VTB Ühisliiga 2012/2013

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
Kasutaja avatar
Go Cramo!
Kasutaja
Postitusi: 1152
Liitunud: 28 Sept 2009, 20:09

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas Go Cramo! »

minumeelest pole sellele õudusunenägu meenutavale mängule mingeid vabandusi...halb päev oli...no mida kuradit!? Kas me oleme teise või esiliiga mängijad, et sellist lolli vabandust endale lubame? Tegu on või võiks olla proffidega, eks treenivad 2 korda päevas ja saavad selle eest palka (ning mitte väikest!). Kui vabadelt kohtadelt loobitakse palli nagu si``a vastu lauda ust, siis tekib küsimus, millega trannides tegeletakse. Sama küsimus tekib kolmeste tabavuse kohapealt. Mitu kolmest visati täiesti vabalt positsioonilt ja täiesti mööda
Kuusmaa oleks võinud kasutada/proovida Elegari ja Bambat korraga ning palli nendele rohkem alla suunata. Ise arvan, et see oleks tulu toonud. Kui meie kaugviskajad põrutavad palle meeter korvirõngast kõrvale, no krt toimeta see pall siis alla ja proovi sealt või mängi vea peale end välja. Ja söödud ning pallikaotused :smash:
Siiralt loodan, et sellist jubedust platsil enam tulevikus ei korraldata. Seda võib lubada endale Eesti Meistriliiga viimane võistkond, mitte aga mitmekordne Eesti meister
Mr. Aff
Kasutaja
Postitusi: 935
Liitunud: 27 Okt 2008, 19:15

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas Mr. Aff »

Põhimõtteliselt õige, aga sellised "jubedused" on VTB Liigas üsna tavapärased asjad, vt näiteks seda, mis juhtus mitmekordse leedu meistriga, kes mängis meie esmaspäevase vastasega võõrsil: http://www.vtb-league.com/en/game/1230.htm?sid=62743" onclick="window.open(this.href);return false; Esiliiga mängijad, mis? :)
Kasutaja avatar
ICU
Uus kasutaja
Postitusi: 8
Liitunud: 07 Okt 2012, 13:08

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas ICU »

Tänapäeva korvpall areneb nii kiirelt , et lahendusetega , mis "eile" tulu tõid täna enam ei maksa. Donetski meeskondlik kaitse oli suurepärane, neil oli üsna halb päev rünnakul , aga kaitse pealt võtsid ikka selle mängu kergelt ära. Me olime igal rünnakul samm kaitsest tagapool ja kahjuks tänapäeval ei piisa isegi kaitsega sammu pidamisest , see ongi vist meie ja tipp satsi vahe. 2 - 3 sammu. Kalevi mäng oli liiga aeglane ja ühekülgne , et sellist kaitset lahti hammustada, aga ma usun , et treenerid leiavad uusi lahendusi. Ja VTB-s mängimine sunnibki neid seda tegema. Samas me peaksime olema õnnelikud , et saame nii tipp-tasemel korvpallile üldse kaasaelada. Ainult loll ei lähe järgmine esmaspäev saali!
Kasutaja avatar
Karl
Kasutaja
Postitusi: 2374
Liitunud: 06 Jaan 2008, 01:57

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas Karl »

ICU kirjutas:Tänapäeva korvpall areneb nii kiirelt , et lahendusetega , mis "eile" tulu tõid täna enam ei maksa. Donetski meeskondlik kaitse oli suurepärane, neil oli üsna halb päev rünnakul , aga kaitse pealt võtsid ikka selle mängu kergelt ära. Me olime igal rünnakul samm kaitsest tagapool ja kahjuks tänapäeval ei piisa isegi kaitsega sammu pidamisest , see ongi vist meie ja tipp satsi vahe. 2 - 3 sammu. Kalevi mäng oli liiga aeglane ja ühekülgne , et sellist kaitset lahti hammustada, aga ma usun , et treenerid leiavad uusi lahendusi. Ja VTB-s mängimine sunnibki neid seda tegema. Samas me peaksime olema õnnelikud , et saame nii tipp-tasemel korvpallile üldse kaasaelada. Ainult loll ei lähe järgmine esmaspäev saali!
Vaatame nüüd korraks kelle vastu me mängisime. Songaila, D'or Fischer, Stojanovski, D.Perkins, R.Curry

Kõik need on väga kõrge kaliibriga mehed, kelle vastu oleks võõrsilt võitu väga raske oodata.
Nõustun sellega, et Kalev tegi väga sita mängu, aga vastas oli ikka väga agressiivse kaitsega meeskond. Ma pole isegi Unicsi ja Himki esituses sellist kaitset Kalevi vastu näinud.

See aga ei tähenda, et kodusaalis meil poleks võimalusi neid võita :)
Kasutaja avatar
Alex
Kasutaja
Postitusi: 4611
Liitunud: 26 Nov 2007, 02:26
Asukoht: Mustamäe

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas Alex »

Mr. Aff kirjutas:Põhimõtteliselt õige, aga sellised "jubedused" on VTB Liigas üsna tavapärased asjad, vt näiteks seda, mis juhtus mitmekordse leedu meistriga, kes mängis meie esmaspäevase vastasega võõrsil: http://www.vtb-league.com/en/game/1230.htm?sid=62743" onclick="window.open(this.href);return false; Esiliiga mängijad, mis? :)
Ah las olla. Kolm meest puudusid üldse koosseisust. Tulid tagasi ja suutsid võõrsil kenasti Cska endaga mängida.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas nojah »

Probleem pole selles, et kaotati tugevale võistkonnale. Ja kaotati suurelt. Vastane ongi objektiivselt hetkel tugevam. Probleem on selles kuidas kaotati, et ei proovitudki muid lahendusi. Polnud mingit plaani B või C (mis oleksid võinud samuti ebaõnnestuda, ma ei vaidlegi vastu, kuid peaks olema natukene mitmekülgsem see mäng). Ma saan aru, kui Eesti koondisel ei olegi rünnakul väga mitut lahendust võtta - koosseis ongi selline, et ei anna väga varieerida ründemängu osas. Kalevil aga on OLULISELT mitmekülgsem koosseis ja tegelikult ka pikem pink. Sellega peaks olema rohkem lahendusi, kui ainult visetele rajatud mäng. Nagu vaim juba siin ütles, siis nii on vastasel ka väga kerge kaitses suruda, kui oled liiga ühekülgne. Mingil tasemel või heal päeval on tõesti nii, et Sõbra vanaema võib ka pingil istuda, mehed lihtsalt mängivad ära oma. Aga treeneri ülesanne ongi pakkuda lahendusi sellel päeval, kui kõik ei suju. Ei ole päris nii, et nüüd on pikem pink ja kõvemad mehed igas liinis ja see asi automaatselt toimib. Vastupidi. Mida rohkem isiksusi, rohkem erinevaid mängijatüüpe ja suurem valikuvõimalus on, seda keerulisem on meeskond panna ühtse tervikuna tegutsema, leida meeskonna tugevused ja nõrkused ning ehitada vastavalt sellele mänguplaan. Ja see ongi juba treeneri ülesanne. Mis ongi hoopis keerulisem, kui näiteks viia meeskond Eesti meistriks. Paremad mängijad ei taga automaatselt paremat võistkonda, küll annavad nad võimaluse meeskonnale õige töö puhul astuda samm arengus edasi. Ja see kõik sõltubki juba suures osas treenerist. Kas ta on selleks võimeline või mitte. On küllalt maailmas nähtud ka Kalevist parema koosseisuga meeskondi, kes ei leiagi oma mängu ja ei mängigi kunagi potentsiaali välja. Selles pole midagi hämmastavat. Ja see meeskonna tervikuks sulatamine polegi kerge töö. Ja ma ei väida, et Kuusmaa ei saa sellega hakkama. Või peaks tagasi astuma. See on tal ka esimene kord sellel tasemel komplekteeritud meeskonda juhendada. Kui muud ei ole, saab vähemalt väärilise kogemuse :) Lihtsalt on loomulikult tekkinud kahtlus, kas see tase äkki võib käia Kuusmaale üle pea? Aga eks ta ise peab kõigepealt endale selle kohta vastuse andma.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3609
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas Rix »

nojah kirjutas:Probleem pole selles, et kaotati tugevale võistkonnale. Ja kaotati suurelt. Vastane ongi objektiivselt hetkel tugevam. Probleem on selles kuidas kaotati, et ei proovitudki muid lahendusi. Polnud mingit plaani B või C (mis oleksid võinud samuti ebaõnnestuda, ma ei vaidlegi vastu, kuid peaks olema natukene mitmekülgsem see mäng). Ma saan aru, kui Eesti koondisel ei olegi rünnakul väga mitut lahendust võtta - koosseis ongi selline, et ei anna väga varieerida ründemängu osas. Kalevil aga on OLULISELT mitmekülgsem koosseis ja tegelikult ka pikem pink. Sellega peaks olema rohkem lahendusi, kui ainult visetele rajatud mäng. Nagu vaim juba siin ütles, siis nii on vastasel ka väga kerge kaitses suruda, kui oled liiga ühekülgne. Mingil tasemel või heal päeval on tõesti nii, et Sõbra vanaema võib ka pingil istuda, mehed lihtsalt mängivad ära oma. Aga treeneri ülesanne ongi pakkuda lahendusi sellel päeval, kui kõik ei suju. Ei ole päris nii, et nüüd on pikem pink ja kõvemad mehed igas liinis ja see asi automaatselt toimib. Vastupidi. Mida rohkem isiksusi, rohkem erinevaid mängijatüüpe ja suurem valikuvõimalus on, seda keerulisem on meeskond panna ühtse tervikuna tegutsema, leida meeskonna tugevused ja nõrkused ning ehitada vastavalt sellele mänguplaan. Ja see ongi juba treeneri ülesanne. Mis ongi hoopis keerulisem, kui näiteks viia meeskond Eesti meistriks. Paremad mängijad ei taga automaatselt paremat võistkonda, küll annavad nad võimaluse meeskonnale õige töö puhul astuda samm arengus edasi. Ja see kõik sõltubki juba suures osas treenerist. Kas ta on selleks võimeline või mitte. On küllalt maailmas nähtud ka Kalevist parema koosseisuga meeskondi, kes ei leiagi oma mängu ja ei mängigi kunagi potentsiaali välja. Selles pole midagi hämmastavat. Ja see meeskonna tervikuks sulatamine polegi kerge töö. Ja ma ei väida, et Kuusmaa ei saa sellega hakkama. Või peaks tagasi astuma. See on tal ka esimene kord sellel tasemel komplekteeritud meeskonda juhendada. Kui muud ei ole, saab vähemalt väärilise kogemuse :) Lihtsalt on loomulikult tekkinud kahtlus, kas see tase äkki võib käia Kuusmaale üle pea? Aga eks ta ise peab kõigepealt endale selle kohta vastuse andma.
Nõus. Kuid. Üks mäng on pisut vähe- nagu teaduses öeldakse, et järeldusteks on andmeid mittepiisavalt. Ja eks sa sellele ka ise viitad. Kangur näiteks kurdab samuti, et Siena murede taga on see, et koondise mehed liitusid meeskonnaga hiljem ja mäng seetõttu ei suju. Meil liitus mängujuht paar nädalat tagasi jne jne. Aga nagu ma ennist ütlesin- eks me näe, jury is still outhere.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas nojah »

Jah vara on muidugi järeldusi teha. Aga ohu märgid on üleval. Teatud märgid olid ka ainsas mängus mida ma ise nägin (suur pakk rootslastelt). Aga vara veel tõesti järeldada, nõus. Põhjused ongi objektiivsed ja eriti hea meel selle taustal on, et VTB-s on siiski üks võit kätte saadud. See on ülioluline lõpuks. Pigem tekitas minus kõige rohkem muret see Kuusmaa väljend "meie mänguskeem ongi selline, et kui visked ei lähe..." no mida? Meil ei ole nii häid viskajaid, et ainult visetele toetudes tugevat ja stabiilset hooaega loota. Ja eesliin on piisavalt tugev, et võiks ka rohkem mängu läbi nende ehitada. OK Donetski eesliin oli veel tugevam aga on tulemas küllalt palju ka ohtlikke vastaseid, kellel seal all nii tasemel mehi ei pruugi olla.
Kasutaja avatar
ICU
Uus kasutaja
Postitusi: 8
Liitunud: 07 Okt 2012, 13:08

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas ICU »

Olen eelnevatega 100% nõus , et selliste visetega ei saa rääkida halvast päevast, need visked pididki sellise % sisse minema. Järgmine mäng näitab ära kas järeldusi on tehtud, Spartak mängib sarnast kaitset ,väga meeskondlik ja tihe, see eeldab dünaamilisemat rünnakut Samade viske kohtadega, tuleb ka sama resultaat. Praegusel hetkel teravuse pealt mängitud viske koht tuli ühe , maksimaalselt kahe söödu pealt. Hea meeskondliku abistava kaitse vastu see paraku ei toimi. Tahaks näha , et koht mängitakse välja isegi 3-4 söödu pealt , kaitse ei suudaks roteeruda ja kui siis ei tabata , võib küll rääkida mustast päevast.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas Rio »

Ka praegu veel ei muretse aga kui tahame oma hooaja põhi eesmärki täitsa(vtb top 6) siis ei saa me endale lubada nn halbu päevi kus lihtsalt visketabavuse pärast võita ei saa.
Kasutaja avatar
tonii
Kasutaja
Postitusi: 741
Liitunud: 18 Jaan 2011, 19:57

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas tonii »

Rio kirjutas:Ka praegu veel ei muretse aga kui tahame oma hooaja põhi eesmärki täitsa(vtb top 6) siis ei saa me endale lubada nn halbu päevi kus lihtsalt visketabavuse pärast võita ei saa.
See top6 on lihtsalt presidendi välja hõigatud klausel. Reaalselt võttes, kes oleks need 4 tiimi, kes meist taha poole jäävad?
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4486
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas vaim564 »

Üldiselt on nii, et kui kasutatav mängujoonis oleks edukas, ega siis keegi siin ka ei möliseks. Samas on päris naljakas ka selline kohustuslik väljavabandamine, et eesliini ei saanud kasutada, kuna donetski eesliin on liiga tugev :)
Lihtsalt kui olemasolev plaan ei tööta, siis tuleb midagi muud katsetada.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3609
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas Rix »

vaim564 kirjutas:Üldiselt on nii, et kui kasutatav mängujoonis oleks edukas, ega siis keegi siin ka ei möliseks. Samas on päris naljakas ka selline kohustuslik väljavabandamine, et eesliini ei saanud kasutada, kuna donetski eesliin on liiga tugev :)
Lihtsalt kui olemasolev plaan ei tööta, siis tuleb midagi muud katsetada.
Ei saa mina aru, mis selles teises väites nii naljakat on, et vastaste võimas ja parema kvaliteediga eesliin pani meie alumised lukku, palju tuli pallikaotusi kui üritatigi sinna sööta (mcleo). Ja kui tagumised üritasid siis teha, ei saanud sisse e pandi kah lukku. Ja oligi kahekümnene pauk. Küsimus lihtsalt on selles, kui palju siin on tegureid ja millised elemendid kõige rohkem mängivad: a) donetski eesliini kaitseoskustes b) meie pikkade oskamatus c)kokkumängu puudumine eesliini ja tagumiste vahel d) Kuusmaa mängujoonis e)... mõttevahetus käib, aga alati saab lihtsustatult asja must valgena käsitada, kui vaja on.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Kasutaja avatar
Genuin
Kasutaja
Postitusi: 302
Liitunud: 05 Jaan 2010, 23:52

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas Genuin »

Rix kirjutas:
vaim564 kirjutas:Üldiselt on nii, et kui kasutatav mängujoonis oleks edukas, ega siis keegi siin ka ei möliseks. Samas on päris naljakas ka selline kohustuslik väljavabandamine, et eesliini ei saanud kasutada, kuna donetski eesliin on liiga tugev :)
Lihtsalt kui olemasolev plaan ei tööta, siis tuleb midagi muud katsetada.
Ei saa mina aru, mis selles teises väites nii naljakat on, et vastaste võimas ja parema kvaliteediga eesliin pani meie alumised lukku, palju tuli pallikaotusi kui üritatigi sinna sööta (mcleo). Ja kui tagumised üritasid siis teha, ei saanud sisse e pandi kah lukku. Ja oligi kahekümnene pauk. Küsimus lihtsalt on selles, kui palju siin on tegureid ja millised elemendid kõige rohkem mängivad: a) donetski eesliini kaitseoskustes b) meie pikkade oskamatus c)kokkumängu puudumine eesliini ja tagumiste vahel d) Kuusmaa mängujoonis e)... mõttevahetus käib, aga alati saab lihtsustatult asja must valgena käsitada, kui vaja on.
Kusjuures paned need a, b, c, ja d kokku ja saadki pusle kokku. Vahest kõige rohkem mängib siin siiski meie pikkade suutmatus, 1-vs-1 suudetakse teha ainult keskpäraste võistkondade vastu (või noh, eelmine aasta Rocki vastu tegi ka Bamba täitsa korralike liigutusi). Aga Do´r Fischeri vastu sorry, no way Jose!
Kasutaja avatar
Karl
Kasutaja
Postitusi: 2374
Liitunud: 06 Jaan 2008, 01:57

Re: VTB Ühisliiga 2012/2013

Postitus Postitas Karl »

No täpselt, ei ole nii et kui meil visked ei lähe siis hakkame korvi alt kõvasti lammutama, Kalevi mäng rajaneb VTB's ikka enamasti visetel ja Bamba ja Elegar peavad pigem kaitses kõva hoidma. Teine asi on muidugi BBL's ja KML's.
Suletud