Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kris »

theundertaker kirjutas:Infot kuidas osta ja saada hooajakaart ja perekaart ja kõik!
On meeles mis seal oli? Kui muud mitte, siis kas või hooajakaardi hinda.

Vaatan et kuskil netis veel infot väljas pole (või ei oska ma lihtsalt otsida).

Tänud Egertile ka mänguvideo eest.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Ma ei ole ühtegi Cramo mängu vahetult näinud, seega tuleb kõik järgnev kaudse infi pealt ja on puhas spekulatsioon, aga:
Võrreldes eelmise hooajaga ei mängita enam Euroleaguet, aga tagasi ollakse BBL-s ja endiselt jätkatakse VTB-s. Võistkonna tugevust võib eelmise hoojaga hinnata enam-vähem võrdseks.
Kõige küsitavam on PG positsioon, kust on lahkunud Millage, T.Sokk ja Gibson ning nende asemel on Machado ja M.Dorbek. Machado kohta võib öelda, et enam-vähem normaalne perspektiiviga täiendus ning kui ta meeskonnaga enam harjub, võib temast kujuneda üks võtmemängijaid. M.Dorbek peab olema teinud meeletu arenguhüppe, et teda võiks isegi Gibsoniga võrrelda, kes minu arvates oli täiesti korralik mängija. Ma kardan eriti, kui vastane hakkab vähegi aktiivsemat pressingut kasutama, siis võib Dorbek hätta jääda ja Machado pidevalt 40 min rassida ka ilmselt ei jaksa. Mis juhtub siis, kui ta saab vigastada? Veidemani ja Škelet ning isegi Keedust saab muidugi samuti kasutada, aga ka sellest ei hakka kärisema teised positsioonid? Arvatavasti tuleb siia hiljem täiendust, kui esimesed saunad on kätte saadud.
SG on selline küsitav positsioon, sest päris puhast viskajat siia võib-olla nende ümberplaneeringutega polegi ja kui Veideman on ühtlasi varu PG, siis võib tema kasutegur muutuda väiksemaks. Škele jäämine on ebaselge, aga kuna ta sai Bisonsi vastu vigastada, siis võib loota parimat :) Muidu täidaksid Veideman ja Škele selle koha ilusti ära ja ka Arbet ning ka Keedus võivad siin mängida. Olmre osaks jääb arvatavasti rohkem pinginühkimine ehk tema võtab siis üle Mangelsoo rolli. Kui Skele ei jätka, siis ilmselt tuuakse tema asemele keegi.
SF on vähemalt vormiliselt päris korralikult täidetud. Arbet tundub praegu olevat heas vormis, kas ta nüüd tervet hooaega kestab, aga kindel mängija ikkagi. Singler tundub olevat samuti hea perspektiiviga mängija, kui tal vigastus on ikka välja ravitud ning võib edukalt snaipri rolli koos Hallikuga enda peale võtta. Kuidas ta kaitset mängib, on esialgu küsimärk. Siia on võtta siis jällegi Keedus ja Kajupank, kui ta peaks kunagi vigastusest taastuma. Küsimuseks jääb, kuidas see on tema mänguvormile mõjunud, aga loota võib, et areng jätkub. See, et ta eelmisel hooajal mänguminuteid sai, võib sel hooajal hakata end tasa teenima.
PF peale on võtta Hallik ja Kitsing ning tegelikult ka Elegar. Samuti võib siin kasutada Singlerit, Kajupanka ja Keedust. Mina ei ütleks, et see positsioon on nõrgalt komplekteeritud. Hallik on praegu heas vormis ja kui Kitsing saavutab ka selle vormi, mis tal eelmise hooaja lõpus oli, siis pole suurt hullu midagi. Ma tegelikult arvan, et Halliku liitumine Cramoga oli tema seisukohast positiivne, sest üheski Eesti tippklubis ta sisuliselt pole mänginud ja sellest ka paljuski selline negatiivne eelhäälestus tema kohta. Kummardus Soku ja Sõbra suunas, kes ta üles korjasid, kuigi teda kiputi juba maha kandma.
C koha peal on Kupsas minu arvates veidi perspektiivikam kui Rocki Petrukonis ja loodetavasti ei lähe nii nagu Varbanoviga, vaid Varrak oskab ja tahab teda kasutada ning pall hakkab korvi alt läbi käima. Elegar on tuntud-teatud, loodetavasti jätkab endisel tasandil. Hallik-Kitsing on samuti võimelised puhkust andma.
Huvitav küsimus on muidugi, kas ka Varrak on teatava arengu läbi teinud, sest ta võib olla küll hea teoreetik, kuid vähemalt eelmiste hooaegade põhjal ei suuda mängusituatsioonis õigeid taktikalisi lahendusi leida. Kas on leitud imerohi kate-kattest mängu vastu, mis oli eelmise hooaja kirstunael? Kas suudetakse aktiivset kaitset mängida, mis on varasematel hooaegadel edu toonud? Eelmise hooaja nõrkus lõi sageli välja just treeneripingil, meeskond oli võimaluste kohta päris korralik.
Ma pakun, et VTB-s ollakse endiselt autsaider ning 1-2 võitu hooaja peale on väga hea saavutus, kuid seekord võidakse jääda ka nulli peale. BBL-s lubaks aga konkureerida kõrgemate kohtade peale, sest ega need Leedu-Läti teise ešeloni klubid (peale suurt kolmikut Zalgiris-Rytas-VEF) ei tohiks olla nüüd täiesti kättesaamatud ning pole nende koosseis väga palju tugevam. Samas on mingi 10-12 meeskonna osas väga ühtlane liiga. Lihtsalt tuleb ükskord oma plussid eduks mängida. Mul on kahju, et Dzukija BBL-i ei mängi, sest see on umbes nagu Leedu Tarvas, kuhu on allahinnatud mängijaid kogutud (sh Dilys, Gustas jt). Prienai, Pieno, Šiauliai jt Leedu klubid - kõik on alistatavad ja ega Ventspils alati oma potentsiaali välja ei mängi. Mis juhtub KML-s ja kas tuleb järjekordne 4:0, millega varasemad patud lunastatakse, mind ausalt öelda ei huvita :)
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas theundertaker »

Hooaja kaardi hing on hetkel 99 ja peale 1 okt on 120 ja tellida saad hooajakaart@bckalev.ee ja kui eelmine aasta oli, siis saad sama koha mis oli kui soov!
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas michaelEP »

theundertaker kirjutas:Hooaja kaardi hing on hetkel 99 ja peale 1 okt on 120 ja tellida saad hooajakaart@bckalev.ee ja kui eelmine aasta oli, siis saad sama koha mis oli kui soov!

üsna uskumatu tundub selle juures Rocki hooajapileti hind - 140 eurot (!)

vaimule: Eks Hallikgua oli alguses sama viga, mis kõikide Eesti pikkadega. Mängijad surutakse positsioonidele nende parameetrite, mitte oskuste põhjal. Seega pidi ka Hallik nö pukis müttama, kus ta kasutegur oli väike. Tarvas lasi Sõber tal aga oma rolli võtta, kus mees kõige kasulikum on. Lisaks tundub, et Hallik on ka elu füüsilises vormis hetkel.

VTB liigas võiks ikka siht olla 4-5 võitu. Arvan, et see oleks üsna reaalne. VEF, Zenit, Samaara, Astana, Nymburk, Avtodor, Bisons ei tohiks midagi üle mõistuse olla.
Kasutaja avatar
Zog
Kasutaja
Postitusi: 1244
Liitunud: 26 Juul 2008, 23:39

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Zog »

Kas Hallik mitte kunagi noorena oma vanusegrupi koonise liider polnud? Eks tema puhul ole selge, et ta on andekas (vise, platsinägemine), ning pikk (2.08 vist). Kahjuk oli ta korvpalluri arengu seisukohast kõige kriitilisemas eas ise suht laisk, füüsis jäi unarusse, ning sellepärast ei tahtnud ka Eesti tugevamad klubid temast midagi kuulda. Mees mängis ju Valgas terve hooaja umbes 5 aastat tagasi. Lõpuks jõudis ta sellise alatise "pikkade põua" tõttu Tarvasse, samal ajal kui sinna sattusid ka Saage, Kriisa ja Veideman; hiljem Müürsepp kah. Seal tuli see esimest korda ilmsiks, et mehe korvpalliaju ja tehnika peaks ka oluliselt kõrgemal tasemel vastu, ainult kiirust ja jõudu on juurde vaja. Tarvas jäi ta ka agentidele silma uuesti, ning esimese välismaareis läks küll aia taha (Prantsuse mudaliiga), aga teine kord läks juba õnneks, ning ilmselgelt on ta Rumeenias veedetud aja jooksul muutunud ise professionaalsemaks ja ambitsioonikamaks. Umbes samasse aega kui Rumeeniasse minek jäi ka tema koondisesse kutsumine Tiit Soku poolt; eks see pikkade põud mängis sealgi tõenäoliselt päris suurt rolli. Minu jaoks oli positiivne üllatus see, et ka koondise tasemel ei tekkinud Hallikul kordagi mingeid "kohanemisraskusi"; alguses jäi ta küll kaitses tihti aeglaseks, ning üle 20 minuti ei pidanud füüsis kohe kuidagi vastu, aga seda probleemi et ta mängust aru ei saaks ei tekkinud kordagi, olgugi et tase oli oluliselt kõrgem kui see kus ta klubi tasemel mänginud oli. Kalevis on algus olnud väga positiivne, loodame et asi läheb samamoodi edasi. Kõige olulisem selle juures on minu meelest see, et tema füüsilise vormi paranemine jätkuks, ning et vigastusi ei tuleks. Parem vorm aitaks tal oma nõrkasid külgi (eriti lauavõitlus) järele aidata ning eks visked lähevad ka paremini sisse siis, kui süda ei löö 180 lööki minutis ning jalad vedelad ei ole. Teine huvitav pool on psüühika: praegu on tal ilmselgelt karjääri parim periood, ning eks sellega kaasnevad ka kõrgendatud ootused tema suhtes. Tuleb loota et mees peab pingele vastu, kuna Kalevi eest mängides on publiku ja meedia tähelepanu ikkagi suurem, kui leegionärina Rumeenias või Rakveres mängides.

Igatahes, muhe vana teine. Nalja oskab ka päris hästi visata :)
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas michaelEP »

Ma Halliku psüühikkas olen ülimalt kindel. Koondise eest ju ka mees visata ei karda, isegi kui on esimesed 3 tükki mööda pannud. Mees teab, et vise on tal hea ja viskama peab. Põdeja mees Hallik kindlasti ei ole..

Reinar linnapeaks!
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Kas Hallik mitte kunagi noorena oma vanusegrupi koonise liider polnud? Eks tema puhul ole selge, et ta on andekas (vise, platsinägemine), ning pikk (2.08 vist). Kahjuk oli ta korvpalluri arengu seisukohast kõige kriitilisemas eas ise suht laisk, füüsis jäi unarusse, ning sellepärast ei tahtnud ka Eesti tugevamad klubid temast midagi kuulda.
Ühe olulise asja jätsid mainimata. Hallik sai suht noorena jalatrauma, mis jäi välja ravimata ja sellest ajast peale on ta hüppevõime olematu. Enne seda oli ta kõva donkaja. Mu vanaema hüppab ka kõrgemale, nagu ta ise on öelnud. Kahjuks peast praegu ei mäleta, mis klubi see oli, kes ta traumasse nii pohhuistlikult suhtus.

Vastupidavuse kohta on ta ise väitnud, et tee trenni palju teed, võhma tal ikka eriti juurde ei tule. Et organism on selline. Aga seda väidet muidugi päris sajaprotsendilise tõena ei pea võtma. Küllap on palju ikka ka toitumise ja trenni taha jäänud.
MEGA IRW
Kasutaja
Postitusi: 393
Liitunud: 06 Nov 2013, 21:06

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas MEGA IRW »

VTB mängud on siis Sakus jälle see aasta kõik? BBL ka ilmselt?
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas theundertaker »

Ei usu et kõik seal on! Edgari arenal on samamoodi mängud!
MEGA IRW
Kasutaja
Postitusi: 393
Liitunud: 06 Nov 2013, 21:06

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas MEGA IRW »

Varraku intekas: http://www.vtb-league.com/es/news/kalev ... oritam.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kalevpoiss »

MEGA IRW kirjutas:Varraku intekas: http://www.vtb-league.com/es/news/kalev ... oritam.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Pigem ikka Valdmaa.
BigTrav123
Uus kasutaja
Postitusi: 5
Liitunud: 08 Mär 2012, 12:55

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas BigTrav123 »

Kas keegi teab, mis on saanud Curtis Millage-ist? Vahepeal kuulsin juttu, et pidavat ka Kalevis jätkama, aga tundub, et Kalevil meeskond koos... :/ Temast oleks abi palju ;)
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

BigTrav123 kirjutas:Kas keegi teab, mis on saanud Curtis Millage-ist? Vahepeal kuulsin juttu, et pidavat ka Kalevis jätkama, aga tundub, et Kalevil meeskond koos... :/ Temast oleks abi palju ;)
Varrak ütles hiljuti Õhtulehele, et Cramol oli mängujuhi kohale palju valikuid, sealhulgas ka Millage, aga nad otsustasid Machado kasuks.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Jah kartsid Mc Leo efekti, nooremal mehel on vb rohkem motti pingutada.
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 508
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Krysver »

Kalevpoiss kirjutas:
MEGA IRW kirjutas:Varraku intekas: http://www.vtb-league.com/es/news/kalev ... oritam.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Pigem ikka Valdmaa.
Siit koorub ka välja üks oluline rahaline küsimus, mis vist siiani ei ole väga tähelepanu alla sattunud. Kuna Euroopas ei mängita, siis on sellest võrreldes eelmise aastaga kohe tugev kokkuhoid. Sest Euroopa projekt on kindlasti selline, mis päris korralikult raha välja viib.
Tänu sellele siis tõenäoliselt ka raha, et korralikke mängijaid osta ja maksuametiga ehk ka samas asjad jutti saada.
Vasta