Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas japs »

vaim564 kirjutas:
japs kirjutas:Jälle selline laialivalguv lahmimine. Jaanalinnupoliitika, stagneerumine... räägiks äkki konkreetsemalt.

Selle hooaja (!!!) puudused:

1. Möödapanek komplekteerimisel
2. Igav mängujoonis
3. Noorte vähene kasutamine
4. Mõnede eestlaste kahvatus
5. Pečiukevičius vorm

Mõni neist on otseses sõltuvuses Kullmäest teine vähem. Jaanalinnupoliitika ja stagneerumine jutust ei saa aru, tuletan meelde, et alles eelmine hooaeg oli väga edukas. Väljatoodud viiest puudusest võis siis esile tuua vaid noorte vähest esiletõusu.
Jaanalinnupoliitika on see, et Rocki probleemidest (sh need viis punkti) on räägitud aastaid, aga astutakse aasta aasta järel ikka ja jälle sama reha otsa. Täiesti läbikukkunuks võib nimetada pikaajaliste lepingute programmi, mis kuulutati suure hurraaga välja, kuid ei andnud ühtegi silmaga nähtavat tulemust. Mitu arvestatavat noormängijat on Rocki kaudu koondisesse jõudnud? Ei meenu ühtegi. Rock hakkas muutuma samalaadseks institutsiooniks nagu Kalle-K-Kalev, kuhu kohalikud staarid tulid oma muretuid vanaduspäevi veetma ning meeskonnasisest konkurentsi ei tekkinud. Tarvas vähemalt teeb iga aasta põhjaliku verevahetuse, kuid püsib värskena. Suur lootus Veideman hakkas taas särama alles siis, kui Cramosse jõudis. Välismängijad kardetakse nagu tuld, sest need võivad omade käest leiva ära võtta. Peale hooaega kui jõuti Challenges Final Fouri pole ka meeskonnal midagi säravat ette näidata. Möödunud hooaeg oli pigem erand, mis kinnitas reeglit, aga meeskond suudeti paremini komplekteerida - saadi koguni kolm!!! välismaalast ja kõik nad Dilys, Pečiukevičius ja Simpson aitasid edule suuresti kaasa. Sel hooajal panustati jälle kohalikele staaridele ning läks nagu ikka. Igav ja ilmetu mäng. Rapla tänavuse edu taga on kindlasti ka oluline poliitikamuutus, kui toodi sisse välismängijaid. Ilma Bubalo, Ezerskise ja Barksdaleta (kes pronksiseerias oli oluline jõud), varasemalt ka Zeidaksita, oleks medalitest ainult und nähtud.
Kõigepealt seda, et olen ise Rocki suhtes piisavalt kriitiline, aga ootaks rohkemat konkreetsus.
Siin on mitu asja millele tahaks vastu vaielda, ei teagi kuskohast alustada.
Mõne pikaajalise lapingu vajalikuses julgen samuti väga kahelda, aga tuletan meelde et pikaajalise lepinguga saadi ka Talts. Kuis see jackpot pole, siis mis veel?
Välismängijate osas on niipalju vaieldud, et enam nagu ei viitsi. Veelkord minu seisukoht: Rocki suguses meeskonnas on 3 leegionäri max.
Mängujoonis ja meeste kasutamine on siiski suuresti treeneri teha. Siin ei saa Kullamäest kahju juttudest aru. Neli aastat tagasi oli Visnapuu see, kes uuesti kiiret mängu Tartus juurutama hakkas (Tartu edulugu just kunagi kiirest mängust algas), kahjuks enne kui meeskond sellega kohaneda jõudis olid suhted juba sassis. Kullamäe jätkas sama joonisega ja asi hakkas paremuse poole liikuma. Järgneval hooajal koostati väga ühtlane meeskond aga vahetuste virvarris võeti paljudelt enesekindlus ja esile tõusis vaid Ingram. Ja siis tuli eelmise hooja edulugu.

Aga jätaks meeskondade üldarutlused hooaja lõppu? Praegu arutaks rohkem finaalide mängutehnilisi küsimusi ja olukordi. Näiteks miks Rock korvailla palli alati nii aeglaselt sokutab.
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas zero0 »

Mis arvate, kas Tartu jätkab sama eestlastest tuumikuga? Kui eestlastest juurde tuua, siis keda, arvestades, et keegi lahkuks. Ise ootaks vähemalt kolme korralikku leegionäri: üks mängujuht, üks shooter ja korvialunejõud.
Huvitav on ka, kas Augustasele pakutakse lepingut ning kas soovib siia jääda üldse. Eelmine hooaeg oli lahja, ise ehk riskiks pigem temaga - tema parimat mängu oleme näinud -, kui tooks uue mehe.
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas japs »

zero0 kirjutas:Mis arvate, kas Tartu jätkab sama eestlastest tuumikuga? Kui eestlastest juurde tuua, siis keda, arvestades, et keegi lahkuks. Ise ootaks vähemalt kolme korralikku leegionäri: üks mängujuht, üks shooter ja korvialunejõud.
Huvitav on ka, kas Augustasele pakutakse lepingut ning kas soovib siia jääda üldse. Eelmine hooaeg oli lahja, ise ehk riskiks pigem temaga - tema parimat mängu oleme näinud -, kui tooks uue mehe.
Minumeelest on siin küsimus väheke valest otsast. Ja arvamise asemel, et mida Rock teeb võiks hoopis pakkude lahendusi, et mida Rock võiks teha. Ilmne on see, et sama koosseis ei säili (Kullamäe intervjuu).

Kuna minujaoks on kindlasti tee olulisem jõudmisest, siis peaks kriitiliselt vaatama üle noored, keda saaks tuua meeskonda (eeskätt oma järelekasv). Ning jälgima ka seda, et nad piisavalt platsile jõuaks. Näiteks Sutti kohta on Kullamäe ise öelnud, et kui talle võimalus antakse, siis tema arendamisel tahaks ta järgnevatel hooaegadel kõvasti kaasa rääkida. Seega ideaalis vaadata üle mõned noored ja siis vaadata puuduolevate kohtade osas lisa praegusest tuumikust. Eraldiseisvana pole ükski mees praegusest tuumikust halb, oma idee leiaks meeskonda jätmisel kõigi kohta (kuna siin on mõned pataloogilised Doronini sõimajad, siis näide tema kohta: loomulikult pole ta vigastuste tõttu mees kelle peale meeskonda rajada, aga mees, kes suudab kaitses VÄGA EDUKALT katta kohti 1-4 ja ründes mängida kohti 3-4 on vajalik igale meeskonnale). Samas selge, et kõiki jätte ei saa ja pole ka mõtet, tuleb mingi valik teha.

Leegionäride osas on ilmne, et vajatakse pikka ja põhirõhk peaks sinna minema. Peciukeviciuse palkamist ei välistaks, aga siin on olulisem treeneripingi arvamus, kas mees suudab oma vana vormi taastada. + on see, et Leedu verd on meeskonda vaja ja rahaliselt saaks ta odavalt.

Esialgu rohkem ei arvakski, minujaoks veel järgmine hooaeg natuke kaugel, las asjad settivad väheke.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Ma ei oska peast öelda, milline seis on lepingutega. Ilmselt jätkavad Toome, Talts, Doronin, G.Dorbek, T.Sokk, sest kuhu neil ikka minna on ja kaks viimast on Tartus suht uued tulijad. Eichfuss tegi enda kohta päris korraliku hooaja, vaevalt et teda ära saadetakse. Kurbas võiks ju kusagile minna, aga Eesti mängijatel pole agentidega vedanud. Lõpuks on noormängija Kurbas juba 27, viimane aeg kusagile minna. Tagasi Cramosse võiks samuti option olla, kui välja ei õnnestu pääseda. Sutt, Meister ja Vene võiksid jätkata juhul, kui pääsetakse regulaarselt platsile, muidu on parem õnne katsuda Rakveres või mõnes väiksemas klubis. Teistest Eesti klubidest (v.a. Cramo) pole kedagi võtta või siis Laane teiseks mängujuhiks? Välismaalt Kaldre vist eriti läbi ei löönud. R.Raadik? Kõige edukam oli Saks, aga teda vaevalt vaja läheb. Pečiukevičius/Petrukonis saadetakse tagasi Leedusse, ma arvan. Aga vähemalt kolme mänguvõimelist leegionäri oleks taseme hoidmiseks vaja.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas marxx762 »

vaim564 kirjutas:Ma ei oska peast öelda, milline seis on lepingutega. Ilmselt jätkavad Toome, Talts, Doronin, G.Dorbek, T.Sokk, sest kuhu neil ikka minna on ja kaks viimast on Tartus suht uued tulijad. Eichfuss tegi enda kohta päris korraliku hooaja, vaevalt et teda ära saadetakse. Kurbas võiks ju kusagile minna, aga Eesti mängijatel pole agentidega vedanud. Lõpuks on noormängija Kurbas juba 27, viimane aeg kusagile minna. Tagasi Cramosse võiks samuti option olla, kui välja ei õnnestu pääseda. Sutt, Meister ja Vene võiksid jätkata juhul, kui pääsetakse regulaarselt platsile, muidu on parem õnne katsuda Rakveres või mõnes väiksemas klubis. Teistest Eesti klubidest (v.a. Cramo) pole kedagi võtta või siis Laane teiseks mängujuhiks? Välismaalt Kaldre vist eriti läbi ei löönud. R.Raadik? Kõige edukam oli Saks, aga teda vaevalt vaja läheb. Pečiukevičius/Petrukonis saadetakse tagasi Leedusse, ma arvan. Aga vähemalt kolme mänguvõimelist leegionäri oleks taseme hoidmiseks vaja.
Kuhu see kurbas läheb? Kui siin on aja jooksul mõnitatud et "VTB on võlusõna" siis mis imeasi see KML finaalide MVP on... Reaalselt võttes oli kurbase hooaeg ikka miinusmärgiga. (minu arvamus)

Cramosse ta küll ei tule, seda ei usu mitte. Selleks peaks kalevist lahkuma kas Arbet või Veide.

Saks on tõesti ainus võimalus keda rock võiks endale võtta, aga sellise lükke järel peaks rock loobuma eeldatavasti doroninist.

Kolm välismaalast on ka minusilmis absoluutne miinimum. Eesmärk võiks olla ikka teha samm edasi, ja kui selle nimel tuleb muuta koosseisu ning loobuda mõnest praegusest mehest, siis tuleks seda teha.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1685
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Üks artikkel Postimehes: http://sport.postimees.ee/3204555/kulla ... kuda-edasi" onclick="window.open(this.href);return false; , tuleb tunnistada ,et minagi kuulusin selle 95 % hulka kes arvasid et Rock kaotab 4:0 seega pean Kullamäed tunnustama , loodame ,et klubi astub sammu edasi ja ainult üks asi on mul hingel: Rock oma korvpalliakadeemiaga peaks ikkagi moodustama meistriliigasse oma noortemeeskonna a'la Audentes , materjali on seal kõvasti ja tuleb kogu aeg juurde.
Kuna tasuline artikkel siis teen ka copy paste:
Kuid sport tähendab arengut ning meeskond peab edasi pürgima. Kullamäe annab selgelt mõista, et niisama tiksumine pole tema jaoks ning teist aastat järjest lihtsalt Eesti meistri tiitli nimel mängida poleks enam kuigi ahvatlev.
«Treeneri ja inimesena tahaksin näha ambitsioonikust – klubilt, ülikoolilt, linnalt, sponsoritelt. Tahaks näha, kui suur on nende soov astuda samm edasi. Kõik hakkab pihta rahalistest võimalustest ja ma tean, kui raske on seda juurde tuua,» räägib Kullamäe kirglikult. «Tean, et küsitakse: mis siis muutub, kui meil on rohkem raja ja näiteks sina saad rohkem palka, kas sinust saab kohe parem treener? Aga need asjad on seotud. Kui meil on rohkem raha, saame tuua klubisse kolmanda treeneri, keda meil praegu pole, ja vaadata võimalikke leegionäre suuremast ringist. Lisaks on ka oma Eesti mängijad, kes vääriksidki suuremat palka, mis annaks neile kindlama tunde. Aga sellest peaksid kõik ühte moodi aru saama, et nüüd on hetk leida vahendeid, et saaks astuda järgmise sammu.»
Kullamäe möönab, et kõigil ei pruugi olla sellist ambitsiooni, kuid edasi liikumiseks on hetk sobiv. «Praegu saab toetajatelt küsida, kas tulete punti ja panete õla alla, et ehitada midagi suuremat. Samas peab mõistma, et suurem raha ei anna mingit garantiid,» nendib ta ja lisab, et arengus samm edasi tähendaks head esinemist korralikus eurosarjas. See on teema, mis tõmbab Kullamäe tõeliselt käima.
Poleks sa finaalseeriat võitnud, peetaks sind ilmselt luuseriks, kuid nüüd saad mõtelda suuri mõtteid. Tunne on ilmselt päris hea?
Hea tunde tekitab just see, kuidas võit tuli. Arvestades meie sügisest komplekteerimist, meid poolfinaalis tabanud raskusi ning seda, et 95 protsenti korvpalliinimesi arvas, et meil pole finaalis võimalust – just seepärast läkski võit Tartu inimestele väga hinge.
Oled rääkinud, et finaali edu tagas poolfinaali eel võetud risk. Kui suur see risk siis tegelikult oli?
Küsimus oli selles, kas valmistuda poolfinaaliks või finaaliks, ja vastavalt sellele oli valitud ka treeningute iseloom – tegime poolfinaalide eel palju üldfüüsilist trenni ja mõnel päeval harjutasime vaid kord päevas. See kõik tekitas esialgu puisust, kuid finaalis läksime iga mänguga aina paremaks. Usun, et panime treeningute sellise ülesehitusega täppi.
Üks asi on mängijate füüsiline vorm, kuid muutusite finaalis iga kohtumisega ka mänguliselt paremaks.
Selle põhjuseks oli esimene võit. Meeskond vajas esimest võitu ja nii kiiresti, kui võimalik. Kui finaalseeria teises mängus selle kätte saime, oli kohe hoopis teine tera – mehed vabanesid kammitsatest. See on ilmekas näide psühholoogiast, pärast esimest võitu hakkasid visked sisse minema, meeskond hakkas elama ja trenni tuldi juba naerul nägudega.
Kas Rock ongi Kalevist nii palju parem meeskond, nagu finaalseeria arvud näitavad? Kas teie oleks suutnud ka võtta Ühisliigas nii palju võita?
Seda ei saa nii võtta… ka meie polnud mullu 0:4 meeskond. Aga ma võtan Ühisliigat pisut teisiti kui enamik inimesi. Mulle tundub, et Ühisliiga on ülehinnatud ega ole päris nii kõva, kui räägitakse. Tipp on muidugi võimas, kuid 6. kohast allapoole on täiesti mängitavad meeskonnad Kalevile, Rockile, Ventspilsile või poolele Leedu liigale.
Mul on Kalevi vastu austus, et nad said tänavu nii palju võite, kuid isegi meie vahenditega võiks seal neid võite võtta. See poleks lihtne, kuid on võimalik. Paljud Ühisliiga tagumise otsa meeskonnad mängisid eurosarjas ega jõudnud seal kuhugi.
Finaalseeria ühe võtmena tõite – sina ja ka Kalevi peatreener Alar Varrak – esile selle, kuidas te Scott Machado vastu tegutsesite.
Olin vaadanud Ühisliiga mänge ja sain aru, et Machado on mängija, kes tahab platsil kaaslasi paremaks muuta. Ta toob ise punkte, kuid annab ka kaaslastele palju sööte. Meie plaan oli lihtne: pool väljakut püüdsime teda pressida ja oma poolele tagasi tõmmata ning pakkuda talle söötmise või korvi alla tuleku asemel eemalt ise viskamise võimalust. Kõrvalt oli näha, et selline kaitse talle ei meeldi, ning kui kuulsin, et Rain Veideman hakkas rääkima, et pall ei liigu ja Gregor Arbet hakkas katete tagant viskama, sain aru, et see toimub.
Aga kust see tuli? Mängisin kunagi Belgias koos J. R. Holdeniga, kes oli toona umbes samasugune mees nagu Machado praegu – kiire, söötis ja möllas –, kuid siis polnud ta veel nii kõva kaugviskaja, kui hiljem CSKAs. Vastased hakkasid tema vastu kasutama sama taktikat ning minu kui viskaja mängu nullis see täielikult. Tundsin mingil hetkel, et panen platsil niisama joonejooksu, kuna Holdenilt võeti sööduvõimalused ära ja ta hakkas ise hirmsasti peale viskama. Meil kõigil kadus sellega mänguisu ja hakkasime jorisema. Usun, et suutsin nüüd Kalevis tekitada samasuguse olukorra.
Mehed nägid, et meie kaitse töötab, ja sealt tuli ka enesekindlus, mis kandus üle rünnakule, ja visked hakkasid sisse minema.
Langetasid finaalseerias palju julgeid otsuseid, mis aitasid meeskonna pinki pikendada. Pidevalt oli töös kümmekond meest ja sellest tõusis palju kasu.
Kõrvaltvaatajatele tunduvad paljus asjad teistmoodi kui meeskonna sees. Mõned aastad tagasi proovisin mängida 12 mehega ja sain kõikjalt vastu pead, et nii ei mängita. Minu arust pole siin tegelikult kindlat tõde – kus on kirjas, et ma pean mängima seitsme-kaheksa mehega? Ma usun, et saab mängida ka suure arvu mängijatega, aga siis peavad kõik need mängijad täpselt teadma oma rolli.
Finaalseeria pakkus ootamatuid esilekerkimisi, näiteks terve hooaja varjus olnud Tanel Kurbas. Oskad sa seda kuidagi seletada?
Mullu olin väga õnnelik, et Kurbas tegi läbi hooaja häid esitusi, kuid finaalides kadus ta järsku ära. Tänavu oli kõik vastupidi – põhihooajal polnud teda justkui olemaski, kuid finaalides näitas supermängu. Miks see nii on, ei oska ma ütelda, mul pole sellele mingit seletust, kuid tema esitused olid meeldivaks üllatuseks. Võib-olla sai temagi enesekindlust tänu kaitse õnnestumistele.
Rocki rivistuses on palju endisi Kalevi mängijaid. Kas näiteks Dorbeku ja Tanel Soku põhikonkurendi juurest äratoomine oli teadlik käik vastase nõrgestamiseks?
Meil ei käi nii, et mina üksi ütlen, keda tahan, ja toon ta meeskonda – meil arutatakse need asjad klubi juhtkonnas läbi. Ja kunagi pole olnud ka seda, et läheme ostame Dorbeku või Soku Kalevist ära. Saame võtta ikka selliseid mehi, kelle kohta kuuleme, et ta tahaks teisest klubist lahkuda. Pealegi polnud näiteks Sokk üldsegi mõeldud põhimängujuhiks, vaid Augustas Peciukeviciuse vahetusmeheks. Asjad kujunesid aga nii, et Peciukevicus oli enamiku hooajast vigastatud, Sokk muutus aga mängudega üha enesekindlamaks.
Kaleviga võrdluses on Rockil veel üks suur erinevus: meeskonna põhijõud on Eesti omad korvpallurid.
Mul on samasugune teooria nagu võrkpallitreener Avo Keelel: kuni võimalik, komplekteerin meeskonna Eesti meestega ja nende juurde saab vajadusel tuua mõne tsentri või mängujuhi. Kui sellise meeskonnaga midagi võita, tekitab see emotsionaalselt palju vägevama tunde! Vähemalt Eestis töötades ei saa ma viie välismängija abil võites samasugust tunnet kuidagi kätte. Ei, see pole see… Eesti oma meestega töötades ja midagi võites on hoopis teine asi. Meie klubi ja publik on selle mudeli hästi vastu võtnud ja minu arust see toimib.
Selle teemaga seoses on mul ka mure. Ma ei ütle, et välismaalasi ei tohiks Eesti klubides olla, aga hakkasin mõtlema: Kalevis on kuus, Rakveres viis, Valgas viis, Raplas kolm, Tallinna Kalevis neli välismaalast... kas see pole mõtlemise koht, et kui neid mehi ei oleks, kas meie meistriliigasse jätkuks üldse piisavalt meeskondi?
Mäletan, kui mängisin Saksamaal, oli meeskonnas vaid üks kohalik mängija ja ühel hetkel otsustati, et nii enam edasi ei saa, ning hakati seadma piiranguid. Muidu kadunuks Saksamaa korvpall täiesti ära. Sama seis võib tulla ka meil – varsti polegi enam oma mängijaid, vaid leegionäride arv muudkui suureneb. Siis pole ikkagi muud võimalust kui hakata seadma piiranguid.
Võib-olla ma ei peaks seda üldse rääkima, aga see teema on mul väga südamel ja ma leian, et see on Eesti korvpallile väga oluline mõtlemise koht.
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas barons »

RK kirjutas:Üks artikkel Postimehes: http://sport.postimees.ee/3204555/kulla ... kuda-edasi" onclick="window.open(this.href);return false; , tuleb tunnistada ,et minagi kuulusin selle 95 % hulka kes arvasid et Rock kaotab 4:0 seega pean Kullamäed tunnustama , loodame ,et klubi astub sammu edasi ja ainult üks asi on mul hingel: Rock oma korvpalliakadeemiaga peaks ikkagi moodustama meistriliigasse oma noortemeeskonna a'la Audentes , materjali on seal kõvasti ja tuleb kogu aeg juurde.
Kuna tasuline artikkel siis teen ka copy paste:
Kuid sport tähendab arengut ning meeskond peab edasi pürgima. Kullamäe annab selgelt mõista, et niisama tiksumine pole tema jaoks ning teist aastat järjest lihtsalt Eesti meistri tiitli nimel mängida poleks enam kuigi ahvatlev.
«Treeneri ja inimesena tahaksin näha ambitsioonikust – klubilt, ülikoolilt, linnalt, sponsoritelt. Tahaks näha, kui suur on nende soov astuda samm edasi. Kõik hakkab pihta rahalistest võimalustest ja ma tean, kui raske on seda juurde tuua,» räägib Kullamäe kirglikult. «Tean, et küsitakse: mis siis muutub, kui meil on rohkem raja ja näiteks sina saad rohkem palka, kas sinust saab kohe parem treener? Aga need asjad on seotud. Kui meil on rohkem raha, saame tuua klubisse kolmanda treeneri, keda meil praegu pole, ja vaadata võimalikke leegionäre suuremast ringist. Lisaks on ka oma Eesti mängijad, kes vääriksidki suuremat palka, mis annaks neile kindlama tunde. Aga sellest peaksid kõik ühte moodi aru saama, et nüüd on hetk leida vahendeid, et saaks astuda järgmise sammu.»
Kullamäe möönab, et kõigil ei pruugi olla sellist ambitsiooni, kuid edasi liikumiseks on hetk sobiv. «Praegu saab toetajatelt küsida, kas tulete punti ja panete õla alla, et ehitada midagi suuremat. Samas peab mõistma, et suurem raha ei anna mingit garantiid,» nendib ta ja lisab, et arengus samm edasi tähendaks head esinemist korralikus eurosarjas. See on teema, mis tõmbab Kullamäe tõeliselt käima.
Poleks sa finaalseeriat võitnud, peetaks sind ilmselt luuseriks, kuid nüüd saad mõtelda suuri mõtteid. Tunne on ilmselt päris hea?
Hea tunde tekitab just see, kuidas võit tuli. Arvestades meie sügisest komplekteerimist, meid poolfinaalis tabanud raskusi ning seda, et 95 protsenti korvpalliinimesi arvas, et meil pole finaalis võimalust – just seepärast läkski võit Tartu inimestele väga hinge.
Oled rääkinud, et finaali edu tagas poolfinaali eel võetud risk. Kui suur see risk siis tegelikult oli?
Küsimus oli selles, kas valmistuda poolfinaaliks või finaaliks, ja vastavalt sellele oli valitud ka treeningute iseloom – tegime poolfinaalide eel palju üldfüüsilist trenni ja mõnel päeval harjutasime vaid kord päevas. See kõik tekitas esialgu puisust, kuid finaalis läksime iga mänguga aina paremaks. Usun, et panime treeningute sellise ülesehitusega täppi.
Üks asi on mängijate füüsiline vorm, kuid muutusite finaalis iga kohtumisega ka mänguliselt paremaks.
Selle põhjuseks oli esimene võit. Meeskond vajas esimest võitu ja nii kiiresti, kui võimalik. Kui finaalseeria teises mängus selle kätte saime, oli kohe hoopis teine tera – mehed vabanesid kammitsatest. See on ilmekas näide psühholoogiast, pärast esimest võitu hakkasid visked sisse minema, meeskond hakkas elama ja trenni tuldi juba naerul nägudega.
Kas Rock ongi Kalevist nii palju parem meeskond, nagu finaalseeria arvud näitavad? Kas teie oleks suutnud ka võtta Ühisliigas nii palju võita?
Seda ei saa nii võtta… ka meie polnud mullu 0:4 meeskond. Aga ma võtan Ühisliigat pisut teisiti kui enamik inimesi. Mulle tundub, et Ühisliiga on ülehinnatud ega ole päris nii kõva, kui räägitakse. Tipp on muidugi võimas, kuid 6. kohast allapoole on täiesti mängitavad meeskonnad Kalevile, Rockile, Ventspilsile või poolele Leedu liigale.
Mul on Kalevi vastu austus, et nad said tänavu nii palju võite, kuid isegi meie vahenditega võiks seal neid võite võtta. See poleks lihtne, kuid on võimalik. Paljud Ühisliiga tagumise otsa meeskonnad mängisid eurosarjas ega jõudnud seal kuhugi.
Finaalseeria ühe võtmena tõite – sina ja ka Kalevi peatreener Alar Varrak – esile selle, kuidas te Scott Machado vastu tegutsesite.
Olin vaadanud Ühisliiga mänge ja sain aru, et Machado on mängija, kes tahab platsil kaaslasi paremaks muuta. Ta toob ise punkte, kuid annab ka kaaslastele palju sööte. Meie plaan oli lihtne: pool väljakut püüdsime teda pressida ja oma poolele tagasi tõmmata ning pakkuda talle söötmise või korvi alla tuleku asemel eemalt ise viskamise võimalust. Kõrvalt oli näha, et selline kaitse talle ei meeldi, ning kui kuulsin, et Rain Veideman hakkas rääkima, et pall ei liigu ja Gregor Arbet hakkas katete tagant viskama, sain aru, et see toimub.
Aga kust see tuli? Mängisin kunagi Belgias koos J. R. Holdeniga, kes oli toona umbes samasugune mees nagu Machado praegu – kiire, söötis ja möllas –, kuid siis polnud ta veel nii kõva kaugviskaja, kui hiljem CSKAs. Vastased hakkasid tema vastu kasutama sama taktikat ning minu kui viskaja mängu nullis see täielikult. Tundsin mingil hetkel, et panen platsil niisama joonejooksu, kuna Holdenilt võeti sööduvõimalused ära ja ta hakkas ise hirmsasti peale viskama. Meil kõigil kadus sellega mänguisu ja hakkasime jorisema. Usun, et suutsin nüüd Kalevis tekitada samasuguse olukorra.
Mehed nägid, et meie kaitse töötab, ja sealt tuli ka enesekindlus, mis kandus üle rünnakule, ja visked hakkasid sisse minema.
Langetasid finaalseerias palju julgeid otsuseid, mis aitasid meeskonna pinki pikendada. Pidevalt oli töös kümmekond meest ja sellest tõusis palju kasu.
Kõrvaltvaatajatele tunduvad paljus asjad teistmoodi kui meeskonna sees. Mõned aastad tagasi proovisin mängida 12 mehega ja sain kõikjalt vastu pead, et nii ei mängita. Minu arust pole siin tegelikult kindlat tõde – kus on kirjas, et ma pean mängima seitsme-kaheksa mehega? Ma usun, et saab mängida ka suure arvu mängijatega, aga siis peavad kõik need mängijad täpselt teadma oma rolli.
Finaalseeria pakkus ootamatuid esilekerkimisi, näiteks terve hooaja varjus olnud Tanel Kurbas. Oskad sa seda kuidagi seletada?
Mullu olin väga õnnelik, et Kurbas tegi läbi hooaja häid esitusi, kuid finaalides kadus ta järsku ära. Tänavu oli kõik vastupidi – põhihooajal polnud teda justkui olemaski, kuid finaalides näitas supermängu. Miks see nii on, ei oska ma ütelda, mul pole sellele mingit seletust, kuid tema esitused olid meeldivaks üllatuseks. Võib-olla sai temagi enesekindlust tänu kaitse õnnestumistele.
Rocki rivistuses on palju endisi Kalevi mängijaid. Kas näiteks Dorbeku ja Tanel Soku põhikonkurendi juurest äratoomine oli teadlik käik vastase nõrgestamiseks?
Meil ei käi nii, et mina üksi ütlen, keda tahan, ja toon ta meeskonda – meil arutatakse need asjad klubi juhtkonnas läbi. Ja kunagi pole olnud ka seda, et läheme ostame Dorbeku või Soku Kalevist ära. Saame võtta ikka selliseid mehi, kelle kohta kuuleme, et ta tahaks teisest klubist lahkuda. Pealegi polnud näiteks Sokk üldsegi mõeldud põhimängujuhiks, vaid Augustas Peciukeviciuse vahetusmeheks. Asjad kujunesid aga nii, et Peciukevicus oli enamiku hooajast vigastatud, Sokk muutus aga mängudega üha enesekindlamaks.
Kaleviga võrdluses on Rockil veel üks suur erinevus: meeskonna põhijõud on Eesti omad korvpallurid.
Mul on samasugune teooria nagu võrkpallitreener Avo Keelel: kuni võimalik, komplekteerin meeskonna Eesti meestega ja nende juurde saab vajadusel tuua mõne tsentri või mängujuhi. Kui sellise meeskonnaga midagi võita, tekitab see emotsionaalselt palju vägevama tunde! Vähemalt Eestis töötades ei saa ma viie välismängija abil võites samasugust tunnet kuidagi kätte. Ei, see pole see… Eesti oma meestega töötades ja midagi võites on hoopis teine asi. Meie klubi ja publik on selle mudeli hästi vastu võtnud ja minu arust see toimib.
Selle teemaga seoses on mul ka mure. Ma ei ütle, et välismaalasi ei tohiks Eesti klubides olla, aga hakkasin mõtlema: Kalevis on kuus, Rakveres viis, Valgas viis, Raplas kolm, Tallinna Kalevis neli välismaalast... kas see pole mõtlemise koht, et kui neid mehi ei oleks, kas meie meistriliigasse jätkuks üldse piisavalt meeskondi?
Mäletan, kui mängisin Saksamaal, oli meeskonnas vaid üks kohalik mängija ja ühel hetkel otsustati, et nii enam edasi ei saa, ning hakati seadma piiranguid. Muidu kadunuks Saksamaa korvpall täiesti ära. Sama seis võib tulla ka meil – varsti polegi enam oma mängijaid, vaid leegionäride arv muudkui suureneb. Siis pole ikkagi muud võimalust kui hakata seadma piiranguid.
Võib-olla ma ei peaks seda üldse rääkima, aga see teema on mul väga südamel ja ma leian, et see on Eesti korvpallile väga oluline mõtlemise koht.
kullamäe jutt oma meestega komplekteerida on sulaselge hülgemõla? palju neid omi mehi on??? sisuliselt enamus on rockis, kalevis 2 + veel mõned pingipõhja mehed...nii ei jäägi ei tarvale ega raplale, kui tahta medalit isegi kml-is muud üle, kui tuua väljast mehi!
samas kui 95% kossuinimeste sisetunne oleks seekord ka õige olnud et tuleb 4:0, siis Gert oleks tänaseks päevaks töötu mees, vähemalt korvpallitreeneri ametist. ja ambitsioonikusest rääkides see sama kurbas, kus see on - kui mees niimoodi kõigub? kui kuulata varrakut, siis kml-i mpv suurt ei müü, müüb ikka vtb stats, aga eks suvel näha on, kuhu veideka ja nä. arbeti tiivad kannavad.
samas kullamäe plaanikohta, samm edasi astuda kahe käega nõus! loodetavasti tekitas asjade selline käik ka cramo oamnikele ambitsiooni kõrgemale tõusta! millisele kossusõbrale see ei meeldiks?
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas theundertaker »

No kui panna piir peale võõrastele mängijatele, siis ei ole mõtet mängida välisliigades, sest tulevad kaotused kahjuks, kui ei tee mingit koondise taolist meeskonda! Noortemeeskond teha oleks küll mõtekas, siis näeks, kes tõstab pea ja suudab jõuda kuhugile! 10 meeskonda ja 4 noorte oma, oleks päris huvitav. No tsartu võiks ka mängida Vtb-d siis näeks kumb meeskond parem on!
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rio »

Ei ole üllatav info , et Kuld Vtb- st ja leegionäridest midagi ei arva.
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas japs »

Väga austust vääriv jutt Kullamäe poolt! Sellega, mis ütles igati nõus.
Rohkem vast oleks oodanud konkreetsemaid ideid järgneva hooajaks (ei mõtle nimesi vaid meeskonna koostamise põhimõtteid). Ja eraldi veel tõepoolest oleks sooviunud kuulda ka arvamust oma noorte esiletõusu võimaluste kohta (oleme ausad, sel aastal oli ses osas kitsaskoht).
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas zero0 »

Eestist ei ole võtta neid mängijaid, keda Tartul vaja oleks. Sisuliselt peaks palkama terve Eesti koondise selleks. Kui tahetakse teha tulemust, on vaja säilitada praegune eestlastest tuumik.Lisaks tuua väljast mängujuht, shooter (kes vajadusel suudab ka mängujuhtida, seda edukamalt kui Kriisa) ja korvialune jõud.
Ei näe küll, et keegi Rockist tänavuse hooaja põhjal saaks parematele jahimaadele. Kurbas tegi tõesti supertöö finaalides, aga ülejäänud hooaeg? Aasta tagasi säras terve hooaja, langes finaalideks ära. Ei jõudnud kuhugi.
Tartu noortega on seis kurb, vaid Meister suutis pead tõsta. Meenutas mulle, 2010. aasta Kurbast, kui tegi häid esitusi poolfinaalis Tartu vastu.
Kui natuke verevahetust tahetaks, siis Doronin ehk mujale. Samas pole ju kedagi paremat asemele võtta! Mees on tõsine universaal, suudab mitmeid positsioone mängida, kaitses võib vastase mängutuju ikka väga ära rikkuda. Markantne näide on võidumäng Avtodori vastu, Fortsoni mängutuju sai ikka väga rikutud.
PM intervjuu oli aga huvitav lugemine, ei teadnudki, et VTB-sse niimoodi suhtub. Jagan temaga mõnesid mõtteid päris kindlasti.
Uue hooaja peale mõeldes, kui tõenäoline on, kas Rockile tehakse pakkumine osaleda selles liigas. Kas soovitakse üldse osaleda? Kindlasti hetkesed Tartu mehed ei oleks nii väga vaimustatud mööda Venemaa avarusi sõitmast.
Ise loodan, et saadakse raha juurde, suudetakse palgata korralikud leegionärid ja vähemalt jõutaks FF-i EC ning toodaks BBL võidukarikas lõpuks Eestisse (isgi kas või Cramo poolt)! Viimane ülesanne ei tohiks ju nii raske ülesanne olla, miks küll ei ole seda suudetud...
Lõpetuseks, kui keegi mainis siin, et Petrukonis oli nii säästumees, et sai vähem palka kui Tarva väljamaalased, siis finaalides teenis palga välja küll. :D
RK
Kasutaja
Postitusi: 1685
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

barons kirjutas: kullamäe jutt oma meestega komplekteerida on sulaselge hülgemõla? palju neid omi mehi on??? sisuliselt enamus on rockis, kalevis 2 + veel mõned pingipõhja mehed...nii ei jäägi ei tarvale ega raplale, kui tahta medalit isegi kml-is muud üle, kui tuua väljast mehi!
Päris Hülgemöla küll see pole, kes arvas eelmine sügis ,et Keedus ja Olmre nii hästi Cramos hakkama saavad ? Kes arvas ,et Pärnu 96 ja 97 aasta poisid nii hästi põhimeeskonnas läbi löövad, Audenteses küllalt noori poisse kes kogenud meeste kõrval suudaksid üht-teist ära teha ja ka Rapla Lips ning Tarva Metsaru ja co polnud nii väga pahad, meil on küllalt noori mängijad kes kui neid õieti motiveerida ja treenida lööksid läbi ka kõrgemal tasemel , lihtsalt Eestis on vanad peerud ja leegionärid ees, neil ei antagi pahatihti võimalust, keegi ei viitsi noori kasvatada ja õpetada, lihtsam on võtta mõni odav ameeriklane või lätlane kes on võimeline kohe mängima ja võitma. Leegionäride piiramist pean ka mina õigeks, Paljudes euroopa liigades liigub juba selles suunas, võimalusi palju mängule näiteks 3 või 4 leegionäri saab üles anda ja kui raha on siis klubil võib olla 6 või 7 leegionäri.
Muideks Kalev-Cramo suuremad võidud VTB-s tulidki kui oli kasutada mängul max 4 leegionäri, seega mingi reguleerimine võiks ka meil tulla
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas japs »

zero0 kirjutas:Eestist ei ole võtta neid mängijaid, keda Tartul vaja oleks. Sisuliselt peaks palkama terve Eesti koondise selleks. Kui tahetakse teha tulemust, on vaja säilitada praegune eestlastest tuumik.Lisaks tuua väljast mängujuht, shooter (kes vajadusel suudab ka mängujuhtida, seda edukamalt kui Kriisa) ja korvialune jõud.
Ei näe küll, et keegi Rockist tänavuse hooaja põhjal saaks parematele jahimaadele. Kurbas tegi tõesti supertöö finaalides, aga ülejäänud hooaeg? Aasta tagasi säras terve hooaja, langes finaalideks ära. Ei jõudnud kuhugi.
Tartu noortega on seis kurb, vaid Meister suutis pead tõsta. Meenutas mulle, 2010. aasta Kurbast, kui tegi häid esitusi poolfinaalis Tartu vastu.
Kui natuke verevahetust tahetaks, siis Doronin ehk mujale. Samas pole ju kedagi paremat asemele võtta! Mees on tõsine universaal, suudab mitmeid positsioone mängida, kaitses võib vastase mängutuju ikka väga ära rikkuda. Markantne näide on võidumäng Avtodori vastu, Fortsoni mängutuju sai ikka väga rikutud.
PM intervjuu oli aga huvitav lugemine, ei teadnudki, et VTB-sse niimoodi suhtub. Jagan temaga mõnesid mõtteid päris kindlasti.
Uue hooaja peale mõeldes, kui tõenäoline on, kas Rockile tehakse pakkumine osaleda selles liigas. Kas soovitakse üldse osaleda? Kindlasti hetkesed Tartu mehed ei oleks nii väga vaimustatud mööda Venemaa avarusi sõitmast.
Ise loodan, et saadakse raha juurde, suudetakse palgata korralikud leegionärid ja vähemalt jõutaks FF-i EC ning toodaks BBL võidukarikas lõpuks Eestisse (isgi kas või Cramo poolt)! Viimane ülesanne ei tohiks ju nii raske ülesanne olla, miks küll ei ole seda suudetud...
Lõpetuseks, kui keegi mainis siin, et Petrukonis oli nii säästumees, et sai vähem palka kui Tarva väljamaalased, siis finaalides teenis palga välja küll. :D
Rocki ja VTB jutu võib ära kohe unustada, mingi "pakkumine" võiks vaid tulla siis, kui Kalev mingil imelikul põhjusel peaks loobuma.
Ja mis pidev jutt, et Eestist pole mehi võtta? Rocki noorteakadeemia töötab, andekamaid tuleb sealt edutada.

Ilmselgelt on meeskonda vaja korvialust jõudu, noored veel (põhina) välja ei kanna ja ainult Toomega läheb asi uimaseks. Nr1 osas peab muidugi 2 tasemel meest olema, kas need leiab eestist või mujalt sõltub palju Soku jätkamisest. Teise tagamehe osas, jällegi, et kes jätkab? Kui olemas Dorbek, Kurbas, Meister, Sutt, siis kust neile mänguminutid leida (et asi selge oleks, siis ise arvan, et vanemate 2-3de osas oleks mõistlik väike verevahetus) ?

Igaljuhul on välismängijad viimane osa puzzlest, tuleb võtta sinna, kus tasemel mees puudu (kui pika/de osas asi selge, siis tagameeste osas kaugeltki mitte).
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas theundertaker »

Ma ei kirjutanud, et rock läheb vtb-sse vaid, et kas ta saaks hakkama seal lihtsalt! Aga kalev võiks panna raha parem paari tugevama mehe toomiseks, kui tuua neid hulgi siia! Ja treenerisse ntx!
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas zero0 »

japs kirjutas:
zero0 kirjutas:Eestist ei ole võtta neid mängijaid, keda Tartul vaja oleks. Sisuliselt peaks palkama terve Eesti koondise selleks. Kui tahetakse teha tulemust, on vaja säilitada praegune eestlastest tuumik.Lisaks tuua väljast mängujuht, shooter (kes vajadusel suudab ka mängujuhtida, seda edukamalt kui Kriisa) ja korvialune jõud.
Ei näe küll, et keegi Rockist tänavuse hooaja põhjal saaks parematele jahimaadele. Kurbas tegi tõesti supertöö finaalides, aga ülejäänud hooaeg? Aasta tagasi säras terve hooaja, langes finaalideks ära. Ei jõudnud kuhugi.
Tartu noortega on seis kurb, vaid Meister suutis pead tõsta. Meenutas mulle, 2010. aasta Kurbast, kui tegi häid esitusi poolfinaalis Tartu vastu.
Kui natuke verevahetust tahetaks, siis Doronin ehk mujale. Samas pole ju kedagi paremat asemele võtta! Mees on tõsine universaal, suudab mitmeid positsioone mängida, kaitses võib vastase mängutuju ikka väga ära rikkuda. Markantne näide on võidumäng Avtodori vastu, Fortsoni mängutuju sai ikka väga rikutud.
PM intervjuu oli aga huvitav lugemine, ei teadnudki, et VTB-sse niimoodi suhtub. Jagan temaga mõnesid mõtteid päris kindlasti.
Uue hooaja peale mõeldes, kui tõenäoline on, kas Rockile tehakse pakkumine osaleda selles liigas. Kas soovitakse üldse osaleda? Kindlasti hetkesed Tartu mehed ei oleks nii väga vaimustatud mööda Venemaa avarusi sõitmast.
Ise loodan, et saadakse raha juurde, suudetakse palgata korralikud leegionärid ja vähemalt jõutaks FF-i EC ning toodaks BBL võidukarikas lõpuks Eestisse (isgi kas või Cramo poolt)! Viimane ülesanne ei tohiks ju nii raske ülesanne olla, miks küll ei ole seda suudetud...
Lõpetuseks, kui keegi mainis siin, et Petrukonis oli nii säästumees, et sai vähem palka kui Tarva väljamaalased, siis finaalides teenis palga välja küll. :D
Rocki ja VTB jutu võib ära kohe unustada, mingi "pakkumine" võiks vaid tulla siis, kui Kalev mingil imelikul põhjusel peaks loobuma.
Ja mis pidev jutt, et Eestist pole mehi võtta? Rocki noorteakadeemia töötab, andekamaid tuleb sealt edutada.

Ilmselgelt on meeskonda vaja korvialust jõudu, noored veel (põhina) välja ei kanna ja ainult Toomega läheb asi uimaseks. Nr1 osas peab muidugi 2 tasemel meest olema, kas need leiab eestist või mujalt sõltub palju Soku jätkamisest. Teise tagamehe osas, jällegi, et kes jätkab? Kui olemas Dorbek, Kurbas, Meister, Sutt, siis kust neile mänguminutid leida (et asi selge oleks, siis ise arvan, et vanemate 2-3de osas oleks mõistlik väike verevahetus) ?

Igaljuhul on välismängijad viimane osa puzzlest, tuleb võtta sinna, kus tasemel mees puudu (kui pika/de osas asi selge, siis tagameeste osas kaugeltki mitte).
Selgitan täpsemalt, eestlasi, kes oleksid valmis viima Rocki EC FF. Kahjuks noortega sinna ei jõua, kui võtta kedagi uuel hooajal. Pole kogemust, närvikava. Cramos oleks materjali, aga vaevalt kedagi Cramost Rocki siirduma näeme.
Kui hakata noorteakadeemiast kedagi edutama, mis saab Venest ja Sutist? Vaevalt sealt kedagi sellise tasemega noori võtta on, nad siiski juba Rockiga olnud.
Usun, et kindlasti näeb Sokku Rockis, vaevalt tuli üheks hooajaks tiksuma. Tartus väga hea hooaja teinud, vigastusi polnud ja seda tõenäoliselt ka seetõttu, et mängukoormus oli piisav tema jaoks. Arvan, et lõpetab Tartus oma karjääri, kui metsikut tasemelangust ei peaks tekkima.
Eelmine hooaeg ei olnud puhast nr 2, keda oleks Tartul vaja. Kasutati universaale ja Kriisat sel kohapeal. Sinna juurde kindlasti korvialune jõud ja mängujuht. Usun, et põhituumik säilitatakse. Kuhu on neil minna? Keegi ei teinud suurepärast hooaega, millega saaks koputada mõne tugeva klubi uksele. Vanad mehed tõenäoliselt eelistavad Rocki, kus mängukoormus ja oht saada vigastada väiksem. Korralikkusse klubise on ikka väga raske saada, teame seda Kanguri ja Taltsi näidetel. Lisaks nemad on pikad, tagameeste seas ikka väga palju suurem konkurents. Variandid siis Cramo, Tarvas, Skandinaavia klubid, Belga või Holland.
Vasta