutas: ↑04 Juun 2024, 09:37 Lõpuks võib muidugi ka mõni praegune Kalev/Cramo mängija võimalik sihtmärk olla, aga rosterit vaadates ei näe ma ausalt öeldes väga palju mehi, kes võiks Tartu või Pärnu poole vaadata. Võibolla ehk Nurger, aga tema puhul tuleb arvestada tervislikku seisundit - kas ta suudab seal sellise koormusega mängida nagu need võistkonnad temalt ootavad? Teiste puhul eeldaks ühel või teisel põhjusel, et nad valivad Eestisse jäädes Kalevi, kuid samas mine sa tea - eks paljudel juhtudel otsustab lõpuks raha ning selge on see, et Kalev ei jõua kõigi mängijate palganumbri osas Tartuga võidu joosta.
Ma mõtlesin pigem seda, et kõigi kaheksa või üheksa Eesti mängija puhul Kalev kõrgemat palka maksta ei jõua. Jah, Cramo võib näiteks esimese nelja mängija osas neile kõrgemat tasu lubada, aga kui tuleb juba viies mängija, kelle peale mõlemad hammast ihuvad, siis võib see taluvuspiir ette tulla, kus Cramo enam ei suuda või ei soovi sellele viiendale mängijale nii kõrget tasu pakkuda kui Tartu, kuna täiendav ressurss allokeeriti juba esimese nelja mängija allkirja "kindlustamise" peale.
lihtsalt ütlen et kust Rannula teab Tartu eelarvet?East kirjutas: ↑04 Juun 2024, 12:19Ma mõtlesin pigem seda, et kõigi kaheksa või üheksa Eesti mängija puhul Kalev kõrgemat palka maksta ei jõua. Jah, Cramo võib näiteks esimese nelja mängija osas neile kõrgemat tasu lubada, aga kui tuleb juba viies mängija, kelle peale mõlemad hammast ihuvad, siis võib see taluvuspiir ette tulla, kus Cramo enam ei suuda või ei soovi sellele viiendale mängijale nii kõrget tasu pakkuda kui Tartu, kuna täiendav ressurss allokeeriti juba esimese nelja mängija allkirja "kindlustamise" peale.
Kusjuures selle igivana eelarve vaidluse kohta jätan paar tsitaati Rannula hiljutisest intervjuust:
Nüüd, aasta aega hiljem, on see lihtsalt üks hea lugu, mida rääkida.
Absoluutselt. See käib tegelikult ju spordi juurde ja teebki selle asja eriliseks. Kui kõik tuleks lihtsalt, siis ei oskaks seda hinnata ja ei tunneks sellist mõnu.
Palju tuli ka Eesti play-off’ide ajal juttu, et meile tuleb kõik nii lihtsalt. See kajastus ka publikunumbrites, sest tunnetus oli selline, et Cramo peabki võitma ja me oleme eelarvelt üle. Aus vastus on see, et me pole eelarvelt Tartust üle. Me nägime väga palju vaeva ja tegime otsuseid. Asendusmängijad, keda me hooaja jooksul tõime, polnud kallid. Võtsime riski, mis lõpuks end õigustas. Pidime väga palju vaeva nägema, et neid diile saada. Keegi tänases rahalises seisus ise meie juurde ei jookse ja Eesti-Läti liiga ühtegi mängijat põlvest nõrgaks ei võta."
Eelarveliselt olite te vist Tartust vaid grammi jagu üle?
Seda pole keegi kuskil välja öelnud ja mina pole ka õige inimene seda tegema, aga kui vaatame rosterile peale, siis ma eeldan, et peaksime samas suurusjärgus olema.
Aga keegi ei olegi ju vastupidist väitnud. Selles ju kogu point on olnudki, et Cramo eelarve on tõenäoliselt küll grammi võrra suurem, kuid tänasel päeval ei räägi me erinevusest 850k vs 1,2m, vaid pigem 850k vs 950k (kui sedagi), mis platsil niivõrd palju ei tohiks avalduda. Kui küsisid ühe teise teema all, et mis on Cramol niivõrd suured kulud, siis üheks selliseks suureks kuluks on näiteks osalemine selles samas eurosarjas, mida Tartu liiga kalliks peab.RK kirjutas: ↑04 Juun 2024, 13:57lihtsalt ütlen et kust Rannula teab Tartu eelarvet?East kirjutas: ↑04 Juun 2024, 12:19Ma mõtlesin pigem seda, et kõigi kaheksa või üheksa Eesti mängija puhul Kalev kõrgemat palka maksta ei jõua. Jah, Cramo võib näiteks esimese nelja mängija osas neile kõrgemat tasu lubada, aga kui tuleb juba viies mängija, kelle peale mõlemad hammast ihuvad, siis võib see taluvuspiir ette tulla, kus Cramo enam ei suuda või ei soovi sellele viiendale mängijale nii kõrget tasu pakkuda kui Tartu, kuna täiendav ressurss allokeeriti juba esimese nelja mängija allkirja "kindlustamise" peale.
Kusjuures selle igivana eelarve vaidluse kohta jätan paar tsitaati Rannula hiljutisest intervjuust:
Nüüd, aasta aega hiljem, on see lihtsalt üks hea lugu, mida rääkida.
Absoluutselt. See käib tegelikult ju spordi juurde ja teebki selle asja eriliseks. Kui kõik tuleks lihtsalt, siis ei oskaks seda hinnata ja ei tunneks sellist mõnu.
Palju tuli ka Eesti play-off’ide ajal juttu, et meile tuleb kõik nii lihtsalt. See kajastus ka publikunumbrites, sest tunnetus oli selline, et Cramo peabki võitma ja me oleme eelarvelt üle. Aus vastus on see, et me pole eelarvelt Tartust üle. Me nägime väga palju vaeva ja tegime otsuseid. Asendusmängijad, keda me hooaja jooksul tõime, polnud kallid. Võtsime riski, mis lõpuks end õigustas. Pidime väga palju vaeva nägema, et neid diile saada. Keegi tänases rahalises seisus ise meie juurde ei jookse ja Eesti-Läti liiga ühtegi mängijat põlvest nõrgaks ei võta."
Eelarveliselt olite te vist Tartust vaid grammi jagu üle?
Seda pole keegi kuskil välja öelnud ja mina pole ka õige inimene seda tegema, aga kui vaatame rosterile peale, siis ma eeldan, et peaksime samas suurusjärgus olema.
ta teab mängijate ligikaudset mängijate töötasu aga mis hinnaga kokkuvõttes kokku lepiti seda ta ei tea ja muud kulud?
aga võtame mängijate kulu hooaja lõpus seisuga ja natuke spekuleerime
Cramol siisi 14 mängijat, koos vigastega, ka nemad saavad oma lepingulised rahad hooaja lõpuni kätte, ka võidu boonusedCramol nimekirjas 13 Eesti mõttes tippmängijat + Kaspar Kitsing , kes ka enam väga noor ei ole ja taskuraha eest ta ka ei mängi, ta on juba 23 aastane ja natuke mängida ka oskab.
Tartul 15 mängijat nimekirjas , nendest 10 mängijat, kes on Eesti mõttes tipud aga mingi osa neist peaks olema väiksema töötasuga kui samal positsioonil olev Cramo mängija, eriti Eestlaste võrdluses, ei usu ,et Kivi või Eelmäe saab rohkem kui Dorbek või Kurbas, pigem palju vähem. Välismaalasi ei tea, seal võib olla Tartu Cramo võrdlus olla suht sama , eriti pikkade võrdluses, kes reeglina on kallimad, usun et Shundeli ja/või Harrise töötasu ei ole suurem kui Kaukiainenil kelle CV oli korralik ja ta ise tuli ära Slovakkia klubist , mitte ei lastud teda lahti., Shungu tõenäoliselt ei olnud kallis mängija. Tartlastest on ainukesed mängijad kelle palgavõrdlus kannatab võrdlust Cramo mängijatega, see on Rosenthal ja Kitsing.
Ülejäänud Tartu mängijad on noored vbl nats rohkem teistest said Tassa aga usun et tema saab ka vähem kui Kaspar Kitsing Cramos, Urvik ja Roos olid esiliiga mängijad ja kuna nad õpivad ülikoolis siis usun ,et suur see stipp ei ole mis nad saavad, nimekirjas olevad Brifk ja Jurtsenko saavad kindlasti veel väiksemat stippi, Brifkil usun et see on suht sümboolne kui , ta üldse midagi saab.
Nii, et puhtalt nimekirju vaadates on palgakulu Cramol palju suurem kui Tartul, mis on ka loogiline
Tõesti Cramo eelarve ei ole enam hirmus palju suurem, nagu ta varasematel aastatel on olnud, aga arvestades et Cramol on palju rohkem vigaseid meeskonnas oleks pidanud finaaliseeria palju võrdsem olema, eelarvete järgi ei tohiks olla see tulemuste vahe nii suur nagu ta see kevad oli, au Cramole kes valis endale õige treeneri ja komplekteeris endale korraliku meeskonna, Tartu läks siin lati alt kolinaga maha, see hooaeg olid Tartu sõnad palju suuremad tegudest