vaim564 kirjutas:Uhhuu kirjutas:Ma ei tea, milline on kõige suurem kaotus, mille meie meeste või noormeeste koondis on kunagi saanud, aga nüüd, kus ainus korvalune mängija Madis Soodla on vigastatud ja Hermetit ei soovita mingil põhjusel universiaadikoondisesse loovutada, siis võib universiaadil USA-lt oodata ilmselt 60-80 punktilist koslepit. Midagi kena pole loota ka Argentiinalt.
http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=79026482" onclick="window.open(this.href);return false;
Hermeti pagendamine universiaadikoondisse oleks äärmiselt rumal ja ebamõistlik otsus, arvestades juba sellega, et mingit resultaati seal vaevalt tulemas on ning pealegi ta peaks pikkuse tõttu mängima veel valel positsioonil. Koondise juures on tal vähemalt midagi õppida ja nende mängude põhjal, mis mina nägin, siis hea küll, midagi silmapaistvat ta küll korda ei saatnud, aga otseselt sitta ka ei keeranud, saab hakkama küll, ütleksin, et tema kasutegur oli isegi suurem kui Eichfussil. Pealegi Lips ja Peil on Tarva eest tsentrit saanud mängida küll
Mis U-18 puutub, siis Drelli kõrval jättis hea mulje just Eelmäe, Erkmaa jättis rohkem sellise ebastabiilse mängija mulje, võib-olla tõesti meenutab Kriisat, samuti Treier ei andnud kuidagi Itaalia liiga MVP mõõtu välja, ajas asja ära, aga võiks ju rohkem oodata. Tassi näol on muidugi korralik tsenter ka olemas, mis on Eesti kohta suur asi. Entsik, kellest enne midagi ei osanud arvata, tundus füüsiliselt heas vormis olevat, jättis parema mulje kui see Kuhi. Saaremäel põles jah täiesti läbi.
Mulle näib ainus ratsionaalne põhjus, miks Hermetit meestekoondise juures hoida see, kui Eichfussi füüsiline konditsioon ei võimalda tal täisjõuga trenne kaasa teha. On ilmselge, et Hermet valikmängudes platsile ei pääse. Ja kui Eichfuss on terve, siis üksnes treenimise pärast pole minu arust mõtet Hermetit meestekoondise juures hoida. Meeste vahel treenimise kogemuse sai ta juba möödunud hooajal, ja saab ka tuleval hooajal. Universiaadikoondises saaks ta sisuliselt piiramatus koguses mängida, sh mõnede väga tugevate meeskondade vastu. Jah, ta pole tsenter, aga mängis seda positsiooni siiski täiskohaga Audentese eest ja oleks universiaadikoondises sel positsioonil raudkindlalt edukam kui Peil, Lips või Jurtom. Jah, universiaadikoondis üksnes tema liitumise tulemusena ilmselt ühtki võitu juurde ei saaks. Minu jaoks on kogu selle Hermeti saaga põhipoint siiski see, et kui me peame ennast korvpalliriigiks, siis võiks ka korvpalliriigi vääriliselt käituda ehk võimalikult hea koondise välja panna. Praeguse seisuga me oleme lähetamas universiaadile meeskonda, mis pole mitte ainult turniiri noorim (75% mängijaist on 19-20 aastased), vaid mis on ilmselt ka lühim ja kus puudub kasvõi üksainus number nelja või viie positsiooni mängija. Ma usun, et see oleks ka ülejäänud universiaadikoondislaste jaoks moraali ülendav, kui meeskonnas oleks kasvõi üks korvialune mängija ning seeläbi saaks päriskorvpalli meenutavat mängu mängida, mitte ei peaks päkapikudiskot harrastama.
Treieri puhul peab arvesse võtma kahte asja. 1) Ta liitus koondisega alles juulikuus pärast kaheaastast eemalolekut. Tunduks kohatu, kui ta hakkaks ennast koheselt esimeseks viiuliks pressima. 2) Itaalias oodati talt kõike: selg korvi poole mängu, teravuse loomist, kaugpommitamist, jne. Koondises olid teravuseloojatena ees ootamas juba Kullamäe, Drell ja Eelmäe. Tass kannab hoolt low-post mängu eest. Treieri ülesandeks näib praegu olevat kolmeseid visata ja mäng laiali tõmmata ning kaitses laud kontrolli all hoida. Ülesanded, millega ta on seni väga hästi hakkama saanud. Ma julgen oletada, et kui otsustavates mängudes rotatsioon lühemaks läheb, siis saab ka Treieri roll mõnevõrra mitmekülgsem olema.