Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
East
Kasutaja

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: Täna, 15:16
East kirjutas: Täna, 14:55 Mängijatele etteheiteid ei teeks - rahvuskoondis on tore, aga leiva toob lauale ikka klubi ja kindlustab pensionipõlve ka. Ainus must lammas siin on FIBA, kes ei suuda luua eeldusi olukorraks, kus kõik rahvuskoondised saaksid kaasata nende parimad pojad. Seni kuni FIBA ei suuda oma asju ära klaarida, ongi rahvuskoondiste mängud enamasti tsirkuseks kujunemas.
Nõustun ja ei nõustu ka. Hea on justkui Fiba suunas näidata, aga tõenäoliselt see pole niivõrd lihtne asi mida muuta. Tahaks uskuda et nad on üritanud seda olukorda parandada ja üritavad seda teha ka edaspidi, aga kui soov on ainult ühel osapoolel asju muuta, siis kuidas saab üldse midagi muutuda? Euroliiga kalender läheb üha tihedamaks ning sinna mingeid auke luua koondise mängude jaoks on päris keeruline. NBA on üldse omaette organism mis kasvab ja areneb sinna suunas kuhu ise tahab ning täna isegi tundub, et on sisenemas moel või teisel euroopa turule. Siis on veel ülikooli korvpall, mis oma ulmeliste summade jpm najal omab jõhkrat jõuõlga, mis võimaldab neil hea tahtmise korral mängijaid kinni hoida kogu selle perioodi vältel mil noormängijad nendega seotud on.

Üks võimalus ongi mängida suvisel perioodil kõik oma kohtumised ära nagu tehti seda aastaid tagasi, aga see pole mängijate vaates jällegi hea lahendus. Mitmetahuline probleem ning selle lahendamise soov peaks olema kõigil osapooltel mitte ainult FIBAl endal.
Lihtne pole, aga FIBA katuseorganisatsioonina võiks siiski mõnevõrra tugevamat jõuõlga omada. Ajas tulebki pigem erinevaid segavaid faktoreid aina rohkem juurde - ka NCAA korvpall polnud ju veel mõned aastad tagasi rahvuskoondiste kontekstis suureks teemaks, aga nüüd on.

Kui kõik teised suudavad oma "toodet" kaitsta, aga FIBA enda "toodet" ei suuda, siis see näitab mulle pigem FIBA kui organisatsiooni nõrkust.
HypeBeast
Kasutaja

Postitus Postitas HypeBeast »

Uhhuu kirjutas: Täna, 15:00
HypeBeast kirjutas: Täna, 14:41
Uhhuu kirjutas: Täna, 12:46 Järgmises koondiseaknas pole kahjuks lootust jõuda isegi 90% lähedale ideaalkoosseisust. Juba praeguse seisuga on kindlasti puudu Kriisa, Vaaks, Veesaar ja Kotsar.

Kurb on see, et koondise konkurentsivõime on lähiaastatel suuresti sõltuv Matthias Tassi tervislikust seisundist. Kui teda ei ole, siis on mitu käiku puudu nii kaitses kui rünnakul. Kõik nooremad koondisepotentsiaaliga keskmängijad pallivad USA-s. Kotsar on koondist esindanud pigem harva. See, et ta on loobunud Euroopa tippliigade pakkumistest ja on sidunud oma karjääri Jaapaniga, räägib ühemõtteliselt sellest, et korvpall on tema jaoks nüüdsest puhtalt raha teenimise vahend. Olukorras, kus ta on käinud juba kolmel õlaoperatsioonil, on kaheldav, kas ta on koondise esindamisest enam huvitatud või saab selleks klubilt üldse loa.

Kullamäele mul eilse mängu eest erilise etteheiteid pole – ta mängis meeskonnale ja ei forsseerinud olukordi. Küll aga oleks võinud Drell lõpuminutiteks pingile jätta ja asendada ta Riismaa või minu poolest kasvõi Paasojaga.
Sa pole veel Kotsari teema osas alla andnud? Kas me juba ei jõudnud konsensusele, et ta vigastus osutus ikkagi piisavalt tõsiseks, et EM vahele jätta? Et ta operatsioonil käis ning klubihooajaga veel alustanud ei ole, pole selle kohta piisavaks tõestuseks?

Praeguseks on ta Jaapanis mänginud veidi üle aasta ning koondist esindanud niipalju kui võimalik, sh sel suvel kõige esimestes kontrollmängudes. Sinu järeldused on seega pehmelt öeldes paisutatud. Kui tema pidev võitlus tervisemuredega tõesti ei laabu, siis ma arvan, et me ei räägiks pelgalt koondisekarjääri lõpetamisest.

Ning kui juba sellelaadseid etteheiteid teha, milleks piirduda vaid Kotsariga? Raieste ettekäänded puudumiseks jätavad ju selge mulje oma karjääri (raha) esiplaanile seadmisest.
Ma tahan, et Kotsar esindaks koondist. Ma ei ole teinud talle kordagi etteheiteid EM-ist loobumise pärast. Ei teinud seda ka eelnevas postituses. Fakt on, et erinevatel põhjustel on ta koondist esindanud harva: olgu selleks pulmad, Baskonia keeld mängijaid koondisesse lubada või Euroliiga ja FIBA kalendri ühitamatus, vigastused või ettevaatusabinõuna koondise esindamisest loobumine. Fakt on ka see, et ta on loobunud Euroopa tippliigade klubide pakkumistest. Lisame siia kolm õlaoperatsiooni ja meedia mudakampaania EM-ist loobumise ümber (haiged väited, et naine ei lubanud tal koondist esindada), siis ma arvan, et skepsis selles osas, kas ta veel koondist esindab, on põhjendatud.
Antud juhul häiris mind konkreetselt Jaapani liiga taaskord mängu toomine, üritades seda kuidagi seostada tema koondisest puudumisega? Mitte, et ma ise mingi Jaapani liiga fanatt oleks või seda üldse jälgiks, lihtsalt mulle tundub, et sul on see “Jaapani liiga bad” juba väikestmoodi refleksiks muutumas. Nagu ka su enda välja toodud näidetest järeldub, ei ole Kotsari koondisest puudumise trend alguse saanud Jaapani liigasse siirdumisest. Hetkel pole vahet, mis liigas ta leiba teenib, ta sai (koondist esindades) vigastada ning mängida veel mõneks ajaks igal juhul ei saa.

Julgen pakkuda, et eelkõige esindavad mängijad koondist iseenda ja oma meeskonnakaaslaste nimel, meedia reaktsiooni mõju Kotsari motivatsioonile edaspidi koondist esindada ma üle ei tähtsustaks, kuigi teatud määral võib selles osas küll hinge kinni hoida.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

HypeBeast kirjutas: Täna, 16:08
Uhhuu kirjutas: Täna, 15:00
HypeBeast kirjutas: Täna, 14:41

Sa pole veel Kotsari teema osas alla andnud? Kas me juba ei jõudnud konsensusele, et ta vigastus osutus ikkagi piisavalt tõsiseks, et EM vahele jätta? Et ta operatsioonil käis ning klubihooajaga veel alustanud ei ole, pole selle kohta piisavaks tõestuseks?

Praeguseks on ta Jaapanis mänginud veidi üle aasta ning koondist esindanud niipalju kui võimalik, sh sel suvel kõige esimestes kontrollmängudes. Sinu järeldused on seega pehmelt öeldes paisutatud. Kui tema pidev võitlus tervisemuredega tõesti ei laabu, siis ma arvan, et me ei räägiks pelgalt koondisekarjääri lõpetamisest.

Ning kui juba sellelaadseid etteheiteid teha, milleks piirduda vaid Kotsariga? Raieste ettekäänded puudumiseks jätavad ju selge mulje oma karjääri (raha) esiplaanile seadmisest.
Ma tahan, et Kotsar esindaks koondist. Ma ei ole teinud talle kordagi etteheiteid EM-ist loobumise pärast. Ei teinud seda ka eelnevas postituses. Fakt on, et erinevatel põhjustel on ta koondist esindanud harva: olgu selleks pulmad, Baskonia keeld mängijaid koondisesse lubada või Euroliiga ja FIBA kalendri ühitamatus, vigastused või ettevaatusabinõuna koondise esindamisest loobumine. Fakt on ka see, et ta on loobunud Euroopa tippliigade klubide pakkumistest. Lisame siia kolm õlaoperatsiooni ja meedia mudakampaania EM-ist loobumise ümber (haiged väited, et naine ei lubanud tal koondist esindada), siis ma arvan, et skepsis selles osas, kas ta veel koondist esindab, on põhjendatud.
Antud juhul häiris mind konkreetselt Jaapani liiga taaskord mängu toomine, üritades seda kuidagi seostada tema koondisest puudumisega? Mitte, et ma ise mingi Jaapani liiga fanatt oleks või seda üldse jälgiks, lihtsalt mulle tundub, et sul on see “Jaapani liiga bad” juba väikestmoodi refleksiks muutumas. Nagu ka su enda välja toodud näidetest järeldub, ei ole Kotsari koondisest puudumise trend alguse saanud Jaapani liigasse siirdumisest. Hetkel pole vahet, mis liigas ta leiba teenib, ta sai (koondist esindades) vigastada ning mängida veel mõneks ajaks igal juhul ei saa.

Julgen pakkuda, et eelkõige esindavad mängijad koondist iseenda ja oma meeskonnakaaslaste nimel, meedia reaktsiooni mõju Kotsari motivatsioonile edaspidi koondist esindada ma üle ei tähtsustaks, kuigi teatud määral võib selles osas küll hinge kinni hoida.
Kotsar teenib Jaapanis ilmselt kordades rohkem kui ta teeniks Euroopas. Kui ta soovib sarnase palga peale jääda, siis ma julgen arvata, et nüüd, pärast korduvat lõikust ühele õlale, on klubil senisest suurem otsustusõigus koondise esindamise üle. Oleks suurepärane, kui mu skepsis osutub alusetuks ja ta on suvel koondises tagasi.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Kokkuvõttes oli isegi päris hea aken, 1-1 on asi millega saab edasi sõita ja tegelt pääseb ju lausa kolm meeskonda grupist edasi. Treieril ikka läheb Rannula käe all mängimine nagu lepase reega, egas ta pole äkki huvitatud mingi moment Poola minema vms :D või veel parem, äkki läheb Rannula ise kõrgemale edasi aga nende kahe klapp on alati päris hea olnud.

Nüüd klubitasandist rääkida, siis tartlased tegid päris korralikult silmad ette kalevi poistele. Hermet oleks vb vett vähe rohkem seganud aga praegust on lõunakate vorm ikka päris korralikult timmitud.
Vasta