Probleem pole selles, et kaotati tugevale võistkonnale. Ja kaotati suurelt. Vastane ongi objektiivselt hetkel tugevam. Probleem on selles kuidas kaotati, et ei proovitudki muid lahendusi. Polnud mingit plaani B või C (mis oleksid võinud samuti ebaõnnestuda, ma ei vaidlegi vastu, kuid peaks olema natukene mitmekülgsem see mäng). Ma saan aru, kui Eesti koondisel ei olegi rünnakul väga mitut lahendust võtta - koosseis ongi selline, et ei anna väga varieerida ründemängu osas. Kalevil aga on OLULISELT mitmekülgsem koosseis ja tegelikult ka pikem pink. Sellega peaks olema rohkem lahendusi, kui ainult visetele rajatud mäng. Nagu vaim juba siin ütles, siis nii on vastasel ka väga kerge kaitses suruda, kui oled liiga ühekülgne. Mingil tasemel või heal päeval on tõesti nii, et Sõbra vanaema võib ka pingil istuda, mehed lihtsalt mängivad ära oma. Aga treeneri ülesanne ongi pakkuda lahendusi sellel päeval, kui kõik ei suju. Ei ole päris nii, et nüüd on pikem pink ja kõvemad mehed igas liinis ja see asi automaatselt toimib. Vastupidi. Mida rohkem isiksusi, rohkem erinevaid mängijatüüpe ja suurem valikuvõimalus on, seda keerulisem on meeskond panna ühtse tervikuna tegutsema, leida meeskonna tugevused ja nõrkused ning ehitada vastavalt sellele mänguplaan. Ja see ongi juba treeneri ülesanne. Mis ongi hoopis keerulisem, kui näiteks viia meeskond Eesti meistriks. Paremad mängijad ei taga automaatselt paremat võistkonda, küll annavad nad võimaluse meeskonnale õige töö puhul astuda samm arengus edasi. Ja see kõik sõltubki juba suures osas treenerist. Kas ta on selleks võimeline või mitte. On küllalt maailmas nähtud ka Kalevist parema koosseisuga meeskondi, kes ei leiagi oma mängu ja ei mängigi kunagi potentsiaali välja. Selles pole midagi hämmastavat. Ja see meeskonna tervikuks sulatamine polegi kerge töö. Ja ma ei väida, et Kuusmaa ei saa sellega hakkama. Või peaks tagasi astuma. See on tal ka esimene kord sellel tasemel komplekteeritud meeskonda juhendada. Kui muud ei ole, saab vähemalt väärilise kogemuse

Lihtsalt on loomulikult tekkinud kahtlus, kas see tase äkki võib käia Kuusmaale üle pea? Aga eks ta ise peab kõigepealt endale selle kohta vastuse andma.