Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

East kirjutas: 31 Okt 2025, 17:09 Õhtulehest selline asi: https://www.ohtuleht.ee/sport/1143316/k ... uvad-mujal
Ei midagi uut võrreldes Postimehes ilmunud artikliga, kui ehk see, et Severile teeb või on teinud selg muret ning võimalikest täiendustest pikkade sektorisse pole just maailma parim valik.

Selle võimaliku uue mehe palkamise teemal tekitab minus endiselt imestust (ja see ei käi cramo kohta ainult) ma paneks siia juurde ka Tartu, ülejäänute puhul vist oleks seda palju oodata. Miks ei eksisteeri klubil oma nimistut mängijatest kes täna näiteks mängivad saksa, prantsuse esiliigas või mõnes kesk-euroopa liigades. Jälgida nende mängijate käekäiku ja teatud hetkedel kui asjad tunduvad õiges suunas liikuvat neid värvata. Jah, see on ajamahukas töö, aga ma olen veendumusel, et kui seda "täna" alustada, siis esmalt see list hakkab ise elama ning aasta kahe pärast peaks klubil olema üsnagi arvestatav nimekiri mängijatest, kes on oma arenguga jõudnud sinna faasi kus neid tasuks juba värvata ning seeläbi leida endale hinna - kvaliteedi suhtes üsnagi adekvaatseid korvpallureid.
Täna toimetatakse põhimõttel et avaldame soovi, et meil vaja pikka mängijat ning agendid hakkavad oma pärle pähe määrima. Kui eksisteeriks nimekiri, siis saaks sealt üsna hõlpsalt hakata valima. Ja valik oleks selline kus sul on lühem nimekiri ees ning aega kuluks märksa vähem.
Kui ise seda teha ei jõuta, siis ma pakuks et meil siin kodumaal on piisavalt persoone, kes oleksid valmis säärast "teenust" pakkuma.
Tartust
Kasutaja

Postitus Postitas Tartust »

marxx762 kirjutas: 31 Okt 2025, 19:09
East kirjutas: 31 Okt 2025, 17:09 Õhtulehest selline asi: https://www.ohtuleht.ee/sport/1143316/k ... uvad-mujal
Ei midagi uut võrreldes Postimehes ilmunud artikliga, kui ehk see, et Severile teeb või on teinud selg muret ning võimalikest täiendustest pikkade sektorisse pole just maailma parim valik.

Selle võimaliku uue mehe palkamise teemal tekitab minus endiselt imestust (ja see ei käi cramo kohta ainult) ma paneks siia juurde ka Tartu, ülejäänute puhul vist oleks seda palju oodata. Miks ei eksisteeri klubil oma nimistut mängijatest kes täna näiteks mängivad saksa, prantsuse esiliigas või mõnes kesk-euroopa liigades. Jälgida nende mängijate käekäiku ja teatud hetkedel kui asjad tunduvad õiges suunas liikuvat neid värvata. Jah, see on ajamahukas töö, aga ma olen veendumusel, et kui seda "täna" alustada, siis esmalt see list hakkab ise elama ning aasta kahe pärast peaks klubil olema üsnagi arvestatav nimekiri mängijatest, kes on oma arenguga jõudnud sinna faasi kus neid tasuks juba värvata ning seeläbi leida endale hinna - kvaliteedi suhtes üsnagi adekvaatseid korvpallureid.
Täna toimetatakse põhimõttel et avaldame soovi, et meil vaja pikka mängijat ning agendid hakkavad oma pärle pähe määrima. Kui eksisteeriks nimekiri, siis saaks sealt üsna hõlpsalt hakata valima. Ja valik oleks selline kus sul on lühem nimekiri ees ning aega kuluks märksa vähem.
Kui ise seda teha ei jõuta, siis ma pakuks et meil siin kodumaal on piisavalt persoone, kes oleksid valmis säärast "teenust" pakkuma.
Kuna mul oli igav ja tahtsin googeldada, siis Prantsuse esiliigas oli eelmisel hooajal ühe klubi suurim eelarve oli vist pea 5 mil ja kõige väiksemal 1,984 mil :D. Ma eeldan, et leegionärid saavad seal tunduvalt paremat palka kui siin Kalevis saaks. Seega sealt mingeid sealse taseme väga asiseid mehi tänapäeval on ilmselt raske siia meelitada. Saksa/hispaania kohta kahjuks ei leidnud.

Panen ka pildi enda leitust:

Pilt
(Y)
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

Ma prooviks tuua Toijala Jaapanist peatreeneriks. Tõsiselt. Äkki teda peatreeneri tool kõnetaks ning Reinboki saaks abikana ka nõusse ja Toijale võiks ka sobida, st pole oma nn tiimi .
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Rix kirjutas: 06 Nov 2025, 18:26 Ma prooviks tuua Toijala Jaapanist peatreeneriks. Tõsiselt. Äkki teda peatreeneri tool kõnetaks ning Reinboki saaks abikana ka nõusse ja Toijale võiks ka sobida, st pole oma nn tiimi .
Endal käis ka Toijala nimi peast läbi aga no see on ikka vast ulme. Pole Kalevil sellist raha, et teda ära meelitada ning kardan, et Kalev pole talle ka piisavalt kõrgetasemeline projekt kus ta sooviks osaleda.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

vanafänn kirjutas: 06 Nov 2025, 18:52
Rix kirjutas: 06 Nov 2025, 18:26 Ma prooviks tuua Toijala Jaapanist peatreeneriks. Tõsiselt. Äkki teda peatreeneri tool kõnetaks ning Reinboki saaks abikana ka nõusse ja Toijale võiks ka sobida, st pole oma nn tiimi .
Endal käis ka Toijala nimi peast läbi aga no see on ikka vast ulme. Pole Kalevil sellist raha, et teda ära meelitada ning kardan, et Kalev pole talle ka piisavalt kõrgetasemeline projekt kus ta sooviks osaleda.
Seda viimast ma küll ei usu. Jaapanis kindlasti madalataselisem projekt. Peatreener on ikka peatreener. Raha ei pruugi Toijala jaoks olla küll kõige olulisem küsimus
Slehtme
Kasutaja

Postitus Postitas Slehtme »

Rix kirjutas: 06 Nov 2025, 19:01
vanafänn kirjutas: 06 Nov 2025, 18:52
Seda viimast ma küll ei usu. Jaapanis kindlasti madalataselisem projekt. Peatreener on ikka peatreener. Raha ei pruugi Toijala jaoks olla küll kõige olulisem küsimus
Pigem Rixiga nõus - talle oleks üsna isuäratav kui teha sarnane pakkumine nagu omalajal Rannulale, 2+1 lepinguga, kindlad eesmärgid ja visioon
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Mis see seis üldse vigastatutega on nüüd? Saan aru, et Tommyl oli karm vigastus ja kuskil uuel aastal näeb. Dorbeku, Kurbase ja Tongue kohta on vähemalt minu kõrvast mööda jooksnud, et millega tegu ja millal võib tagasi oodata?
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

vanafänn kirjutas: 06 Nov 2025, 19:28 Mis see seis üldse vigastatutega on nüüd? Saan aru, et Tommyl oli karm vigastus ja kuskil uuel aastal näeb. Dorbeku, Kurbase ja Tongue kohta on vähemalt minu kõrvast mööda jooksnud, et millega tegu ja millal võib tagasi oodata?
Kurbas - Pehme koe põletik, mis on tingitud kunagisest luumurrust, hetkel on ta nädal ravimite peal ja siis nädal tuleb järk-järgult tagasi. Sopoti mänguks võiks platsil olla

Tongue - Hüppaja põlv ja saab ravi, ca 4 nädalat eemal

Martinil peatselt vist uuringud uuesti, et saada ülevaade, kaua veel võib minna.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

bckalev-cramo kirjutas: 06 Nov 2025, 20:21
vanafänn kirjutas: 06 Nov 2025, 19:28 Mis see seis üldse vigastatutega on nüüd? Saan aru, et Tommyl oli karm vigastus ja kuskil uuel aastal näeb. Dorbeku, Kurbase ja Tongue kohta on vähemalt minu kõrvast mööda jooksnud, et millega tegu ja millal võib tagasi oodata?
Kurbas - Pehme koe põletik, mis on tingitud kunagisest luumurrust, hetkel on ta nädal ravimite peal ja siis nädal tuleb järk-järgult tagasi. Sopoti mänguks võiks platsil olla

Martinil peatselt vist uuringud uuesti, et saada ülevaade, kaua veel võib minna.
Tongue- 4 nädalat veel? karm
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

Rix kirjutas: 06 Nov 2025, 21:45

Sõltub, aga tavaliselt taastumine jah 6 nädalat, hetkel 2 möödas.
Kasutaja avatar
Nikki
Uus kasutaja

Postitus Postitas Nikki »

bckalev-cramo kirjutas: 06 Nov 2025, 23:08
Rix kirjutas: 06 Nov 2025, 21:45

Sõltub, aga tavaliselt taastumine jah 6 nädalat, hetkel 2 möödas.
You are correct. 4 more weeks for Tongue. We can expect to see him back in the first week of December.
danielto
Kasutaja

Postitus Postitas danielto »

Nii, otsused on tehtud. Näis kes pukki tuuakse siis.
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

Indrek Reinbok lahkub osapoolte kokkuleppel Kalev/Cramo peatreeneri ametikohalt.
“Otsus tagasi astuda ei ole Indreku ega meie klubi jaoks kindlasti kerge. Indrek on olnud Kalev/Cramo osa viimased 10 aastat, tema panus organisatsiooni kasvu ja mängijate arengusse on nii meie kui Eesti korvpalli jaoks hindamatu.
Tegemist on vaieldamatult meie riigi ühe parima, kogenuima ja professionaalseima korvpallitreeneriga, olles aastate jooksul koos töötanud nii Donaldas Kairyse, Roberts Štelmahersi kui Heiko Rannulaga ja omades rahvusvahelist kogemust VTB liigas, FIBA Korvpalli Meistrite Liigas (Basketball Champions League) ja Europe Cup’is ja ENBL’is.
Kuigi Indrek Reinbok võtab klubi tegevustest hetkel aja maha, näeme teda tulevikus Kalev/Cramo organisatsiooni edasi panustamas,” sõnab klubi mänedžer Ramo Kask.
Kalev/Cramo loodab uue peatreeneri nime välja hõigata uuel nädalal, seni täidab peatreeneri ametikohustusi meeskonna abitreener Kris Killing. Kalev/Cramo järgmine mäng eesotsas Kris Killinguga toimub laupäeval võõrsil TalTech/Alexela vastu.

Ega see Killing kahjuks parem ei ole.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Õnneks Killingu-era väga pikalt ei kesta :D

Reinboki osas. Inimlikult on kahju, et niimoodi läks ning inimesena jättis ta iseenesest sümpaatse mulje. Lihtsalt profisport on karm ning kui tulemust ei tule, siis lähebki põrgu lahti. Eriti, kui sa oled Kalev/Cramo peatreener. Ilmselt mõistab Reinbok seda ka isegi. Ma nõustun paljudega, et abitreenerina on ta ilmselt tipptase või sellele väga lähedal, kuid paraku peab peatreener omama lisaks veel mingisugust muud x-faktorit, mida vähemalt praegu Reinboki puhul ei avaldunud. On see siis mingisugune juhtimisoskus, karisma, sõnumiselgus - misiganes.

Ma loodan, et Reinbok võtab nüüd rahulikult aja maha ning mine tea, äkki avaneb tema jaoks vahepeal näiteks välismaal mõni võimalus abitreenerina kätt proovida.
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Kasutaja

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Reinbok on ülisümpaatne inimene, aga see oli kindlasti õige otsus hetkel muutus ära teha. Ilmselt oleks võinud juba varem olla, aga see on arusaadav et talle taheti fair chance anda. Loodan et ta on organisatsiooniga tulevikus taasliitumas.

Kuskil üleval pool mainiti Toijalat ning see oleks ülilahe areng, aga ma kardan et natuke liiga hopeful. Loodetavasti uus treener teeb ka mängijate osas, kui võimalik leegionääridega, mingeid muutuseid, mis soosiksid tuleviku potentsiaaliga kohalikke. See hooaeg on mingites aspektides juba lännu, ehk tähtis oleks vaadata edasi järgmisele Euroopa hooajale ning see aasta keskenduda tuleviku ehitamisele ja Tartuga EMV finaalile.
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
Vasta