Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4292
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas marxx762 »

Liigume uude teemasse. :popcorn: :koss:
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 987
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas Drogba »

Kärbi intekast Delfile tuli välja, et Valge Pärnus ka uuel hooajal. Ise arvasin, et ehk Tartu tagasi kui Vene seal jätkab. Mängumeestest tuli aga välja, et Vene seal nagu pigem ei jätka või lihtsalt suutis mulle sellise mulje jätta.
East
Kasutaja
Postitusi: 1156
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

Minu jaoks on kõige huvitavam see, et nii Tartu kui ka Pärnu tahavad sõnades korralikku rebuildi teha. Kust need mängijad tulema peaksid? Ainus meeskond, kust Tartu ja Pärnu enda ambitsioonidele vastavaid mängijaid võiks leida, on TalTech, aga seal on niigi tugevad argumendid olemas, miks mängijad just seal tahavad olla - ülikool ja Varrak. Ma ise eeldaks, et Tartu võiks sealt Jurkatamme ja Kuubat tahta, aga eks näis kui tugev Varraku fenomen on nende meeste jaoks.

Muus osas ju tegelikult ei ole väga kohalikke eestlastest mängijaid, kelle najal Tartu ja Pärnu võiks väga palju tugevamaks muutuda. Kasemets vast jätkab Eesti-siseselt Keilas. Raplast Niits või Paasoja? Ja that's about it.

Lõpuks võib muidugi ka mõni praegune Kalev/Cramo mängija võimalik sihtmärk olla, aga rosterit vaadates ei näe ma ausalt öeldes väga palju mehi, kes võiks Tartu või Pärnu poole vaadata. Võibolla ehk Nurger, aga tema puhul tuleb arvestada tervislikku seisundit - kas ta suudab seal sellise koormusega mängida nagu need võistkonnad temalt ootavad? Teiste puhul eeldaks ühel või teisel põhjusel, et nad valivad Eestisse jäädes Kalevi, kuid samas mine sa tea - eks paljudel juhtudel otsustab lõpuks raha ning selge on see, et Kalev ei jõua kõigi mängijate palganumbri osas Tartuga võidu joosta.

Ja et olukorda turul veelgi pingelisemaks teha, siis Tartu ja Pärnu kõrval on veel ka Keila ja Rapla, kes mõlemad tahavad ilmselt oma eestlaste poolt mõne kohaliku mängijaga tugevdada.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4499
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas vaim564 »

Siin tekib küsimus juba sellest, kas liikumine Keilast või Viimsist Pärnusse või Pärnust või Raplast Tartusse on üldse kellegi jaoks väga motiveeriv, kui sellega ei kaasne nähtavalt suurem palganumber. Nurgeril on backup tsentrina Cramos kindlasti lihtsam kui mõnes teises klubis oluliselt suuremat koormust kanda. Selliseid, kes oleksid valmis välisklubidest tulema, samuti eriti polegi.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 845
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas NoName »

Itaalias on päris mitu poissi, kes võiksid justkui kodukamaral katsetada. Küll aga peavad Tartu või Pärnu siis tõesti atraktiivse pakkumise tegema. Eks Tallinn on ikkagi omamoodi tõmbenumber.

Tahaksin ka veelkord toonitada, et kas pole veider, et Erik Makke on pildilt justkui kadunud ja mitte kedagi see ei huvita...
Viimati muutis NoName, 04 Juun 2024, 11:21, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 987
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas Drogba »

Tartu eelis on veel noortesüsteem. Vähemalt on lootust, et sealt tuleb lähiajal kedagi peale. Mis seis on Pärnu noortesüsteemiga? On kedagi sealt lähiajal peale tulemas?
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 654
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas toivo »

Riismaa hiljutises intekas korvpall24-le küsiti natuke palgateemade kohta:
Kas Eestisse mängima tulek oleks Sinu jaoks n-ö viimane variant, et kui Itaaliast sobivat pakkumist ei saa, siis tuled siia? Või hea pakkumise ja sobiva väljundi korral võib mõne Eesti klubi pakkumine teiste seast esile tõusta?

Kindlasti on ka Eestist tulnud pakkumised minu jaoks võrdsed Itaalia omadega, lihtsalt üldiselt on finantsiline pool seni Itaaliast nii palju parem tulnud, et sellepärast pole ma veel liialt Eesti poole vaadanud.

Kuidas need palgatasemed üldiselt Sinu tasemel mängijate puhul on? Võib eeldada, et Itaalia kõrgliiga on Eesti klubide pakkumistest kordades üle, aga kas Serie A2 klubide pakkumistega suudavad Eesti tiimid võistelda või ei suuda nendega ka?

Kui on Serie A2 tiim, kes soovib tõusta ja kui sa oled seal ikkagi kõvasti minuteid teeniv mees, siis pigem ei saa Eestiga võrrelda, aga kui päris algviisiku mees pole, siis Kalev/Cramo ja Tartu vast suudavad üle maksta küll. Nii palju, kui mina tean.
https://korvpall24.ee/intervjuu-joonas- ... ere-mitte/
NoName
Kasutaja
Postitusi: 845
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas NoName »

Drogba kirjutas: 04 Juun 2024, 11:21 Tartu eelis on veel noortesüsteem. Vähemalt on lootust, et sealt tuleb lähiajal kedagi peale. Mis seis on Pärnu noortesüsteemiga? On kedagi sealt lähiajal peale tulemas?
Tartu ja üleüldse Eesti noortesüsteemidega on samas see mure, et kui keegi on väga talendikas - nagu Tartul Adamson - siis tuleb mõni Itaalia või Hispaania klubi ja uurib, et äkki tahab noormees nende särki kanda. Ja enamasti ju tahab.
East
Kasutaja
Postitusi: 1156
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

Itaalia point on hea. Näiteks Tartule võiks Poom üsna hästi ära kuluda. Keila võiks Makket targeteerida. Aga eks Itaalia poiste koju meelitamine on ilmselt kinni taas eelkõige rahas, nagu eelnevalt viidati, ning selles, kui mugavalt nad end Itaalia päikese all tunnevad.

Välismaalastest võiks muidu veel Puidet ja Sokk sellised olla, keda Eesti klubid suudaks koju meelitada. Arvestades, et Pärnul on mängujuhi positsioon olnud üsna lünklik ja ebastabiilne, siis võiks Sokk neile väga hästi ära kuluda. 

Kusjuures ehk suudaks Kärp talle ka pikemat projekti müüa, kus ühel hetkel avaneks Sokul võimalus Pärnu peatreenerina kätt proovida. Kullamäe minu meelest peatreeneri rollis ikkagi ei toimi ning kui Kärp just mõnda jokkerit kuskilt kaardipakist välja ei tõmba, siis ma ei näe väga, kes eestlastest võiks lähiaastatel Pärnut tüürida. Selle asemel, et koguaeg vanasid suppe soojendada (Annuk, Kullamäe, Kuusmaa, Müürsepp), võiks parem üritada leida uusi nooremapoolseid talente ja nendega katsetada. Rannula Pärnus ja Nõmm nüüd Raplas on edukad näited, et võib ju täitsa hästi minna.
Drogba kirjutas: 04 Juun 2024, 11:21 Tartu eelis on veel noortesüsteem. Vähemalt on lootust, et sealt tuleb lähiajal kedagi peale. Mis seis on Pärnu noortesüsteemiga? On kedagi sealt lähiajal peale tulemas?
Pärnul on paar poissi U16 koondise kandidaatide hulgas. Eelkõige loodaks, et Jesper Roman võiks kas järgmisel või hiljemalt ülejärgmisel aastal juba Pärnu meeskonna dünaamikasse tugevamalt sisse pääseda.

PS! Minu meelest on selles mõttes ka Audentese süsteem üsna väärakas, et võtab klubidelt noorte kasvatamise motivatsiooni suuresti ära. Näiteks RHKK näitel - kuuldavasti on sealt paar poissi Audentesega liitumas. Kuidas saab klubi noorte kasvatamisel mingile järjepidevusele ja orgaanilisele arengule loota, kui ühel hetkel tuleb kutt paariks aastaks Audentese süsteemi "loovutada"? Minu meelest on Audentes tore projekt nende väikesemate klubide jaoks, kus ühel hetkel muutub kõige andekama mängija jaoks supp liiga lahjaks (loe: puudub konkurents) või kus puudub mänguline väljund (loe: võimalus esiliigas või kõrgliigas mängida). Aga näiteks RHKK puhul näeb see eriti totter välja, et sa kasvatad kaks ja enam aastat mängijat, pakud talle normaalset keskkonda treeninguteks ja mängimiseks, omad temaga pikaajalist plaani kõrgliigasse pürgida ning siis jääd järsku paariks aastaks temast hoopis ilma.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas RK »

East kirjutas: 04 Juun 2024, 09:37 Lõpuks võib muidugi ka mõni praegune Kalev/Cramo mängija võimalik sihtmärk olla, aga rosterit vaadates ei näe ma ausalt öeldes väga palju mehi, kes võiks Tartu või Pärnu poole vaadata. Võibolla ehk Nurger, aga tema puhul tuleb arvestada tervislikku seisundit - kas ta suudab seal sellise koormusega mängida nagu need võistkonnad temalt ootavad? Teiste puhul eeldaks ühel või teisel põhjusel, et nad valivad Eestisse jäädes Kalevi, kuid samas mine sa tea - eks paljudel juhtudel otsustab lõpuks raha ning selge on see, et Kalev ei jõua kõigi mängijate palganumbri osas Tartuga võidu joosta.
Kus sa võtad ,et Tartu suudab üle pakkuda, seni on olnud vastupidi, Böckleril oli eelmine aasta Tartuga käed löödud kui Cramo üle pakkus.
Kitsingust loobus Cramo ise , Tartu tahtis teda ja leidis lisasponsorid selleks (Goldtime ntx.)
usun ,et uus Tartu treener , kes see ka ei oleks, vaatab eelkõige üle need kes eelmine aasta Tartus mängisid ja usun , et paljude eelmise aasta Tartu mängijatega räägitakse läbi. Vaja on vbl paari kolme uut eestlast ja uusi leegionäre.
Kust siis mängijaid võetakse, lisaks teistes Eesti klubides silma paistnud mängijatele ka välismaalt tuleb mängijaid tagasi, nad ei pruugi Tartusse tulla aga ntx Treieril, Kuubal ja Poomil on Tartu taust, hetkel on Tartu süsteemist kõige rohkem mängijaid välismaale läinud, nad veel enamuses noored aga mingi aeg hakkavad nad tagasi tulema.
Kõige tähtsam on paika panna treenerid, hetkel on vägagi lahti Cramo , Tartu ja Pärnu peatreenerid, hetkel 3 kõige tugevamat klubi, (kuigi Rapla võitis Pärnut pronksimängus , siis mina arvan ,et Pärnu kaotas selle, nad lagunesid füüsiliselt ja mentaalselt, Rapla tubli , kasutas võimaluse ära ja nad väärisid seda pronksi)
Arvan ,et paljud nn. Eesti tippmängijad ootavad Cramo treeneri ära ja siis kui , Cramost pakkumist ei tule või ei ole sobiliku treenerit vaatavad Tartu poole ja siis edasi Pärnu poole, noorematel mängijatel on mõtet vaadata selliseid klubisid kus nad saavad mänguaega: Viimsi, Rapla ja Talltech
Tartu noormängijatest niipalju ,et usun ,et järgmine pingiotsale kandideerija on u18 st Savi, seal veel tüüpe aga meistriliigasse saamiseks peavad nad tegema väga-väga palju tööd, U20 paremad on juba meeskonna pingi ääres, ja esiliigas, U19 Aav on Saksamaal, Mägi lõpetas Audentese, näis kuhu tema läheb, kuuldavasti Liiva ja Paidre lähevad kaitseväe 2 liiga satsi, meistriliigasse kardan ,et nemad ei küündi, paremad U17 poisid on juba välimaal (Pastik ja Metsa) , Lepp mängib esiliigas, U16 Esnar on juba Saksamaal, olen kindel et Adamson läheb ka kuhugi väga korraliku noorteakadeemiasse välismaal, Sarapson ja Tulubenski on tublid aga eks siin paari aasta jooksul näeb mis neist saab, nooremaid pole mõtet väga vaadata, u15 koondise kandidaatide hulgas on hetkel 7 Tartu poissi, mis on kõva sõna aga paari aasta jooksul näeb mis neist saab, päris palju endisi noorkoondislasi ei mängi enam kossu., need kes olid omal ajal u15 ja u16 koondistes põhirotatsioonis.
habe
Kasutaja
Postitusi: 95
Liitunud: 08 Jaan 2024, 14:04

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas habe »

Tartu võib ju panna omad treeneriks ntx Kandimaa ja Narits pluss Joosep Toome on ka ju treener seal. Oleks 3 meest koos ja kes tunnevad oma noori kõige paremini. Pole vaja mujalt tuua ju.
East
Kasutaja
Postitusi: 1156
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

RK kirjutas: 04 Juun 2024, 12:07 Kus sa võtad ,et Tartu suudab üle pakkuda, seni on olnud vastupidi, Böckleril oli eelmine aasta Tartuga käed löödud kui Cramo üle pakkus.
Kitsingust loobus Cramo ise , Tartu tahtis teda ja leidis lisasponsorid selleks (Goldtime ntx.)
Ma mõtlesin pigem seda, et kõigi kaheksa või üheksa Eesti mängija puhul Kalev kõrgemat palka maksta ei jõua. Jah, Cramo võib näiteks esimese nelja mängija osas neile kõrgemat tasu lubada, aga kui tuleb juba viies mängija, kelle peale mõlemad hammast ihuvad, siis võib see taluvuspiir ette tulla, kus Cramo enam ei suuda või ei soovi sellele viiendale mängijale nii kõrget tasu pakkuda kui Tartu, kuna täiendav ressurss allokeeriti juba esimese nelja mängija allkirja "kindlustamise" peale.

Kusjuures selle igivana eelarve vaidluse kohta jätan paar tsitaati Rannula hiljutisest intervjuust:

Nüüd, aasta aega hiljem, on see lihtsalt üks hea lugu, mida rääkida.
Absoluutselt. See käib tegelikult ju spordi juurde ja teebki selle asja eriliseks. Kui kõik tuleks lihtsalt, siis ei oskaks seda hinnata ja ei tunneks sellist mõnu.

Palju tuli ka Eesti play-off’ide ajal juttu, et meile tuleb kõik nii lihtsalt. See kajastus ka publikunumbrites, sest tunnetus oli selline, et Cramo peabki võitma ja me oleme eelarvelt üle. Aus vastus on see, et me pole eelarvelt Tartust üle. Me nägime väga palju vaeva ja tegime otsuseid. Asendusmängijad, keda me hooaja jooksul tõime, polnud kallid. Võtsime riski, mis lõpuks end õigustas. Pidime väga palju vaeva nägema, et neid diile saada. Keegi tänases rahalises seisus ise meie juurde ei jookse ja Eesti-Läti liiga ühtegi mängijat põlvest nõrgaks ei võta."

Eelarveliselt olite te vist Tartust vaid grammi jagu üle?
Seda pole keegi kuskil välja öelnud ja mina pole ka õige inimene seda tegema, aga kui vaatame rosterile peale, siis ma eeldan, et peaksime samas suurusjärgus olema.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas RK »

East kirjutas: 04 Juun 2024, 12:19
RK kirjutas: 04 Juun 2024, 12:07 Kus sa võtad ,et Tartu suudab üle pakkuda, seni on olnud vastupidi, Böckleril oli eelmine aasta Tartuga käed löödud kui Cramo üle pakkus.
Kitsingust loobus Cramo ise , Tartu tahtis teda ja leidis lisasponsorid selleks (Goldtime ntx.)
Ma mõtlesin pigem seda, et kõigi kaheksa või üheksa Eesti mängija puhul Kalev kõrgemat palka maksta ei jõua. Jah, Cramo võib näiteks esimese nelja mängija osas neile kõrgemat tasu lubada, aga kui tuleb juba viies mängija, kelle peale mõlemad hammast ihuvad, siis võib see taluvuspiir ette tulla, kus Cramo enam ei suuda või ei soovi sellele viiendale mängijale nii kõrget tasu pakkuda kui Tartu, kuna täiendav ressurss allokeeriti juba esimese nelja mängija allkirja "kindlustamise" peale.

Kusjuures selle igivana eelarve vaidluse kohta jätan paar tsitaati Rannula hiljutisest intervjuust:

Nüüd, aasta aega hiljem, on see lihtsalt üks hea lugu, mida rääkida.
Absoluutselt. See käib tegelikult ju spordi juurde ja teebki selle asja eriliseks. Kui kõik tuleks lihtsalt, siis ei oskaks seda hinnata ja ei tunneks sellist mõnu.

Palju tuli ka Eesti play-off’ide ajal juttu, et meile tuleb kõik nii lihtsalt. See kajastus ka publikunumbrites, sest tunnetus oli selline, et Cramo peabki võitma ja me oleme eelarvelt üle. Aus vastus on see, et me pole eelarvelt Tartust üle. Me nägime väga palju vaeva ja tegime otsuseid. Asendusmängijad, keda me hooaja jooksul tõime, polnud kallid. Võtsime riski, mis lõpuks end õigustas. Pidime väga palju vaeva nägema, et neid diile saada. Keegi tänases rahalises seisus ise meie juurde ei jookse ja Eesti-Läti liiga ühtegi mängijat põlvest nõrgaks ei võta."

Eelarveliselt olite te vist Tartust vaid grammi jagu üle?
Seda pole keegi kuskil välja öelnud ja mina pole ka õige inimene seda tegema, aga kui vaatame rosterile peale, siis ma eeldan, et peaksime samas suurusjärgus olema.
lihtsalt ütlen et kust Rannula teab Tartu eelarvet?
ta teab mängijate ligikaudset mängijate töötasu aga mis hinnaga kokkuvõttes kokku lepiti seda ta ei tea ja muud kulud?
aga võtame mängijate kulu hooaja lõpus seisuga ja natuke spekuleerime
Cramol siisi 14 mängijat, koos vigastega, ka nemad saavad oma lepingulised rahad hooaja lõpuni kätte, ka võidu boonused :D Cramol nimekirjas 13 Eesti mõttes tippmängijat + Kaspar Kitsing , kes ka enam väga noor ei ole ja taskuraha eest ta ka ei mängi, ta on juba 23 aastane ja natuke mängida ka oskab.
Tartul 15 mängijat nimekirjas , nendest 10 mängijat, kes on Eesti mõttes tipud aga mingi osa neist peaks olema väiksema töötasuga kui samal positsioonil olev Cramo mängija, eriti Eestlaste võrdluses, ei usu ,et Kivi või Eelmäe saab rohkem kui Dorbek või Kurbas, pigem palju vähem. Välismaalasi ei tea, seal võib olla Tartu Cramo võrdlus olla suht sama , eriti pikkade võrdluses, kes reeglina on kallimad, usun et Shundeli ja/või Harrise töötasu ei ole suurem kui Kaukiainenil kelle CV oli korralik ja ta ise tuli ära Slovakkia klubist , mitte ei lastud teda lahti., Shungu tõenäoliselt ei olnud kallis mängija. Tartlastest on ainukesed mängijad kelle palgavõrdlus kannatab võrdlust Cramo mängijatega, see on Rosenthal ja Kitsing.
Ülejäänud Tartu mängijad on noored vbl nats rohkem teistest said Tassa aga usun et tema saab ka vähem kui Kaspar Kitsing Cramos, Urvik ja Roos olid esiliiga mängijad ja kuna nad õpivad ülikoolis siis usun ,et suur see stipp ei ole mis nad saavad, nimekirjas olevad Brifk ja Jurtsenko saavad kindlasti veel väiksemat stippi, Brifkil usun et see on suht sümboolne kui , ta üldse midagi saab.
Nii, et puhtalt nimekirju vaadates on palgakulu Cramol palju suurem kui Tartul, mis on ka loogiline
Tõesti Cramo eelarve ei ole enam hirmus palju suurem, nagu ta varasematel aastatel on olnud, aga arvestades et Cramol on palju rohkem vigaseid meeskonnas oleks pidanud finaaliseeria palju võrdsem olema, eelarvete järgi ei tohiks olla see tulemuste vahe nii suur nagu ta see kevad oli, au Cramole kes valis endale õige treeneri ja komplekteeris endale korraliku meeskonna, Tartu läks siin lati alt kolinaga maha, see hooaeg olid Tartu sõnad palju suuremad tegudest
East
Kasutaja
Postitusi: 1156
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

RK kirjutas: 04 Juun 2024, 13:57
East kirjutas: 04 Juun 2024, 12:19
RK kirjutas: 04 Juun 2024, 12:07 Kus sa võtad ,et Tartu suudab üle pakkuda, seni on olnud vastupidi, Böckleril oli eelmine aasta Tartuga käed löödud kui Cramo üle pakkus.
Kitsingust loobus Cramo ise , Tartu tahtis teda ja leidis lisasponsorid selleks (Goldtime ntx.)
Ma mõtlesin pigem seda, et kõigi kaheksa või üheksa Eesti mängija puhul Kalev kõrgemat palka maksta ei jõua. Jah, Cramo võib näiteks esimese nelja mängija osas neile kõrgemat tasu lubada, aga kui tuleb juba viies mängija, kelle peale mõlemad hammast ihuvad, siis võib see taluvuspiir ette tulla, kus Cramo enam ei suuda või ei soovi sellele viiendale mängijale nii kõrget tasu pakkuda kui Tartu, kuna täiendav ressurss allokeeriti juba esimese nelja mängija allkirja "kindlustamise" peale.

Kusjuures selle igivana eelarve vaidluse kohta jätan paar tsitaati Rannula hiljutisest intervjuust:

Nüüd, aasta aega hiljem, on see lihtsalt üks hea lugu, mida rääkida.
Absoluutselt. See käib tegelikult ju spordi juurde ja teebki selle asja eriliseks. Kui kõik tuleks lihtsalt, siis ei oskaks seda hinnata ja ei tunneks sellist mõnu.

Palju tuli ka Eesti play-off’ide ajal juttu, et meile tuleb kõik nii lihtsalt. See kajastus ka publikunumbrites, sest tunnetus oli selline, et Cramo peabki võitma ja me oleme eelarvelt üle. Aus vastus on see, et me pole eelarvelt Tartust üle. Me nägime väga palju vaeva ja tegime otsuseid. Asendusmängijad, keda me hooaja jooksul tõime, polnud kallid. Võtsime riski, mis lõpuks end õigustas. Pidime väga palju vaeva nägema, et neid diile saada. Keegi tänases rahalises seisus ise meie juurde ei jookse ja Eesti-Läti liiga ühtegi mängijat põlvest nõrgaks ei võta."

Eelarveliselt olite te vist Tartust vaid grammi jagu üle?
Seda pole keegi kuskil välja öelnud ja mina pole ka õige inimene seda tegema, aga kui vaatame rosterile peale, siis ma eeldan, et peaksime samas suurusjärgus olema.
lihtsalt ütlen et kust Rannula teab Tartu eelarvet?
ta teab mängijate ligikaudset mängijate töötasu aga mis hinnaga kokkuvõttes kokku lepiti seda ta ei tea ja muud kulud?
aga võtame mängijate kulu hooaja lõpus seisuga ja natuke spekuleerime
Cramol siisi 14 mängijat, koos vigastega, ka nemad saavad oma lepingulised rahad hooaja lõpuni kätte, ka võidu boonused :D Cramol nimekirjas 13 Eesti mõttes tippmängijat + Kaspar Kitsing , kes ka enam väga noor ei ole ja taskuraha eest ta ka ei mängi, ta on juba 23 aastane ja natuke mängida ka oskab.
Tartul 15 mängijat nimekirjas , nendest 10 mängijat, kes on Eesti mõttes tipud aga mingi osa neist peaks olema väiksema töötasuga kui samal positsioonil olev Cramo mängija, eriti Eestlaste võrdluses, ei usu ,et Kivi või Eelmäe saab rohkem kui Dorbek või Kurbas, pigem palju vähem. Välismaalasi ei tea, seal võib olla Tartu Cramo võrdlus olla suht sama , eriti pikkade võrdluses, kes reeglina on kallimad, usun et Shundeli ja/või Harrise töötasu ei ole suurem kui Kaukiainenil kelle CV oli korralik ja ta ise tuli ära Slovakkia klubist , mitte ei lastud teda lahti., Shungu tõenäoliselt ei olnud kallis mängija. Tartlastest on ainukesed mängijad kelle palgavõrdlus kannatab võrdlust Cramo mängijatega, see on Rosenthal ja Kitsing.
Ülejäänud Tartu mängijad on noored vbl nats rohkem teistest said Tassa aga usun et tema saab ka vähem kui Kaspar Kitsing Cramos, Urvik ja Roos olid esiliiga mängijad ja kuna nad õpivad ülikoolis siis usun ,et suur see stipp ei ole mis nad saavad, nimekirjas olevad Brifk ja Jurtsenko saavad kindlasti veel väiksemat stippi, Brifkil usun et see on suht sümboolne kui , ta üldse midagi saab.
Nii, et puhtalt nimekirju vaadates on palgakulu Cramol palju suurem kui Tartul, mis on ka loogiline
Tõesti Cramo eelarve ei ole enam hirmus palju suurem, nagu ta varasematel aastatel on olnud, aga arvestades et Cramol on palju rohkem vigaseid meeskonnas oleks pidanud finaaliseeria palju võrdsem olema, eelarvete järgi ei tohiks olla see tulemuste vahe nii suur nagu ta see kevad oli, au Cramole kes valis endale õige treeneri ja komplekteeris endale korraliku meeskonna, Tartu läks siin lati alt kolinaga maha, see hooaeg olid Tartu sõnad palju suuremad tegudest
Aga keegi ei olegi ju vastupidist väitnud. Selles ju kogu point on olnudki, et Cramo eelarve on tõenäoliselt küll grammi võrra suurem, kuid tänasel päeval ei räägi me erinevusest 850k vs 1,2m, vaid pigem 850k vs 950k (kui sedagi), mis platsil niivõrd palju ei tohiks avalduda. Kui küsisid ühe teise teema all, et mis on Cramol niivõrd suured kulud, siis üheks selliseks suureks kuluks on näiteks osalemine selles samas eurosarjas, mida Tartu liiga kalliks peab. 
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 987
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas Drogba »

Noorematest treeneritest võiks Pärnule atraktiivne olla Killing. Pärnu oma poiss, miks mitte kodus väike peatreeneri debüüt teha. Varraku kõrval oldud pikalt treener ja kindlasti peaks mingiaeg proovima peatreeneri ametit. Ta vist natuke juba seda TalTechis teinud, aga mitte kuigi palju. Lisaks esiliigast ehk võiks kunagi kõrgliiga punti juhendada Eichfuss ja Puur. Lisaks Raudla oli pikalt RaeKossu treener, miks mitte tema ei võiks ka kuskil peatreeneriks naasta. Liivak ju kõva madalamate liigade peatreener, väärib ka kõrgliigas tegutsemist, kuigi vist Valgas on seda juba teinud omalajal. Rausberg Audentesest. Ühesõnaga kui mõtlema hakata, siis variante on.
Vasta