vaim564 kirjutas:Teine võimalus on püüelda 3000-se audience poole. Selleks on vaja aga tulemusi ette näidata, sest müüa saab ikkagi võitvat meeskonda.
Sellepärast ma olen kritiseerinud ka VTB-e rajatud ärimudelit, sest see on pärssinud klubi arengut, kui rahuldutakse sellega, et mingi kahtlase päritoluga raha loetakse pihu peale ja tulemusi peetakse teisejärgulisteks ning loodetakse, et rahvas tuleb mitte oma klubi, vaid CSKA ja Unicsi tähti vaatama. Leedu Zalgirise, Rytase jms mudel eeldab ikkagi, et suudetakse sekkuda suurde mängu ja need klubid on Euroopas konkurentsivõimelised. Ma usun, et kaks viimast hooaga on tõestanud, et ka Cramo saab sellise mudeli peale üle minna. Tugevatele Euroopa klubidele suudetakse isegi praeguse rahastatuse juures konkurentsi pakkuda.
Eks see meil üks eesmärkidest ongi, aga küsin ausalt, kas arvad, et tänases olukorras on see reaalne Tallinnas, kus spordimeelelahutus on killustatud ligi 3-5 korvpalli meistriliiga klubi (meie, Tallinna Kalev/Audentes, TalTech/Optibet ning Harjumaalt Keila KK ja Viimsi/Sportland), 5 jalgpalli meistriliiga meeskonna ja teiste meistriliiga võistkondadega?
Ilma süvaanalüüsi tegemata, ütleks, et selline olukord on Euroopas pigem harva nähtav?
Kohalikud toetajad, pealtvaatajad, linnatoetused, jne kõik jagunevad kuidagi nende vahel ära ning kuna ühes kohas on korvpalli meeletult ja koguaega kättesaadav saalikogemuse näol siis olemegi seisus kus sellised mängud nagu oli Brindisiga, ei suuda üle 950 inimese saali tuua (draama, mängu olulisus ning harvajuhtuv euromäng kus vastas andekas eestlane).
Leedu näide on mõistlik, aga siin kultuuriline erinevus tuleb mängu - Leedus on see kultuuri osa, oma linna või klubi toetamine on veres, muud spordialad ei konkureeri mitte kuidagi sellega (muude väga heade turunduskäikude ja eelnevate otsuste koosmõjul muidugi).
Kuskil teemal kirjutasin ma vist pikemalt ka, kuidas tundub, et meie spordiorganisatsiooni on kahjuks muu maailmaga ajast maha jäänud mistõttu "vanade heade" aegade taastamine on ülimalt keeruline, mitte võimatu aga keeruline ja eks üks asi selles on väga suur sõltuvus erakapitalist ehk puudub pikaaegne kindlustunne (linna/riigitoetus, pikaajalised koostöölepingud või arvestatav piletitulu eelarves (enamus klubides 1-10% eelarvest)).
Kui kellegil on mingeid mõtteid, ideid, ettepanekuid või tagasisidet, kuidas asju parandada, siis minu mailbox või see foorum on koht kus seda vabalt teha - oleme avatud