Ma ei ole ühtegi Cramo mängu vahetult näinud, seega tuleb kõik järgnev kaudse infi pealt ja on puhas spekulatsioon, aga:
Võrreldes eelmise hooajaga ei mängita enam Euroleaguet, aga tagasi ollakse BBL-s ja endiselt jätkatakse VTB-s. Võistkonna tugevust võib eelmise hoojaga hinnata enam-vähem võrdseks.
Kõige küsitavam on PG positsioon, kust on lahkunud Millage, T.Sokk ja Gibson ning nende asemel on Machado ja M.Dorbek. Machado kohta võib öelda, et enam-vähem normaalne perspektiiviga täiendus ning kui ta meeskonnaga enam harjub, võib temast kujuneda üks võtmemängijaid. M.Dorbek peab olema teinud meeletu arenguhüppe, et teda võiks isegi Gibsoniga võrrelda, kes minu arvates oli täiesti korralik mängija. Ma kardan eriti, kui vastane hakkab vähegi aktiivsemat pressingut kasutama, siis võib Dorbek hätta jääda ja Machado pidevalt 40 min rassida ka ilmselt ei jaksa. Mis juhtub siis, kui ta saab vigastada? Veidemani ja Škelet ning isegi Keedust saab muidugi samuti kasutada, aga ka sellest ei hakka kärisema teised positsioonid? Arvatavasti tuleb siia hiljem täiendust, kui esimesed saunad on kätte saadud.
SG on selline küsitav positsioon, sest päris puhast viskajat siia võib-olla nende ümberplaneeringutega polegi ja kui Veideman on ühtlasi varu PG, siis võib tema kasutegur muutuda väiksemaks. Škele jäämine on ebaselge, aga kuna ta sai Bisonsi vastu vigastada, siis võib loota parimat
Muidu täidaksid Veideman ja Škele selle koha ilusti ära ja ka Arbet ning ka Keedus võivad siin mängida. Olmre osaks jääb arvatavasti rohkem pinginühkimine ehk tema võtab siis üle Mangelsoo rolli. Kui Skele ei jätka, siis ilmselt tuuakse tema asemele keegi.
SF on vähemalt vormiliselt päris korralikult täidetud. Arbet tundub praegu olevat heas vormis, kas ta nüüd tervet hooaega kestab, aga kindel mängija ikkagi. Singler tundub olevat samuti hea perspektiiviga mängija, kui tal vigastus on ikka välja ravitud ning võib edukalt snaipri rolli koos Hallikuga enda peale võtta. Kuidas ta kaitset mängib, on esialgu küsimärk. Siia on võtta siis jällegi Keedus ja Kajupank, kui ta peaks kunagi vigastusest taastuma. Küsimuseks jääb, kuidas see on tema mänguvormile mõjunud, aga loota võib, et areng jätkub. See, et ta eelmisel hooajal mänguminuteid sai, võib sel hooajal hakata end tasa teenima.
PF peale on võtta Hallik ja Kitsing ning tegelikult ka Elegar. Samuti võib siin kasutada Singlerit, Kajupanka ja Keedust. Mina ei ütleks, et see positsioon on nõrgalt komplekteeritud. Hallik on praegu heas vormis ja kui Kitsing saavutab ka selle vormi, mis tal eelmise hooaja lõpus oli, siis pole suurt hullu midagi. Ma tegelikult arvan, et Halliku liitumine Cramoga oli tema seisukohast positiivne, sest üheski Eesti tippklubis ta sisuliselt pole mänginud ja sellest ka paljuski selline negatiivne eelhäälestus tema kohta. Kummardus Soku ja Sõbra suunas, kes ta üles korjasid, kuigi teda kiputi juba maha kandma.
C koha peal on Kupsas minu arvates veidi perspektiivikam kui Rocki Petrukonis ja loodetavasti ei lähe nii nagu Varbanoviga, vaid Varrak oskab ja tahab teda kasutada ning pall hakkab korvi alt läbi käima. Elegar on tuntud-teatud, loodetavasti jätkab endisel tasandil. Hallik-Kitsing on samuti võimelised puhkust andma.
Huvitav küsimus on muidugi, kas ka Varrak on teatava arengu läbi teinud, sest ta võib olla küll hea teoreetik, kuid vähemalt eelmiste hooaegade põhjal ei suuda mängusituatsioonis õigeid taktikalisi lahendusi leida. Kas on leitud imerohi kate-kattest mängu vastu, mis oli eelmise hooaja kirstunael? Kas suudetakse aktiivset kaitset mängida, mis on varasematel hooaegadel edu toonud? Eelmise hooaja nõrkus lõi sageli välja just treeneripingil, meeskond oli võimaluste kohta päris korralik.
Ma pakun, et VTB-s ollakse endiselt autsaider ning 1-2 võitu hooaja peale on väga hea saavutus, kuid seekord võidakse jääda ka nulli peale. BBL-s lubaks aga konkureerida kõrgemate kohtade peale, sest ega need Leedu-Läti teise ešeloni klubid (peale suurt kolmikut Zalgiris-Rytas-VEF) ei tohiks olla nüüd täiesti kättesaamatud ning pole nende koosseis väga palju tugevam. Samas on mingi 10-12 meeskonna osas väga ühtlane liiga. Lihtsalt tuleb ükskord oma plussid eduks mängida. Mul on kahju, et Dzukija BBL-i ei mängi, sest see on umbes nagu Leedu Tarvas, kuhu on allahinnatud mängijaid kogutud (sh Dilys, Gustas jt). Prienai, Pieno, Šiauliai jt Leedu klubid - kõik on alistatavad ja ega Ventspils alati oma potentsiaali välja ei mängi. Mis juhtub KML-s ja kas tuleb järjekordne 4:0, millega varasemad patud lunastatakse, mind ausalt öelda ei huvita