Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Uhhuu
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

East kirjutas: 29 Juul 2025, 20:14
Uhhuu kirjutas: 29 Juul 2025, 19:37 Hetkel on meeskonnas 8 mängijat: Hermet, Kuuba, Toom, Kurbas, Kasemets, Rosenthal, Makke, Kaukiainen. Eeldusel, et korvi alla lisandub kaks mängijat ja Dorbek jätkab, jääb alles üks vakantne koht. Kalevi eelarvevõimaluste juures tundub palju suurem tõenäosus, et see saab olema a la Kaspar Kitsing kui välismängija.
Tuleb loota, et Pafi rahalaev võimaldab seekord rosteri kaheteistkümnenda mehe osas upgrade’i ning Kitsing asendub Kasemetsaga. Aga tõsiselt rääkides, siis see on ka põhjus miks ma Kasemetsa palkamise suhtes skeptiline olin - ta on liiga lahja, et olla Kalevis kandvas rollis, aga paradoksaalselt näib see liiga suure luksusena, et hoida teda Kalevi rosteri viimase mängumehena.

Variant on muidugi ka seegi, et Makke pole õlaoperatsioonist veel piisavalt kiirelt taastunud ning pole kohe hooaja alguseks mänguvalmis, mistõttu mehitatakse tagaliin ettevaatusabinõuna veidi tummisemalt.
Kui võtta aluseks mängijate õige positsioon, siis koosseis näeb hetkel välja selline:

C:
PF: Hermet
SF: Kuuba, Toom, Kurbas
SG: Kasemets
PG: Kaukiainen, Rosenthal, Makke

Meenutame, et eelmist hooaega alustasime korvialusega, kus oli neli mängijat, kelle reaalne positsioon oligi 4 või 5: Tape, Miška, Kovaljov, Hermet. Kui tänavu on plaan nihutada Kuuba puhtalt number nelja peale ja kahe tegeliku keskmängija palkamiseks raha ei leidu, vaid tuuakse taaskord üks C ja üks Miška-sugune number neli, keda häda pärast tsentrisse toppida, siis eurosarjas kõnnitakse väga õhukesel jääl: kui keskmängija mõneks nädalaks rivist langeb, ei jää korvialusest suurt midagi alles.

Tagaliinis on olnud tavaks, et Dorbek täidab kolmanda mängujuhi rolli (ja tegutseb selle kõrvalt veidi ka SG positsioonil). Kui ta tõesti jätkab ja tagaliini tuuakse veel üks välismängija, siis on (1) PG positsioonil täielik üleküllus ja (2) Makke-Dorbek-Kasemets kolmikust kaks peavad piirduma kaalukates mängudes klakööri rolliga (mis oleks raiskamine).
Viimati muutis Uhhuu, 29 Juul 2025, 20:37, muudetud 1 kord kokku.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Uhhuu kirjutas: 29 Juul 2025, 17:54 Tagaliin, kuhu kuuluvad Kaukiainen, Makke, Rosenthal, Kasemets ja Dorbek ei jäta muljet loogilisest komplekteerimisest.
Muidu on kõik loogiline, aga selgelt on puudu scoreri tüüpi SG.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Ehk siis näeme tänavu meeskonnas siiski nelja välismängijat + Dorbek ja võibolla ka Kirves liituvad.

Kui siin eelmise hooaja lõpus kõlasid jutud, et koosseisus tehakse tõenäoliselt samm tagasi ja muudetakse suunda, siis tegelikult tundub, et suudetakse põhimõtteliselt sama tase säilitada.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Reinboki osas oli vastus huvitav.

Aga Ramo jutu põhjal tundub tõesti, et saab olema siiski neli välismängijat. Ma olen hetkel võrdlemisi optimistlik, et ehk suudetakse Tape/Miška mõnevõrra stabiilsemate mängijatega asendada - see oleks juba korralik edasiminek.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Ataman kirjutas: 29 Juul 2025, 21:21 Ehk siis näeme tänavu meeskonnas siiski nelja välismängijat + Dorbek ja võibolla ka Kirves liituvad.

Kui siin eelmise hooaja lõpus kõlasid jutud, et koosseisus tehakse tõenäoliselt samm tagasi ja muudetakse suunda, siis tegelikult tundub, et suudetakse põhimõtteliselt sama tase säilitada.
Kuisjuures mulle on jäänud mulje, et kogu selle "samm tagasi" jutu alge on suuresti kusagilt kontekstist välja imetud. Nagu Allan eelnevalt ka kirjutas ning mida sai kuulda ka klubi hooaja lõpetamisel, siis vähemalt mulle ei jäänud küll kusagilt muljet, et nüüd võetakse kuidagi lahjemalt vms. Vastupidi, pigem jäi kõlama et üritatakse ikka samade eesmärkidega mängida ning sealhulgas proovitakse kõige selle juures ka muid kõrvalisi aspekte järgi aidata, et tulevikus oleks ehk olukord lihtsam.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

marxx762 kirjutas: 29 Juul 2025, 22:03
Ataman kirjutas: 29 Juul 2025, 21:21 Ehk siis näeme tänavu meeskonnas siiski nelja välismängijat + Dorbek ja võibolla ka Kirves liituvad.

Kuisjuures mulle on jäänud mulje, et kogu selle "samm tagasi" jutu alge on suuresti kusagilt kontekstist välja imetud. Nagu Allan eelnevalt ka kirjutas ning mida sai kuulda ka klubi hooaja lõpetamisel, siis vähemalt mulle ei jäänud küll kusagilt muljet, et nüüd võetakse kuidagi lahjemalt vms. Vastupidi, pigem jäi kõlama et üritatakse ikka samade eesmärkidega mängida ning sealhulgas proovitakse kõige selle juures ka muid kõrvalisi aspekte järgi aidata, et tulevikus oleks ehk olukord lihtsam.
Jep, mulle jäi pisut selline mulje et võetakse osaliselt mängijate arvelt, et kontorit suurendada aga mitte nii, et paneb 500k eelarvega ja ülejäänud virdub. Hetkel küll vist kontoris uusi inimesi pole ja võimalik et ei tulegi aga tehakse vajalikud sammud et investeerida kas otseselt või kaudselt sinna. Huvi pärast, kas kuskil on kontorist pilte ka vms, ma täitsa ei teagi kas hetkel tegutsevad kuskil a'la Audi majas või siis kellegi garaaži tagumises otsas.

ERRi omast jäi kõrvu, et kahe välismängijaga lepingud sõlmitud (üks neist siis ma eeldan, et Severi) ja tõenäoliselt kuuleme varsti siis ka teise nime.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

vanafänn kirjutas: 29 Juul 2025, 22:09
marxx762 kirjutas: 29 Juul 2025, 22:03

Jep, mulle jäi pisut selline mulje et võetakse osaliselt mängijate arvelt, et kontorit suurendada aga mitte nii, et paneb 500k eelarvega ja ülejäänud virdub. Hetkel küll vist kontoris uusi inimesi pole ja võimalik et ei tulegi aga tehakse vajalikud sammud et investeerida kas otseselt või kaudselt sinna. Huvi pärast, kas kuskil on kontorist pilte ka vms, ma täitsa ei teagi kas hetkel tegutsevad kuskil a'la Audi majas või siis kellegi garaaži tagumises otsas.

ERRi omast jäi kõrvu, et kahe välismängijaga lepingud sõlmitud (üks neist siis ma eeldan, et Severi) ja tõenäoliselt kuuleme varsti siis ka teise nime.
Kontor on Kalevi sph-s ja täitsa viisakas ja kena koht kus töötada.
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

Kui Martin ei taha enam mängida, siis ta saaks minna ju kontori poolele tööle?
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ja miks sa arvad, et Dorbek enam mängida ei taha? Ta on alati olnud suht viimaste mängijate seas, kelle nimi välja hõigatakse.
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

Ma ei ütle, et ta ei taha, aga kunagi ei tea ju.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Siseringiga on tänaseks liitunud 20% sellest mis oli lõppenud hooajal (oli vist 130 liiget), seni liitunute näol on kogutud juba 30% eelmise aasta kogutulust (eelmine hooaeg koguti ca 25k). Päris optimistlikult on hetkel see aktsioon möödunud. Kui liitujate hulk jätkub samas tempos siis võiks prognoosida Siseringi tulu klubile ca 40k, mis oleks päris kõva tulemus. :clap:
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

13.-14. septembril toimub Leedus kontrollturniir, kus lisaks Kalevile osalevad Klaipeda Neptunas (EuroCup), Šiauliai (tõid meeskonda eelmisel hooajal PAOK-is mänginud Cedric Hendersoni) ja Ventspils.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

Ramo intekast ERR - ile on nüüd möödas nädal, siis juba ütles et kaks välismängijat ( Severi ja ? ) on lepinguga, nüüd siis teise infot nädal kinni hoitud... pealegi pidid trennid kohe - kohe hakkama, elu tähtsaim kvalifikatsioon ees ootamas, aga ... loodetavasti ikka töö käib.
Kustas
Kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

Kalev/Cramo korvpallimeeskonnaga liitus ameeriklasest ääremängija Camaron Tongue.

201 cm pikkune Tongue lõpetas möödunud kevadel oma neli aastat kestnud ülikoolikarjääri. Eelmisel hooajal sai ta NCAA I divisjoni Santa Clara ülikoolis kirja keskmiselt 7,4 punkti ja 3,8 lauapalli.
Vasta