marxx762 kirjutas:Keeruline on Tartu osas muidugi hinnangut just ülearu adekvaatselt anda, aga ma ütleks et pikkade osakonnas on küll tagasiminek - Pavelka vs Menzies, Malmanis või siis Hughes vs Anrii. Tagaliin kus Rosenthal ehk on märksa suuremas rollis. Veidekale pole puhast pg-d või siis combot kõrval ja see on päris riskantne. Shundel ja Veideman duona ehk annavad võrreldes eelmise aastaga manpowerit tagaliini juurde, aga kumbki ei suuda vähemalt kõrgemal tasemel mängujuhtide osakonnas võistkonda aidata ja see võib päris valusalt hakata kätte maksma. Äärel on minu arust üsna selline anonüümne seltskond, kes on aastaid üsna kõikuvad olnud ning läinud pigem lati alt kui selle ületanud. Ehk emmal - kummal Eelmäel või Kivil õnnestub teha läbimurde hooaeg - võimalusi selleks on olnud juba aastaid.
See küll pole võibolla sedavõrd määrav, aga Cramo rosteris on 13 mängijat, kellest 12 on võimelised igal hetkel mängu tulema, ilma et tase kukuks. Tartu rosteris on mu meelest 8 meest, keda võib nimetada päriselt mängumeheks. Kui peaks kellelgi põhimeestest tartus mingi vigastus tekkima siis on ikka üsna keeruline kohe.
Olen pea kõiki Tartu selle hooaja pänge näinud, mida pole näinud, olen tudeerinud protokolli, olge nüüd rahulikud, Tartu nüüd mingi übertugev sats küll ei ole, hetkel küll tundub et ta on tugevuselt teine meeskond Eestis aga seda ta peab hakkama tõestama, hetkel on Tartu valgusaastate kaugusel Kalev/Cramost, kullapretendendiks võib Tartut hakata pidama alles siis kui mõni mängija Tartusse juurde tuleb ja mõned noored ja nooremapoolsed mängijad koos leegionäridega teevad hooaja jooksul suure arenguhüppe.
aga siis võrdlused
Menzies versus Pavelka, füüsis tundub parem Menziesel aga oskused suuremad Pavelkal, laudade ja blokkide osas on Pavelkal kindlasti nina parem, ka tundub et eelmise hooaja alguse Pavelka nats parem kui selle hooaja alguse Menziest (muideks eile oli ENBL esimene mäng Siualia võitis rumeenia tippklubi Voluntari ja mängu MVP oli Pavelka 19 punkti ja 14 lauaga)
Malmanis versus Johnson , kindlasti parem , lisaks oli Johnson pidevalt katki ja läks ka enne hooaja lõppu ära ja Tartu mängis sisuliselt 1 keskmängijaga , Voinalovits rohkem 4
Johnny Hughes versus Voinalovits, Johnny veits ühem aga kaitses parem aga miinuseks ebastabiilsus ja vähene kogemus euroopa korvpallis, sügisene Voinalovits rünnakul kindlasti parem , kevadest seisu näeme aga usun ja loodan et Johnny ei ole kehvem, väga töökas ja nadekas kuju tuleb, näis kuidas ta meie sügise j atalvega ära harjub.
Võrreldes eelmise hooajaga on seis parem ka noorte Eesti pikkadega, meeskonnas on Brifk kes võrreldes Saaliga rohkem korvialune mängija ja Urvik on kindlasti aasta jooksul läinud paremaks aga kas see on piisav mänguaja saamiseks , näeme varsti.
Kivi ja Eelmäe teoreetiliselt võiksid minna paremaks, kuna nooremapoolsed mängijad selles vanuses ikka lähevad.
Tagaliini võrdluses
Veideman versus Suurorg kindlasti meeskond läks see hooaeg tugevamaks
Eelmisel hooajal novembrist meeskonnaga liitunud Böckleri asemel on toodud rotatsiooni Tassa, kindlasti oli Böcler parem, loodame et kevadeks teeb Tassa suure sammu edasi.
Shundel versus McCloud , ei oskagi öelda, loodan et Shundel on parem aga võrdluses McCloudi asemel tulnud Gordoniga jääb Shundel palju lahjemaks aga meeskondlik mäng on selle võrra parem.
Noored Roos , Kuusmaa ja juurde tulnud Jurtsenko on kindlasti paremad kui eelmine hooaeg olid aga Cramo pingi vastu nad ei saa.
Hetkel tundub et selle aasta Tartu meeskonna sisekliima on palju parem ja mäng võistkondlikum kui eelmise aast aTartu meeskonnal oli.
Hetkel ennustan, et Tartu meeskonna algus saab see sügis väga raske olema, esimesed 5 mängu kindlasti, meeskond veel toores, vigastused, haigused ja kõigele lisaks mõned mängijad peavad lahkuma kordusõppustele , see paneb Tartu meeskonna kõvasti proovile ja eelkõige peavad Tartu noored olema valmis andmaks oma panuse meeskonna edusse.