Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas marxx762 »

Aastaks 2029 kui nüüd uut saali ei jõua ehitada, siis tea kas on kaalutud Unibet arenat kasvõi laiendada, misläbi saaks ehk üldiseid mugavusi saalis parandada ning miks mitte ka mingil moel istekohtade arvu suurendada.
Kasutaja avatar
Raja
Kasutaja

Postitus Postitas Raja »

marxx762 kirjutas: 04 Dets 2024, 13:06 Aastaks 2029 kui nüüd uut saali ei jõua ehitada, siis tea kas on kaalutud Unibet arenat kasvõi laiendada, misläbi saaks ehk üldiseid mugavusi saalis parandada ning miks mitte ka mingil moel istekohtade arvu suurendada.
Kas mingid reeglid pole, kui suur peab saal vähemalt olema ? Ma arvan, et selle 6k saadetakse Eesti kohe sinna kus päike ei paista.
Sten04
Kasutaja

Postitus Postitas Sten04 »

marxx762 kirjutas: 04 Dets 2024, 13:06 Aastaks 2029 kui nüüd uut saali ei jõua ehitada, siis tea kas on kaalutud Unibet arenat kasvõi laiendada, misläbi saaks ehk üldiseid mugavusi saalis parandada ning miks mitte ka mingil moel istekohtade arvu suurendada.
Jep, Kiili rääkis plaanist Unibetiga Delfile, pm järsemad tribüünid ja fänniala telkla.

https://sport.delfi.ee/artikkel/1203394 ... HVldWYwJye
Kasutaja avatar
BCKLV
Kasutaja

Postitus Postitas BCKLV »

10 000 istekohaga saal on siiani nõue olnud. Eesti uus lootus üheks korraldajaks saada tugineb ilmselt Küprose erandil, kus hetkel 6400 istekohaga saal ja järgmise aasta EMiks 8000ni laiendatakse.
Rääkides Korvpalliliidu plaanist EM Eestisse tuua, siis ma ei näe et seda tahet tõsiselt oleks. Kui ma oleks ärimees, ei julgeks küll nii detailidevaesele kavale õlga alla panna, kasvõi näiteks see foto Unibet Arenast kolme Paintis tõmmatud joonega... ma loodan, et sellega FIBAsse ei mindud. Ei saa küll aru, kuidas esimese tasapinna tribüünide järsem kaldenurk ridu juurde peaks tekitama.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Sten04 kirjutas: 04 Dets 2024, 13:39
Jep, Kiili rääkis plaanist Unibetiga Delfile, pm järsemad tribüünid ja fänniala telkla.

https://sport.delfi.ee/artikkel/1203394 ... HVldWYwJye
See on mingi ajutine lahendus, mina mõtlesin, et saaks päris reaalselt mingil kujul laienduse teha. See kui pannakse õue mingid telgid jms, siis see jätab natuke Palamuse laada mulje.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Peale võrkpalli kümnendi suurimat ämbrit otsustas Graanul Invest, et toetab võrkpalliliitu kolme aasta jooksul 750k euroga.

Teades, et ka Swedbank toetab korvpalli kolme aastase diiliga, siis mis see summa võiks olla millega toetatakse? Kas topelt on liiga palju oodata või äkki liiga vähe?
ok
Kasutaja

Postitus Postitas ok »

Koondisekandidaatide pikk nimekiri väljas https://www.basket.ee/et/uudised?news_id=12301
Mõned tähelepanekud.
Drell on nimekirjas, saab siis näha, kas tegelikult ka kohale tuleb.
Nimekiri on taaskord liiga pikk, 25 nime. Minu arvates poleks üle 20 mehe vaja kirja panna. Isegi kui soovitutest 4-5 meest ei saa tulla, siis ikka saad need 15-16 meest saali, kelle seast lõplik valik teha.
Kui nimekirjas on näiteks Valge, Eelmäe ja Lips, siis mis selle point on? Samuti ma väga loodan, et Dorbek või Paasoja ei pea need mehed olema, kes hakkavd edasipääsu nimel mängima. Toredad mehed ilmselt kõik, aga no koondises peaks ikka absuluutsed tipud olema või siis mõned noormapoolsed nimed, kelles motivatsiooni tekitada. Meil on Leedu liigas Kasemets ja Rumeenia liigas Ilves, et kui tahta teha pikk nimekiri, siis pigem juba nemad.
Ma ise eelistaks nii:
C: Kotsar, Tass
PF: Vene, Treier
SF: Konotsuk, Raieste
SG: Jõesaar, Jurkatamm
PG: Kullamäe.
Teise mängujuhi osas on mul tunne, et Rannula panustab Vaaksule, ta pole küll mängujuht, aga mingil määral on Rannula teda juba ka Kalevis selles rollis kasutanud, võib-olla just koondise akent silmas pidades.
Siis jäävad veel Kirves, Hermet, Toom ja Riismaa, kellest siis viimased mehed valitakse.
Ja no kui Drell tuleb, siis on positiivset segadust juures.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Tuleb välja, et Martin Dorbek polegi koondisekarjääri lõpetanud. Arvestades, et Kullamäe on alavormis ning Kriisa, Suurorg ja Rosenthal ei saa erinevatel põhjustel osaleda, siis vastupidiselt eelkõnelejale, ma arvan, et Dorbeku abi kuluks igati ära – nii Dimitrijevici rappijana kui ka suurte kogemuste poolest.

Kui eelmises valikmängude aknas oli kõige nõrgemaks kohaks number kahtede osakond, siis seekord on selles vallas kõik hästi. Vaaksist on kujunenud Kalevi konkurentsitult parim mängija ning Mikk Jurkatamm on saanud sisse väga hea hoo Itaalia esiliigas: ta on koondisepausijärgsetes mängudes jõudnud kahekohalise punktisummani 14-st kohtumisest 11-s, kolmeste protsent on karjääri parim (39).

Kui Drell peaks USA-st tulema saama, siis on raske ette kujutada, et väga napi mängupraktikaga Raieste üldse (mängivasse) koosseisu mahub: väikese ääre kohal on võtta veel ju näiteks väga heas vormis olevad Jõesaar ja Konontšuk.

Saab olema huvitav näha, kuidas keskmängija kohal mängaeg jaotub. Kotsar on Jaapani liiga viimatistes mängudes jätnud kahjuks üsna lödi mulje.

Siim-Sander Vene jaoks on kõigi eelduste kohaselt tegemist karjääri viimaste valikmängudega. Vaevalt, et ta enam järgmist valiktsüklit kaasa teeb, kuna on selle alguses juba 35-aastane. Viimane valikmäng on sümboolselt Leedu vastu.
ok
Kasutaja

Postitus Postitas ok »

Dimitrijevici rappijana näen mina just Raiestet. Dorbeku vastu pole mul midagi, aga siis tekib küsimus, et kes siis välja jääb, eriti kui veel Drell ka tulema peaks.
Uhhuu
Kasutaja

Kui meenutada eelmist Põhja-Makedoonia vastu peetud mängu, siis Raieste ei saanud kaitses absoluutselt hakkama. Rosenthal ja Riismaa olid lõpuks need, kes suutsid Dimitrijevici ohjeldada. Riismaa võiks sellest tulenevalt ka seekord koosseisu mahtuda. Jurkatamm oleks tagamängijatest ilmselt teiseks parim valik Dimitrejivici katma panna. Ja nagu öeldud, siis Dorbek suudaks panustada nii kaitses kui mängujuhtimise vallas. Arvestades, et Kullamäe pole praegu tõenäoliselt 25+ minuti vormis, siis mina ausalt öeldes ei kujuta ette, et Vaaks täidab ülejäänud minutid mängujuhina. Ta ei ole mängujuhina nii suures rollis isegi Kalevis. Ta on küll suurepärane söötja, aga raske on seda, mida ta Kalevis teeb, isegi mängujuhtimiseks nimetada: ta lihtsalt tuleb aeg-ajalt palliga üle ja mängib siis pick`n`roll`i.
TravisReed
Uus kasutaja

Postitus Postitas TravisReed »

Kas keegi on leidnud infot, mis koosseisus Põhja-Makedoonia meile vastu tulla võib? Ehk siis põhiküsimus, milline kodustatud mängijatest valituks osutub. Kas Shorts või võetakse korvi alla mõni pikem vend. Ise pakuks, et meil oleks isegi lihtsam kui Shorts ja Dimitrijevits hakkaks üritama palli omavahel jagama. Siis võiks meil korviall selge ülekaal olla ja proovida mitte lasta eelpool mainitutel päris hullu kontserti püsti panna.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ma eelistaks pigem, et Põhja-Makedoonia võtab välismaalase korvi alla. See annaks parema võimaluse tagaliinis liider (Dimitrijevic) ära lämmatada ning seeläbi nende eesliin üleüldse mängust välja lülitada. Eesliinis ja lauavõitluses peaks Eesti nii või naa üle olema, pigem ongi peamine ohukoht see, kui nende tagaliin lolliks läheb ja korvivõrke puruks hakkab viskama.
Uhhuu
Kasutaja

Põhja-Makedoonial pole vist muud valikut, kui välismaalastest TJ Shortsi kasutada. Ethan Happ pole käinud platsil oktoobri lõpust alates. Jacob Wiley pole koondist juba mitu aastat esindanud ja sai tagatipuks alles äsja ka vigastada. Meie 1-3 positsiooni mängijatel saab seega olema päris raju katsumus kahe keeristormiga toime tulla.

Makedoonlaste peatreener lausus enne valikmänge Leeduga, et nende koondise talendikus on kõrgem kui Leedul. Makedoonlased kaotasid teadupärast mõlemad mängud. Näis, kas ta esineb sarnase sõnavõtuga ka enne meie koondisega kohtumist. Klubileiba teenib ta Poola ühes mainekamas ja jõukamas meeskonnas Wroclawi Slaskis, kuhu palgati pärast seda, kui oli koondisega alistanud Poola: ta on võitnud seal 11-st mängust 6. Enne seda oli ta peatreeneriks Kosovos ja kodumaal. Võrdluseks, Rannulale pakuti Poola koondise alistamise järel töökohta sealse liiga ühe väikseima eelarvega klubis.
Uhhuu
Kasutaja

Makedoonlased avaldasid koondise kandidaatide nimekirja, kuhu kuuluvad nii Happ kui Shorts:

https://kfsm.mk/blog/spisok-na-povikani ... vrokvalifi

Nende andekaim noormängija Andrej Jakimovski (PF) on ka üles antud, aga vaevalt, et ta osaleb, sest ta mängib NCAA-s Colorado meeskonnas, mis kuulub samasse konverentsi kui Henri Veesaare meeskond.

Peale eelpoolmainitute ja Dimitrejivici esindab välisklubi veel vaid üks mängija, ja tema pallib Kosovos.
Uhhuu
Kasutaja

Ka Leedu koondis avalikustas kandidaatide nimekirja:

https://www.krepsinis.net/naujiena/pask ... kai/340685

Esialgu kuulub sinna 11 mängijat, Euroliigast pole kedagi. Keskmängijaid pole samuti. Kui sellele nimekirjale peaks lisanduma tõepoolest vaid üks mängija, siis paberi peal pole tegemist tugevama meeskonnaga, kui see, kelle meie koondis aasta tagasi alistas.
Vasta