Tra, loen ja imestan. Tundub, et teadlaste jutt funktsionaalse kirjaoskuse kadumakippumisest vastab tõesti tõele.
Mina kirjutan konkreetse näite varal, et varemgi kuue mehega mängitud jne. Marxx kirjutab selle peale rahumeeli:
Ehk siis Elegar, Machado, Arbet, Skele, Freimanis panevad pärast Vefi mängu veel ca35 minti ja Dorbek/Keedus annavad natuke puhkust? No kuidas ja kus ma midagi sarnast olen arvanud?
Mina kirjutan, et vajadusel võiks esiliigas mängivast duubelmeeskonnast paar meest juurde võtta (ma tõesti ei tea, kas see on juhendi järgi võimalik aga see selleks). Selle peale kirjutab süüdimatult Vaim564:
BCKalev II saatmine turniirile? Mida see annab? WTF?
Aga see selleks. Rixil on muidugi õigus, et selle kahe koosseisu värgi võivad vigastused p...e keerata. Seda kirjutasin eelnevalt isegi, et asi toimib juhul kui enam-vähem kogu sastaav on terve. Ja kui ei ole, tuleks mõni mees juurde võtta. Minu poolest kasvõi mõni ajutine leegionär.
Samas ei ole selle Lehismetsa jutuga vaja väga hüpata sest ta ütles "Kui üks mängija peab mõlemas mängus pingutama 25-30 minutit, viib see ta keha šokki". Selles jutus pole siin ju keegi kahelnud. Ja Lehismetsa enda järgmine lause oli "Küllap püüame Rakveres kasutada siis rohkem mehi, kes VEF-i vastu jäävad pingile ja mängivad üldiselt rohkem Eesti meistriliigas". Ka selles osas pole vist lahkarvamusi tekkinud?
Ja ma tõesti ei süüdista kedagi, on nagu on, mängu ärajätmine tundub ka loll lahendus, aga KUI peaks midagi juhtuma (ja riskiaste on väga kõrge), siis...riskitakse sisuliselt kogu hooajaga.
Nagu öeldud, probleem on olemas aga ärgem üle dramatiseerigem. Kuna graafik on karm, riskitakse selles mõttes kogu aeg. Vigastused ei hüüa tulles nii või teisiti. Vaadakem kasvõi TTÜd - Arnold ja Järveläinen said vigastada, viimases eestikate mängus kaks meest veel. Üks sai veel juba enne hooaja algust vigastada. Samas Pärnu või Valga mängivad täpselt samasid liigasid aga vist kõik on terved.
Cramo kõnnib ülimalt õhukesel jääl nii või teisiti. Mõni mees on absoluutselt asendamatu, näiteks Machado ja Elegar. Kui nendega midagi juhtub, on VTB mõttes asjad pekkis igal juhul. Ja õnnetu vigastus võib tulla nii tol veidral laupäeval kui ka varem või hiljem.