Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Loomulikult annab see juurde, aga see on KULU! Seda on võimalik teha aga Kalev/Cramo tingimustes makstakse selle parema noortetöö eest esindusmeeskonna nimel lõivu.

Mis on sinu mõistes megapapp? Ma annan sulle nüüd ühe koduse ülesande. Võtame sellised 16-18 kutid. Lepime kokku et nad teevad 4 korda nädalas trenni. Iga nädal on 1 mäng ja hooaja jooksul on neil nt 20 mängu (10 kodus - 10 võõrsil) Eelarvesse arvesta sisse kõik särgid püksid jalanõud sõidud võistluspaika, saali rent jne.
Minu teada maksab selle eest kohalik omavalitsus pluss lapsevanemad oma igakuise tasuga (minu teada noortegruppe, sõltumata klubist ja alast finantseerib KOV mitte riik, vabandan kui eksin). Seega ei ole vist nii, et Cramo puhul peaks klubi kõik särgid, rendid ja asjad kinni maksma.
Aga su suhtumise kohta arvan, et see ongi probleem kui halada KULU ja KULU. Nagu eelpool räägitud; see, et natuke asja edendada, ei nõua hiigelsummasid; sellest ei jää palkamata ükski võõrmängija jne. Kõike ei saa mõõta kulus. See on tegelikult laiem teema, mille koha pealt samuti võiks Cramo kallal iriseda (kodulehekülg jne).
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja
Postitusi: 1019
Liitunud: 24 Nov 2006, 12:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Demarr »

KalevRuus kirjutas:Ei, see ei nõua mingit megapappi, see vajab tahet. Ja pikemas perspektiivis annab see põhimeeskonnale pigem juurde, mitte ei võta ära.
Ei nõua megapappi? Kas asja mõte on seda lihtsalt teha või asja mõte on seda võimalikult hästi teha? Kui tahta korralikku noortesüsteemi, siis see võtab raha ja mitte vähe. See asi ei käi niimoodi, et hangin saali ja paar palli ning kutsun paar tüüpi tänavalt trenni. Praegu on ju ka noortemeeskonnad Kalevil olemas, kuid mitte nii heal tasemel. Kui tahta väga head taset, siis tuleb luua head taustsüsteemid. Ühesõnaga professionaalne keskkond ka noortele ja see maksab väga-väga palju (stipendiumid, treenerid, taustajõud, rendikulud, transport jne).

Kui sa aga tahad, et Kalevil oleks lihtsalt meeskond A-klassi finaalis, siis aasta-kaks tagasi just selline olukord oligi. Veidi varem toksiti isegi EYBL'i. Kogu selle tulemus? Jätan vastamata. Noortekoondistes on ka Kalevi pallureid olnud. Kuhu nad lõpuks jõudnud on? Jätan taas vastamata. Ehk siis tahan öelda, et Kalevi puhul on asi erandlikum kui näiteks Rapla või Hito puhul. Ei saa kohe A-klassi noormeest esindusmeeskonda tõmmata, sest see hüpe oleks lihtsalt liiga suur ning loogiline vahe-etapp jääb läbimata. See on ilmselt ka üks põhjus, miks paljud noormehed pole Kalevi süsteemist pildile jõudnud.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas michaelEP »

Rix: Miks sa arvad, et kui me 3 leegionäri minema saadaks (hüpteetiliselt), siis kukuksime VTB-st välja. Paranda mind, kui ma eksin, aga minuarust on Cramo IGAL AASTAL olnud VTB liigas viimase koha omanik, siiamaani pole keegi meid välja visanud. Valdmaa väljaütlemisi arvestades see oht ka puudub.

Teiseks, mille põhjal sa väidad, et Cramo ei saa Tallinna linnalt toetust. Praeguse süsteemi järgi peaksid ju kõik grupid saama pearaha + lapsevanemate omaosalus.

Kolmandaks on tore, et Kalevi foorumis saab diskuteerida ja omada erinevaid seisukohti ja keegi ei olegi veel oma oponenti **** kutsunud (erinevalt ntks Delfi foorumist)
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

michaelEP kirjutas:Rix: Miks sa arvad, et kui me 3 leegionäri minema saadaks (hüpteetiliselt), siis kukuksime VTB-st välja. Paranda mind, kui ma eksin, aga minuarust on Cramo IGAL AASTAL olnud VTB liigas viimase koha omanik, siiamaani pole keegi meid välja visanud. Valdmaa väljaütlemisi arvestades see oht ka puudub.

Teiseks, mille põhjal sa väidad, et Cramo ei saa Tallinna linnalt toetust. Praeguse süsteemi järgi peaksid ju kõik grupid saama pearaha + lapsevanemate omaosalus.

Kolmandaks on tore, et Kalevi foorumis saab diskuteerida ja omada erinevaid seisukohti ja keegi ei olegi veel oma oponenti **** kutsunud (erinevalt ntks Delfi foorumist)
Kalev/Cramo ei saa Tallinnalt toetust. Punkt.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Jah Tallinna linnalt pole Kalev mitu mitu aastat raha saanud.Oli vist Vilja Savisaar(suur võrkpallifänn) see kes suutis kogu raha võrkpalli suunata.
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas michaelEP »

Mehed, kas te räägite nüüd tipp-sporti minevast rahast või noortegruppide pearahast
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas RK »

Egert kirjutas: Kalev/Cramo ei saa Tallinnalt toetust. Punkt.
Kalev/Cramo kui profimeeskond ei saa toetust, noorkorvpallurid , saavad pearaha linnalt.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

RK kirjutas:
Egert kirjutas: Kalev/Cramo ei saa Tallinnalt toetust. Punkt.
Kalev/Cramo kui profimeeskond ei saa toetust, noorkorvpallurid , saavad pearaha linnalt.
Seda raha esindusmeeskonna jaoks ei kasutata. Ja ei peakski.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Miks sa arvad, et kui me 3 leegionäri minema saadaks (hüpteetiliselt), siis kukuksime VTB-st välja. Paranda mind, kui ma eksin, aga minuarust on Cramo IGAL AASTAL olnud VTB liigas viimase koha omanik, siiamaani pole keegi meid välja visanud. Valdmaa väljaütlemisi arvestades see oht ka puudub.

Huvitav oleks teada, mis sellega nagu paremaks muutub? See erinevate minema saatmine on siin vähemalt niikaua, kui mina siin foorumis käinud olen, ülimalt populaarne teema. Kas minema saadetud leegionäride asemele on võtta vähemalt samal tasemel pallivaid kohalikke mängijaid? Või mängida kolme liigat üldse viie mängijaga, 40 minutit platsil? Teoreetiliselt on see võimalik. Mind lihtsalt siiralt huvitab, kas seda suudetakse ka mõne argumendiga toetada või karjutakse lihtsalt slõuganeid maha - printsiibil kui on must, siis näita ust? Samuti, kui võtta eesmärgiks saada igal aastal viimane koht VTB-s (siiani on see lihtsalt niimoodi välja kukkunud, sihitud on kõrgemale), millisel põhjusel peaksin ma arvama, et see on väga hea eesmärk?
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas sequa »

Ma arvan, et praegane diskussioon on Valdmaa kontoris ammu maha peetud. Järeldus: pole mõtet "poolikult teha" st panustada natuke noortesüsteemi ja esindusmeeskonda. Et raha on ,kas teha korralikult esindusmeeskonda või...Nõrgemat Cramot VTBst välja ei vistaks, pigem on VTB-l probleeme, kuidas täiskoosseis kokku saada. Küll aga poleks nõrgemal Cramol asja eurocupile ja ma olen vägagi kindel, et viimaseta poleks elegar lepingut pikendanud (eurochalloenge ja balti liiga sellisel tasemel venda ei huvita) Ei ole ju mingi saladus, et Valdmaa räägib mehi odavamaks jutuga "meil näitad, tulevikus teenud raha". Eks seegi näitab, et rahadega on väga piiri peal ja miks tasemel nummer kolme allkirju pole ette näidata.

Rocki kusagil võimlas peetavad Balti liiga mängud - no sorri, untergang paistab igalt poolt välja.

Ah ja veel üks asi - igast VEFide ja Ventspilside ja žalgiristega pole mõtet võrrelda - eestis lihtsalt pole neid oligarhe, kes teenivad raha venemaal ( eks-nõukogude liidus), leebelt väljendades tihtipeale suht kahtlaste skeemidega ja kes seetõttu saavad ka lubada endale mingi 1-3 miljonit eurikut(misiganes) sponsorrahaks välja käia.

ja veel isaks - VTBta poleks Valdmaal sedagi sponsorraha ( eurocup on kulu puhtalt). Rock saab endale lubada, et mängib nõrgemaid sarju ja raha sellest ei vähene st puudub otsene sõltuvus mängitavatest sarjadest ja sponsorrahast ( Rocki rahastamise vähenemine on sõltuv kehvenevast majanduskliimast lõunaosariikides) samal ajal Valdmaal seda "luksust" pole.

Ja olgem ausad, kui nymburki ja VEFi (väidetavalt eelarve kolm miljonit eurikut ja kuhjaga peale) oleks võidetud - oleks jutt ka siin vähe teine.
Viimati muutis sequa, 26 Okt 2013, 17:03, muudetud 2 korda kokku.
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kris »

See hooaeg on väga super, et on nii VTB kui EuroCup. Loodan et see ei jää viimaseks hooajaks, sellest tuleb kinni hoida niipalju kui saab.
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 508
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Krysver »

Alustuseks tänan väga hea arutelu eest. Juba mõnda aega on huvitav lugeda seda foorumit.

Paljuski jääb silma idealismi. Kalevi seis hetkel on tõenäoliselt selline, et iga võimalik euro tuleb panustada meeskonda ja kontoripoolele panustamine jääb selle võrra nõrgemaks. Kui nüüd hakata noorteosakonnaga tugevalt tegelema, siis tähendaks see kohe ka lisainimeste tööle võtmist. Praegu on organisatsioon ehitatud selliseks, et keskendutakse kõrgele mängule ja hoitakse paari noortemeeskonda ka juures (nagu siin varem on juba ka mainitud), Hito on täpselt vastupidine, seal on kogu organisatsioon noortetöö jaoks ning meistriliiga sats on lisandina juures. Seda, et Sibul nüüd hakkaks täie hooga veel noorte satsidega tegelema ei saa eeldada, sest kui teha sadat asja korraga, siis ei tule ühestki head nahka.
On arusaadav, et kui meil on nö esindusklubi ja raha ka nagu oleks, siis tundub, et tegemist on "suurklubiga" ja seal juures võiks olla ideaalis korralik korvpalliakadeemia ja duubel jne jne, aga hetkel peab arvestama sellega, et meil tundub Kalev küll suurena, aga nendes liigades, kus osaletakse, ollakse kõige väiksemad. Ja hetkel olen ma ka seda meelt, et pigem olgu Kalevi eesmärk lähiaastatel (eriti maksuameti stipendiumide tulevase kaotamise kontekstis) kümne küünega suurest mängust kinni hoida kui hakata veel mingeid lisaeesmärke seadma.

Nõrk koht on ka väitel, et see süsteemi ehitamine on ainult tahtes kinni ja ei maksa eriti raha kui samal ajal eeldatakse, et see süsteem oleks esindusklubile kohaselt tugeva tasemega.

Sellega olen nõus, et suures plaanis ja tulevikumuusikana oleks loogiline, et Cramo süsteemi üritavad noored saada ja käivad siis peredega esindusklubi mängudel jne. Aga see saab olla ainult väga pikaajaline projekt. Neid on ju õhus olnud küll kui vahepeal oli ju isegi oma kompleksi ehitamine päevakorral. Aga eks finantsid panevad käe ette.

Praegu hakata hoobilt duublit ja noortesatse kokku klopsima tähendaks siis teistelt meeskondadelt treenerite ja mängijate endale tõmbamist. Sest Kalevil võiks ju olla ka head noortetreenerid. See tähendaks näiteks Ruudu või Visnapuu liitumist ja ka paremate nooremate mängijate teistelt klubidelt Kalevi juurde tõmbamist. Siis oleks Tallinnas lihtsalt veel üks keskmine klubi juures ja Rapla, TTÜ, Pärnu oleks hoobilt nõrgemad ja BBL-is vähem konkurentsis.
kiilakas
Kasutaja
Postitusi: 48
Liitunud: 18 Okt 2013, 12:17

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas kiilakas »

Kas Kalevi F ist on miskit kuulda. Donetsk oleks ka vist mängitav
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kris »

Mina homme igatahes saali, küll need võidud hakkavad tulema. Donetsk küll VTBd ja koduliigat hästi alustanud, kuid rosterit vaadates peaks olema vastane keda me peaksime suutma võita. Loodaks vaid et Veideman oleks mänguvalmis, kas või annaks oma 10min puhkust teistele.

Vaatab mis Varrak peale pühapäevast mängu nr3 positsiooni kohta ütleb, viimastest intervjuudest on jäänud muljet et jätkatakse nii nagu on.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Paljuski jääb silma idealismi. Kalevi seis hetkel on tõenäoliselt selline, et iga võimalik euro tuleb panustada meeskonda ja kontoripoolele panustamine jääb selle võrra nõrgemaks. Kui nüüd hakata noorteosakonnaga tugevalt tegelema, siis tähendaks see kohe ka lisainimeste tööle võtmist. Praegu on organisatsioon ehitatud selliseks, et keskendutakse kõrgele mängule ja hoitakse paari noortemeeskonda ka juures (nagu siin varem on juba ka mainitud), Hito on täpselt vastupidine, seal on kogu organisatsioon noortetöö jaoks ning meistriliiga sats on lisandina juures. Seda, et Sibul nüüd hakkaks täie hooga veel noorte satsidega tegelema ei saa eeldada, sest kui teha sadat asja korraga, siis ei tule ühestki head nahka.
See jutt võtab ilmselt hästi kokku ka klubi juhatuses toimuva loogika. Selge, et kõik see nõuaks vaeva, jamamist, raha ja tulemused tuleksid alles aastate pärast kui üldse. Milleks aeda kirsipuid istutada, turul müüakse ka kirsse, eksole.
Kindlasti saab iga klubi lähtuda, et meil pole "hetkel" rahalisi ja inimressursse selliste asjade jaoks, peame keskenduma sellele kas otsida seitsmes võõrleegionär või piisab kuuest. Ainuke häda, et mõne aasta pärast selgub, et raha pole sugugi rohkem ja arutluse all on küsimus, kas võtta kümnes välismängija või saab esialgu üheksaga hakkama. Utreerin meelega.
Legendaarne 90-te Kalev eesotsas Sooniku ja Vilbaga mõtles ja tegi täpselt samamoodi ühepäevapoliitikast lähtudes, paralleelid on kohati hämmastavalt sarnased. Millega see lõppes, on hästi teada.
Vasta