Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas RK »

Drogba kirjutas: 04 Juun 2024, 15:00 Noorematest treeneritest võiks Pärnule atraktiivne olla Killing. Pärnu oma poiss, miks mitte kodus väike peatreeneri debüüt teha. Varraku kõrval oldud pikalt treener ja kindlasti peaks mingiaeg proovima peatreeneri ametit. Ta vist natuke juba seda TalTechis teinud, aga mitte kuigi palju. Lisaks esiliigast ehk võiks kunagi kõrgliiga punti juhendada Eichfuss ja Puur. Lisaks Raudla oli pikalt RaeKossu treener, miks mitte tema ei võiks ka kuskil peatreeneriks naasta. Liivak ju kõva madalamate liigade peatreener, väärib ka kõrgliigas tegutsemist, kuigi vist Valgas on seda juba teinud omalajal. Rausberg Audentesest. Ühesõnaga kui mõtlema hakata, siis variante on.
Killingu debüüt meistriliigas on juba aastad tagasi tehtud, tema debüüt Talltechi peatreenerina oli kohutav ja ma ei pea silmas seda mängijale jala ette panemise seika vaid tulemusi, samade nõrkade tulemustega paistavad silma Killingu juhendavad noortekoondised.
Eichfuss ja Puur peavad veel esiliigas arenema, Rae koss on üks tublimaid noortesüsteeme Eestis ja ennustan et sealt tuleb varsti meistriliiga sats, Jüris saal on ka ok, mängukorraldus ok, fännid ka olemas neil.
Jaanus liivak oli 2014-15 Hollandi meistriliigas peatreener, Amsterdami Apollo, oli 5 aastat u20 peatreener ka 2 korda Hollandi u20 koondise peatreener, Valgas oli ta ka treener ja see aeg kui Liivak oli seal treener oli Valga suht ok sats, Eesti keskmik, Liivak vist uuel aastal Rocki peatreener saab olema, maru vaikus seal, samas Rock mängis esiliigas Kuremaa litsentsiga, ise nad jäid ju 2 liigas neljandaks, ei tea kas Kuremaa pikendab seda ?
üks huvitav uudis veel Reinar Halliku poolt, tekst hirmus segane, mina sain aru et TSA ja Reinar ühinevad ja Reinari põhisats saab olema nüüd Tallinnas, Vinni meeskond hakkab mängima 2 liigas, TSA ja Viimsi duubel ju reeglite järgi kukkusid esiliigast välja 2 liigasse.
tsitaat:
Noored mängijad lõpetavad gümnaasiumi ja kuna Rakveres ei ole ülikooli, siis annab see võimaluse korvpalli mängida linnas, kus on rohkem töö- ja õpivõimalusi,“ ütles Hallik. Ta lisas, et Tallinnas paiknemine annab võimaluse meelitada meeskonda ka vanemaid mängijaid, kuna Virumaal trennis käimine teeb olukorra keerulisemaks.
Tallinnas tekib koostöö Tallinna Spordiakadeemiaga. Hallik sõnas, et koostöö nendega on olnud pikalt laual. „See töö, mis seal tüdrukutega tehakse, on tegelikult väga hea. Meistriliigas on neil naistel juba koht olemas ning meie meistriliigasse saamine tekitaks sellise huvitava koostöövormi, kus on nii poisid kui ka tüdrukud esindatud,“ märkis Hallik. „Lisaks on neil tänu uuele hallile ka suurepärased treeningtingimused,“ viitas ta Haaberstis asuvale Ring keskusele.
Halliku sõnul jäävad Virumaale noored, kes ei ole veel valmis esiliigas suuri minuteid mängima. Antud noormehed mängivad U19 noorteliigat ning suure tõenäosusega saadakse ka teise liiga koht.

https://sport.delfi.ee/artikkel/1202981 ... allinnasse

Edit
Kuna 2 liigast tõuseb ainult 1 klubi esiliigasse, Haapsalu Herilased , Kaitsevägi ja Pärnu Paulus ei soovinud esiliigasse minna siis TSA- l peaks esiliiga koht alles jääma, kas Reinar ja TSA panevad 2 klubi välja?
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 987
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas Drogba »

Mina kiidaks seda reporter Joonatan Johansoni. Sai suvereporteriks ja korralikult uudiseid treima hakanud. Tubli!
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 726
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas vanafänn »

Kahjuks jääb nüüd Lääne-Virumaale ainult Kadrina Karud ja teatavasti neil puudub huvi tõusta kõrgliigasse. Piltlikult öeldes, kui RHKK peaks järgmine aasta meistriliigasse tõusma siis on taas üks Tallinna klubi juures ja Virumaa jääb taas ilma kõrge korvpallita.

Rääkides Kalev/Cramost siis Linamäe intervjuust tuli välja, et välismaalastega ei jätkata: "Loomulikult tahaksime kõigiga jätkata, välja arvatud välismaalastega, neil on omad plaanid." Kahju eelkõige, et Shungu ei jätka põhimängujuhina aga arusaadavalt ei jaksa Severi ka seda koormat ära kanda.
East
Kasutaja
Postitusi: 1156
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

RHKK uudis Tallinna tulekust on masendav. Kui oli üks põhjus, miks neile kaasa elada ning neid kõrgliigasse soovida, siis oli selleks geograafiline mõõde ja tippkorvpalli tagasitoomine Lääne-Virumaale.

Nüüd tehti põhimõtteliselt kõige nõmedam liigutus ning tekitati Talllinna regiooni üks meeskond juurde, kes KMLi soovib pääseda. Eriti nõme on veel kaasaskäinud põhjendused stiilis, et linnas on lihtsam ja maal keerulisem.

Igatahes masendav areng. Alustati Ida-Virumaalt, põigati Lääne-Virumaale ning nüüd jõuti siis lõpuks Tallinnasse välja. Jah, Hallik võib öelda, et rakuke jääb Vinnisse alles, kuid tõsiasi on, et raskuskese ja püramiiditipp saab sellegipoolest Tallinnas olema ja ei imestaks kui paari aasta jooksul see Vinni asi oma otsa leiab.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 987
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas Drogba »

Andres jääb nende poistega Vinni mässama? Tallinnas ju olnud rohkem satse liigas kui on järgmisel hooajal. Aga ju see näitab, et kuidas koss korda läheb Virumaalastest ärimeestele ja KOVile. Võimalik, et Reinar pole suutnud ideed seal maha müüa ja mõttekaaslasi leida ja tuli Tallinna ära.
Kuulasin mängumehi. Saage kõvasti rappis Pahvi. Soovitas aint klubijuhi tööd teha. Miks pole Pahvil kossu ringkondades autoriteeti? Kas ajakirjanikust ei võiks tubli treener saada? Jalgpallis hakkavad tipptasemel treeneriteks mehed, kelle ainus kogemus piirdub arvuti mänguga.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4499
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas vaim564 »

See on veidi kummaline uudis, kuigi ühest küljest saan ma aru, kui sul kõrgliiga plaanid ja vajad tugevdust, siis Tallinnast on seda lihtsam leida, kasvõi K-Kalevist üle jäänud töötav kaader, Keedus, Raadik, Paiste, Schmalz, v-olla Keilast Saks juurde, mis oleks esiliiga tarvis soliidne, aga sel juhul oleks Klandorf võinud oma litsentsi juba Reinarile rentida, oleks veidi selgem struktuur. Või siis pannakse kahe esiliiga klubiga, üks Tallinnas, mis võtab eesmärgiks meistriliigasse tõusu ja teine Vinnis, kus mängivad noored. Vähemalt teoreetiliselt peaks see olema võimalik, eeldusel, et TSA esiliiga koht säilib või kui mitte, siis liiguvad teise liigasse.
Kahju on loomulikult, et Virumaa klubi see jätkuvalt meistriliigasse ei pruugi tuua. Jällegi, see võimalus on olemas, et kui meistriliiga litsents saadakse, siis hakatakse mängima Rakveres.
East
Kasutaja
Postitusi: 1156
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

Liiga Läti-poolne juht Salvis Metra ütles, et hetkel plaanitakse 14 meeskonnaga (7 + 7) hooaega, kuid liitumise vastu on huvi näidanud ka Ukraina ja Iisraeli meeskonnad, mistõttu 100% kivisse meeskondade arv raiutud pole. Sellele vaatamata olevat siiski tõenäolisem 14 meeskonnaga liiga.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4292
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas marxx762 »

Talts on vist nüüdseks kõikides suuremates portaalides pikemat intekat andmas käinud. Viimane ilmus täna Õhtulehes. Pole küll artiklit lugenud, aga eeldan, et seal vist miskit väga uudisväärtuslikku olla ei saa. Huvitav, et meisterklubi puhul on piirdutud peaasjalikult Rannulaga - oleks siiski huvitav lugeda ka kontori poolt mingit nägemust või visiooni.
East
Kasutaja
Postitusi: 1156
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: 06 Juun 2024, 18:46 Talts on vist nüüdseks kõikides suuremates portaalides pikemat intekat andmas käinud. Viimane ilmus täna Õhtulehes. Pole küll artiklit lugenud, aga eeldan, et seal vist miskit väga uudisväärtuslikku olla ei saa. Huvitav, et meisterklubi puhul on piirdutud peaasjalikult Rannulaga - oleks siiski huvitav lugeda ka kontori poolt mingit nägemust või visiooni.
Minu jaoks oli võibolla ainus uuem infokild see, et Jaanus Liivak käis ka peatreeneri kandidaadina korraks läbi. Muus osas oli jah üsna sama struktuur: uuriti kuidas siis finaalis ikkagi nii läks, Vetra personaalküsimust lahati ning muidugi uuriti Rosenthali tuleviku kohta.

Kalevi järgmise hooaja kohta on hetkel vast kõige märkimisväärsemad Ramo lühike kommentaar enne finaalseeria algust:
"Millised on Kalevi sügisesed europlaanid? Tegevjuht Ramo Kase sõnul on võimalikud mitu varianti, kuid kõige tõenäolisem neist osalemine Meistrite liiga kvalifikatsioonis ning sealt väljapudenemise korral Europe Cupil jätkamine."
Ja ma ei tea, kas see on nüüd siis 100% kindel või mitte, aga Linamäe viimasest väga põgusast intervjuust jäi küll mulje, et jätkatakse ikkagi FIBA sarjas:
Kalev/Cramo mängib uuel hooajal sarnaselt eelmisele nii Paf Eesti-Läti liigas kui ka FIBA Meistrite liigas. Viimase puhul pole küll sarja formaat veel kindel, kuid Eesti klubi kaasa löömist see ei mõjuta. „FIBA ei ole seda veel kindlaks määranud, kuid mängime tõenäoliselt esialgu eelturniiril".
Et selles suhtes on viimastel aastatel suve alguses Cramo fänn olla ikkagi piin, sest sama muster kipub pidevalt korduma:
1. Hooaja lõppfaasis hakatakse meedias Cramo tugeva hooaja najal hellitama lootust, et äkki tuleb varsti superklubi või siis vähemalt suudetakse klubi eelarvet jõudsalt kasvatada, näiteks kahekordistada. Ka klubi ise loodab, et ehk paari aasta jooksul suudetakse samm edasi teha ning saadakse tugevatesse liigadesse regulaarselt osalema.
2. Hooaeg lõppeb Cramo korraliku seljavõiduga, mis näitab taaskord, et Eesti-sisene konkurents hakkab nõrgaks jääma ja tõepoolest võiks ju lõpuks midagi liikuma hakata, et taseme võrra samm edasi teha.
3. Meedia ja arvamuseksperdid kupeldavad võiduka Cramo mängijaid (ja treenereid) mööda ilma laiali ning vähemalt paberil kirjutatu ja podcastides räägitu põhjal jookseb terve meeskond kohe-kohe tugevamatesse klubidesse laiali. 
4. Paar nädalat läheb mööda ja hakkavad tulema esimesed artiklid, kus nenditakse, et tõenäoliselt tuleb taas eurosarja teekond Meistrite Liiga eelturniirilt alustada. Kui edukad ei olda, siis FIBA EC. Halvemal aastal tuleb ka mõni uudisnupp, kus klubi kaalub kas osaleda odavamas ENBL sarjas või ikkagi FIBA egiidi eurosarjas.
5. Tulevad esimesed artiklid, kust selgub, et loodetud eelarve kokkusaamisega on probleemid - arvatavasti jääb eelarve samale tasemele või nõks madalam. Lootus, et klubi suudab orgaanilise sammu edasi teha, kustub. Jääb üle loota, et mänedžment ja kontori pool suudavad taaskord kivist vee välja pigistada.
6. Hakkavad tulema esimesed uudised mängijate kohta.

Vähemalt mul on jäänud küll selline tunnetus viimastest aastatest. Midagi justkui hakkaks liikuma, aga siis tuleb välja, et ikkagi ei liigu. Vähemalt mitte edasi. Jah, ma saan aru, et ju see ongi siis reaalne olukord, aga see on ju päris kurb tegelikult.

PS! Kalevi hooaja lõpupostituses oli selline lõik:
"Ei ole vist enamikele saladus, et meie algusaegadest peale on suur mure oma saali puudumine, isekeskis kutsume end vahel Kalev/Cramo rändtsirkuseks. Tihti ei tea, mis saalis mängida saame ja mis saalis trenni teha, kuhu asju saab jätta ja kuhu ei saa, füsiod peavad kottideviisi varustust edasi-tagasi saalist saali tarima jne. Loodame, et jõuame lähiajal ka sellele unistusele lähemale."
Huvitav, kas siit võib välja lugeda, et uue saali osas on toimunud mingeid reaalseid arenguid? Või oli see jälle pigem selline appikarje stiilis vihje linnaisadele, et kui kaua peab ootama, et midagi lõpuks ometi liikuma hakkaks?
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas RK »

Viimsil kuuenda mängijaga juba leping sõlmitud (Hint), kusjuures mitte ükski neist kuuest ei ole Viimsi enda klubi kasvandik :D
Et siis oma kasvandikud nagunii liituvad :D
Aga sümpaatne meeskond on tulemas Viimsil ja loodame et uus hooaeg saab neil olema edukas.
https://sport.delfi.ee/artikkel/1202988 ... -mangijaga

Üks uudis veel Reinari sots meedia järgi Sten Timmu Sokk uuel hooajal hakkab mängima Eesti esiliigas , Reinar Halliku korvpallikoolis, see ongi vbl üks põhjus miks kolitakse Tallinnasse :D
East
Kasutaja
Postitusi: 1156
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

Soku minek RHKK-sse on huvitav uudis. Arvanuks, et nii mõnelegi kõrgliiga meeskonnale võinuks ta veel isegi praeguses karjäärihetkes päris hästi ära kuluda - eelkõige pean silmas Pärnut ja Keilat, kelle mängustiil on võibolla erinevatel põhjustel teistest meeskondadest kaootilisem ning kellele võinuks kontrolliv mängujuht ära kuluda, kasvõi varumängujuhina. Ja miks mitte ka Viimsi, kui Suurorul õnnestub vastu ootusi kuhugi piiri taha pääseda. Selline kogenum lüli noorte kõrvale võinuks sinna punti päris hästi sobituda.

Päris põnev oleks kuulda Soku enda põhjendusi. Kas tahtis ise madalamale tasemele otsi kokku tõmbama minna või meelitas RHKK mingi treeneritöö präänikuga?
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4292
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas marxx762 »

Pigem vist tundub jah, et senisel tasemel mängimine ei pakkund enam motivatsiooni ja suurema koormusega mängimine ka mitte. Oleks ikka väga üllatav, et seal mingit muud konksu või präänikut juures poleks. Mängijana on ta suutnud suuremaid vigastusi vältida (vähemalt ei meenu midagi ülearu tõsist) ja võiks veel täna vägagi korralikul tasemel mängida. Kuisjuures mulle pole ta kunagi väga jätnud muljet mängijast kes tahaks nagu kangesti mängida, pigem selline et: "OK, kui peab, siis peab." Kordan, et see on mulje, mis on mulle jäänud.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4499
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas vaim564 »

See on ju loogiline, sest vanus hakkab jõudma sellistesse numbritesse, kus sa pead hakkama mõtlema, mis pärast saab ja vaevalt, et tal Eesti liigas või siis ühisliigas või ka Kreeka esiliigas midagi suurt enam saavutada on, aga korralik karjäär on seljataga, seda muidugi.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 987
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas Drogba »

vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4499
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas vaim564 »

Kõigepealt tahab peatreeneri paika saada, esimene pakkumine on tehtud Kullamäele, kuid kardab, et Gert ei taha enam korvpalli juurde jääda. Korvpalliliidu trahv mõjutas teda emotsionaalselt väga tugevasti. Müürsepa otsus sõltub sellest, kes tuleb uueks peatreeneriks.
Mängijate valikul mindi lati alt läbi, ei saadud kätte, milleks nad võimelised on. Kegler oli kalleim mängija, suurepäraste võimetega, kuid ei avanenud. Dijkstra väga hea viskekäega, kuid füüsiline vorm jättis soovida. Barnieselt ootas rohkem, jäi kuidagi tagaplaanile. Alstoni ja Jonatsi palkamine võis olla viga, ei julgetud riske võtta (pakuti rookiesid, kuid tehti kindlad valikud). Postile on uus pakkumine tehtud. Mingi võimalus, et Hart saab jätkata, uuringud näitavad paranemist. Kui järgmiseks hooajaks nii Post kui Hart, siis ta on rahul. Eestlastelt ootab jätkamist ja kavatsetakse mängida FIBA Europe kvalifikatsiooni, aga mitte enam korraldada. Eelarvet tahab suurendada 25%, kuid tõenäoliselt jääb 600 000 kanti.
Vasta