Selles suhtes segased tunded, et kui seeria esimest kahte mängu vaadata, siis nagu pettumust pole, aga eriti viimane mäng juba lubas natuke midagi. Siiski arvan, et Tartu oli selles seerias lihtsalt stabiilsem tiim ja vääris seekord võitu. Oh well. Ma arvan, et selle hooaja murdekohaks oli lõpuks varakevad, kus Kalevi vaatest toimus kaks väga halba asja: esiteks Kuuba vigastus ning teiseks Rutherfordi lahkumine sellisena, et talle päris võrdväärset asendust ei toodudki. Ma arvan, et ainuüksi Kuubaga oleks see seeriavõit Kalevile tulnud, sest lõpuks jäi pikkade rotatsioon meil überlühikeseks. Kurucs muidugi on tubli poiss, aga korvi all on 18-aastasel siiski maruraske, eriti sellistes mängudes. Tema kiituseks suutis ta kohati ikka üsna nahhaalselt ja aukartuseta mängida ning mingi väike roll kujunes talle seeläbi välja.
Tervikuna oli tänavune hooaeg totaalselt unustamiseks. Ainus positiivne asi oleks, kui neist tehtud vigadest suudetakse õppida ning vähemalt Nõmme toomine on samm õiges suunas.
Nüüd tuleb siis loota, et:
1) Nimisponsor peagi paika saab. Linamäe avaldas lootust, et arenguid on ning et ehk saab paari nädala jooksul paika. Jurtšenko mainis, et ka mingite finantssektori ettevõtetega on diskussioone peetud, mis on päris huvitav. Igatahes jään põnevusega ootama, kes kübarast välja tõmmatakse, aga loodan, et see saab olema pikemaajalisem koostöö.
2) Komplekteerimine saab kiire hoo sisse. TalTechil on pool meeskonda koos ning vaevalt ka Tartu pikka pidu peab. Seega tahaks loota, et nende eestlaste osas, keda tahetakse, on Kalev üsna agressiivne ja kiire. Hetkel tundub, et Nõmm seda pigem on. Ma tahaks õudselt loota, et nimisponsori otsimine ja close’imine ei jäta meid olukorda, kus peame kaks-kolm nädalat olema vaakumis, kus ei saa ühtegi otsust vastu võtta.
Eestlaste osas on muidugi huvitav seis: potentsiaalselt on nimekiri enamvähem teada mängijatest, kelle puhul võiks kodukamarale naasmine eripõhjustel kõne alla tulla (Kirves, Riismaa, Jürgens, Vene, Böckler, viimaste esituste valguses isegi ehk Tass). Sealt võidakse saada enamus, aga võidakse jääda ka totaalselt tühjade näppudega. Üritades olla realist, siis oleks päris hästi, kui siit saadakse kaks nime kätte. Praegustest eestlastest võiks töö käia Toomi, Kuuba ja Dorbeki hoidmise nimel. Makke muidugi ka, kui ta USA variant peaks mingil põhjusel hapuks minema. Kurbas vast lõpetab. Ning kui Nõmm suudab leida ja siia meelitada erinevaid rahvusvahelise korvpalli potentsiaaliga noori (Vuksid, mõni üllatusnimi), siis see oleks hea boonus.
Välismaalaste osas on vastakad tunded. Jelks, Kaukiainen ja isegi Miška on tegelikult inimestena hästi sümpaatsed ja klubiga kiiresti kokku kasvanud, aga kui üritada emotsioonid kõrvale jätta, siis ma ei tea, kas mängulises plaanis tasuks nendega edasi minna. Jelks on oma positsioonil undersized mängija ning tema jätmist kaaluks ma ainult juhul, kui korvi all on tema kõrval meeskonnas vähemalt kolm 205+ pikka venda. Ehk et minu jaoks on tal küll omad kasulikud oskused olemas, aga kui tahta suurt korvpalli mängida ja koduregioonis tiitleid võita, siis meil on tarvis ka sentimeetrite poolest suuremaks kasvada. Kaukiainen on sarnaselt Jelksiga minu meelest mängija, kelle kõrvale on vaja kindlat tüüpi mängijaid, et tema kasutegur välja tuleks. Ma olen seda mitu aastat rääkinud, et ta on mõneti luksusmängija, kelle efektiivsus langeb koheselt, kui ta peab ise palliga pumpama või kui tal head pikka pole, kes talle kvaliteetseid katteid paneks või kellega ta saaks kokku mängida. Arvestades, et ta on kuuldavasti üks kallimaid mängijaid klubis, siis on mõttekoht, kas me suudame komplekteerida praeguste vahenditega sellise meeskonna, kus Kaukiaineni kasutegur rohkem esile kerkiks. Kui mitte, siis võibolla peaks vaatama mõne universaalsema tagamängija poole, kellel on paremad füüsilised eeldused. Killing on küll rääkinud, et ta teab täpselt mis probleemid Kaukiaineni sel hooajal segasid ning võibolla need probleemid tõesti häirisidki, aga pikemat minevikupilti vaadates, siis olen endiselt üsna veendunud, et ka tema mängijatüpaaž on ikkagi väga spetsiifiline ja igas keskkonnas ei töötagi edukalt.
Tartlaste bravuurikust vaadates loodan, et klubi võtab nüüd eesmärgiks - vaatamata mõningasele noorenduskuurile - meistritiitel kiirelt tagasi tuua ning et järgmise Tartu tiitlini läheb taas 11 aastat aega. Eks tulevase hooaja brändingu saabki ehitada selle ümber, et Kalevist saab uue identiteediga vihane tiim, kes ehitab end uuesti üles ning kel on unfinished business.
KML PLAYOFFS 2025/2026
Re: KML PLAYOFFS 2025/2026
Minu meelest võiks Toom ikka sammu edasi teha. 4a juba Kalevis oldud, viimane aeg teha järgmine samm. Meie liiga eesmärk peab olema ikka võimalikult palju mängijaid välismaale kasvatada. Neid mängijaid meil küll, keda proovida kõrgemal tasemel. Seni kuni oma saal puudub ja eelarvet kasvatada ei suudeta, siis Euroopas nagunii pole suurt teha. Eelmäed Hindid jne seltskond las pûrgivad kõrgemale ja saavad teised noored rohkem väljakule. Võtame kasvõi selle Tartu rosteri.. Laane, Roos, Saar.. selles rollis võiks paar oma noortetöö meest ja esindussatsis olla. Tartu vääris seekord võitu, aga peab tunnistama, et palju selles satsis neid oma Tartu hingega mehi nüüd oli..
Eilse mängu vaatamise oleks võinud põhimõtteliselt ära lõpetada juba esimese rünnaku järel, kus mitu Kalevi võtmemängijat ei suutnud realiseerida kõige lihtsamaid viskeid. See näitas ilmekalt ära, kui hull vibra meeskonnas on. Minu kannatuste karikas täitus kolmanda veerandaja alguses.
Uue hooaja suhtes on hetkeseisuga raske olla optimistlik. Ühelt poolt teadmatus nimisponsori leidmise osas, teisalt Brett Nõmme väljaütlemised: teeme sammu tagasi, et kaks edasi teha; loodetavasti ei hakata kohe võite nõudma; mängime 3-4 välismaalase ning 4 noorega. Selliselt kipub eurosarjast kujunema vaid kogemuste hankimise koht.
Kui Kalevil ei õnnestu leida nimisponsorit, kes täidaks adekvaatselt Cramost jäänud tühimiku, siis Tartul saab olema selge eelis eestlaste värbamisel ja Kalev peab niigi kehva valiku juures leppima ülejääkide noppimisega. Kui meeskonnaga peaks liituma vaid üks Vuks, siis tahaks, et see oleks Kaspar: ta on loovam ja seega suurema potentsiaaliga mängija kui ta vend. Loodetavasti on sellest hooajast õppust võetud ja värvatakse keskmängija, kes on võimeline palli korvi rammima. Sellist kirbutsirkust nagu tänavu, järgmisel hooajal enam näha ei tahaks.
Tartult sooviks näha suurelt mõtlemist. Näiteks püüdu tuua kodulinna tagasi Eesti kõige salapärasem korvpallur Kerr Kriisa. Ühtlasi eeldaks, et nad üritavad Lipsu ja Ilverit asendada sünnijärgse tartlase Siim-Sander Venega.
Uue hooaja suhtes on hetkeseisuga raske olla optimistlik. Ühelt poolt teadmatus nimisponsori leidmise osas, teisalt Brett Nõmme väljaütlemised: teeme sammu tagasi, et kaks edasi teha; loodetavasti ei hakata kohe võite nõudma; mängime 3-4 välismaalase ning 4 noorega. Selliselt kipub eurosarjast kujunema vaid kogemuste hankimise koht.
Kui Kalevil ei õnnestu leida nimisponsorit, kes täidaks adekvaatselt Cramost jäänud tühimiku, siis Tartul saab olema selge eelis eestlaste värbamisel ja Kalev peab niigi kehva valiku juures leppima ülejääkide noppimisega. Kui meeskonnaga peaks liituma vaid üks Vuks, siis tahaks, et see oleks Kaspar: ta on loovam ja seega suurema potentsiaaliga mängija kui ta vend. Loodetavasti on sellest hooajast õppust võetud ja värvatakse keskmängija, kes on võimeline palli korvi rammima. Sellist kirbutsirkust nagu tänavu, järgmisel hooajal enam näha ei tahaks.
Tartult sooviks näha suurelt mõtlemist. Näiteks püüdu tuua kodulinna tagasi Eesti kõige salapärasem korvpallur Kerr Kriisa. Ühtlasi eeldaks, et nad üritavad Lipsu ja Ilverit asendada sünnijärgse tartlase Siim-Sander Venega.
Mul poleks iseenesest midagi Toomi välja siirdumise vastu, kui tal oleks laual hea pakkumine. Tema enda viimased sõnad teevad selle osas pigem ettevaatlikuks:GWallace kirjutas: ↑30 Mai 2026, 12:22 Minu meelest võiks Toom ikka sammu edasi teha. 4a juba Kalevis oldud, viimane aeg teha järgmine samm. Meie liiga eesmärk peab olema ikka võimalikult palju mängijaid välismaale kasvatada. Neid mängijaid meil küll, keda proovida kõrgemal tasemel. Seni kuni oma saal puudub ja eelarvet kasvatada ei suudeta, siis Euroopas nagunii pole suurt teha. Eelmäed Hindid jne seltskond las pûrgivad kõrgemale ja saavad teised noored rohkem väljakule. Võtame kasvõi selle Tartu rosteri.. Laane, Roos, Saar.. selles rollis võiks paar oma noortetöö meest ja esindussatsis olla. Tartu vääris seekord võitu, aga peab tunnistama, et palju selles satsis neid oma Tartu hingega mehi nüüd oli..
Muidugi suvel võib asju juhtuda, aga mingi märk see ehk on.„Leping on läbi, aga hetkel ei tea midagi. Mingit huvi oli ka hooaja jooksul, aga mitte sellist, kust oleks päris pakkumine tulnud.“
Millega ma väga ei taha päri olla on aga see üleüldine suhtumine, et me oleme kasvatajaliiga ning võimalikult palju mehi peaks välja minema. Ma arvan, et me peaks eelistama kvaliteeti üle kvantiteedi: mitte saatma mehi iga hinna eest igale poole, vaid kohtadesse, mis on selgelt tase või kaks kõrgem. Hermeti näide on selline.
Kui Toomil on näiteks valikus Poola kõrgliiga tagumine ots, siis ma ei arva, et see peaks olema automaatne “jah, ma lähen” olukord. Keskmine tase koduliigas võib olla kõrgem ja võib tunduda, et sealt on kergem mujale edasi siirduda, aga tegelikult ei ole ka näiteks Kalevis mängimine selle kõrval halb variant. Tõenäoliselt on roll siin tummisem ning eurosari pakub ka teatud arvu väga heal tasemel mänge koos piisava tähelepanuga. Hermetit on pikalt tugevatest kõrgliigadest jälgitud, Lipsul olid pakkumised Saksamaa ja Prantsusmaa kõrgliigadest, Ilveril Hispaaniast jne. Ehk skauting on tänapäev niivõrd laialdane, et ka siinsete tippklubide parimatel mängijatel hoitakse korralikult silma peal.
Ma arvan, et Eestis peakski olema kaks klubi, kes üritavad vähemalt eurosarjas kenasti pildil püsida ja selleks on paratamatult vaja ka tasemel eestlasi. See on meie korvpalli ökosüsteemi heaolu arvestades ülioluline - säilitada rahvusvaheline side ning mitte muutuda ambitsioonituks poolprofessionaalseks liigaks. Meie ressursse arvestades on ebatõenäoline, et meie klubid sarju kinni lähevad panema, aga kui satub kokku hea kooslus, siis võib Kalevi mõneaasta taguse teekonna näitel olla võimalik üllatada ning päris kaugele edeneda. Ja sellised teekonnad tekitavad inimestes elevust ja toovad korvpallile tähelepanu. Seega me ei tohiks minu arvates võtta seda mentaliteeti, et kõik iga hinna eest välja, sest me oleme mõttetu pommiauk.
No eks mingil määral hakkab millalgi ka ikkagi raha mängima. Kui Cramos ja Tartus teenib suht samapalju palka, kui keskmine Tallinna IT-i mees (eriti peale stipendiumi süsteemi lammutamist), siis noh. Elu tahab elamist, raha teenimist ning erinevalt IT-i mehest lõppeb korvpalluri karjäär vahemikus 35-40, mil võiks näiteks laenud makstud olla (kui neid võetud on).East kirjutas: ↑30 Mai 2026, 14:19Mul poleks iseenesest midagi Toomi välja siirdumise vastu, kui tal oleks laual hea pakkumine. Tema enda viimased sõnad teevad selle osas pigem ettevaatlikuks:GWallace kirjutas: ↑30 Mai 2026, 12:22 Minu meelest võiks Toom ikka sammu edasi teha. 4a juba Kalevis oldud, viimane aeg teha järgmine samm. Meie liiga eesmärk peab olema ikka võimalikult palju mängijaid välismaale kasvatada. Neid mängijaid meil küll, keda proovida kõrgemal tasemel. Seni kuni oma saal puudub ja eelarvet kasvatada ei suudeta, siis Euroopas nagunii pole suurt teha. Eelmäed Hindid jne seltskond las pûrgivad kõrgemale ja saavad teised noored rohkem väljakule. Võtame kasvõi selle Tartu rosteri.. Laane, Roos, Saar.. selles rollis võiks paar oma noortetöö meest ja esindussatsis olla. Tartu vääris seekord võitu, aga peab tunnistama, et palju selles satsis neid oma Tartu hingega mehi nüüd oli..
Muidugi suvel võib asju juhtuda, aga mingi märk see ehk on.„Leping on läbi, aga hetkel ei tea midagi. Mingit huvi oli ka hooaja jooksul, aga mitte sellist, kust oleks päris pakkumine tulnud.“
Millega ma väga ei taha päri olla on aga see üleüldine suhtumine, et me oleme kasvatajaliiga ning võimalikult palju mehi peaks välja minema. Ma arvan, et me peaks eelistama kvaliteeti üle kvantiteedi: mitte saatma mehi iga hinna eest igale poole, vaid kohtadesse, mis on selgelt tase või kaks kõrgem. Hermeti näide on selline.
Kui Toomil on näiteks valikus Poola kõrgliiga tagumine ots, siis ma ei arva, et see peaks olema automaatne “jah, ma lähen” olukord. Keskmine tase koduliigas võib olla kõrgem ja võib tunduda, et sealt on kergem mujale edasi siirduda, aga tegelikult ei ole ka näiteks Kalevis mängimine selle kõrval halb variant. Tõenäoliselt on roll siin tummisem ning eurosari pakub ka teatud arvu väga heal tasemel mänge koos piisava tähelepanuga. Hermetit on pikalt tugevatest kõrgliigadest jälgitud, Lipsul olid pakkumised Saksamaa ja Prantsusmaa kõrgliigadest, Ilveril Hispaaniast jne. Ehk skauting on tänapäev niivõrd laialdane, et ka siinsete tippklubide parimatel mängijatel hoitakse korralikult silma peal.
Ma arvan, et Eestis peakski olema kaks klubi, kes üritavad vähemalt eurosarjas kenasti pildil püsida ja selleks on paratamatult vaja ka tasemel eestlasi. See on meie korvpalli ökosüsteemi heaolu arvestades ülioluline - säilitada rahvusvaheline side ning mitte muutuda ambitsioonituks poolprofessionaalseks liigaks. Meie ressursse arvestades on ebatõenäoline, et meie klubid sarju kinni lähevad panema, aga kui satub kokku hea kooslus, siis võib Kalevi mõneaasta taguse teekonna näitel olla võimalik üllatada ning päris kaugele edeneda. Ja sellised teekonnad tekitavad inimestes elevust ja toovad korvpallile tähelepanu. Seega me ei tohiks minu arvates võtta seda mentaliteeti, et kõik iga hinna eest välja, sest me oleme mõttetu pommiauk.
Sessuhtes, kui need poola keskmised ikka oluliselt rohkem pakuvad, siis on veits mõttekoht küll. Korvpalluri karjäär igavesti ei kesta, vaevalt et Lips samaväärse palga peale Poola läks. Toomi puhul ei imestaks, kui ta ka midagi sellist vastu võtaks kui paremat pole. Eestis juba omajagu tiksutud, kõike võidetud. Võibolla tahaks lihtsalt vahelduseks teistsugust väljakutset. Kregor oli juba omal ajal enne Prantsusmaa tiiru mitu korda välismaal käinud.
Loodaks muidugi, et Hugo leiab midagi asjalikumat. Ta oleks seda väärt. Kui ta nende näitajatega ka kuhugi asjalikku välisklubisse ei saaks, siis tekiks veits küsimus, et mis ta veel tegema peaks
(Y)
Finantspool on muidugi eraldi teema - kui välismaa pakkumine on selgelt kõrgem, siis on arusaadav, et sellised asjad hakkavad rolli mängima ja saavad kaalukeeleks.Tartust kirjutas: ↑30 Mai 2026, 17:05 No eks mingil määral hakkab millalgi ka ikkagi raha mängima. Kui Cramos ja Tartus teenib suht samapalju palka, kui keskmine Tallinna IT-i mees (eriti peale stipendiumi süsteemi lammutamist), siis noh. Elu tahab elamist, raha teenimist ning erinevalt IT-i mehest lõppeb korvpalluri karjäär vahemikus 35-40, mil võiks näiteks laenud makstud olla (kui neid võetud on).
Sessuhtes, kui need poola keskmised ikka oluliselt rohkem pakuvad, siis on veits mõttekoht küll. Korvpalluri karjäär igavesti ei kesta, vaevalt et Lips samaväärse palga peale Poola läks. Toomi puhul ei imestaks, kui ta ka midagi sellist vastu võtaks kui paremat pole. Eestis juba omajagu tiksutud, kõike võidetud. Võibolla tahaks lihtsalt vahelduseks teistsugust väljakutset. Kregor oli juba omal ajal enne Prantsusmaa tiiru mitu korda välismaal käinud.
Loodaks muidugi, et Hugo leiab midagi asjalikumat. Ta oleks seda väärt. Kui ta nende näitajatega ka kuhugi asjalikku välisklubisse ei saaks, siis tekiks veits küsimus, et mis ta veel tegema peaks.
Mu kommentaar oligi pigem suunatud lihtsalt selle mõttelaadi suunas, et justkui iga hinna peaks välja saama ja me peame hull kasvatajaliiga olema. Kui me oma koduliigat nii palju devalveerime, siis lihtsalt ühel hetkel ongi klubikorvpall tasemelt täiesti surnud ning siis ei hakka enam ka need Saksa- ja Prantsuse kõrgliiga klubid ka end vaevama siit mängijate leidmisega.
Ma olen sellega 100 prossu nõus, aga seniks kuni meie tippude eelarved on väiksemad, kui nt prantsuse esiliiga (!!, mitte kõrgliiga) keskmine, siis ei saa seda ka pahaks panna, kui raha pärast nt minnakse. Kunagi tehti siin nt paasojat maha, kui ta islandile läks. Iseenesest aga ilmselt on ka see välishooaeg islandil ägedam kui siin toona raplaga hooaegu tiksuda. Raha ka ilmselt oli paremEast kirjutas: ↑30 Mai 2026, 18:23Finantspool on muidugi eraldi teema - kui välismaa pakkumine on selgelt kõrgem, siis on arusaadav, et sellised asjad hakkavad rolli mängima ja saavad kaalukeeleks.Tartust kirjutas: ↑30 Mai 2026, 17:05 No eks mingil määral hakkab millalgi ka ikkagi raha mängima. Kui Cramos ja Tartus teenib suht samapalju palka, kui keskmine Tallinna IT-i mees (eriti peale stipendiumi süsteemi lammutamist), siis noh. Elu tahab elamist, raha teenimist ning erinevalt IT-i mehest lõppeb korvpalluri karjäär vahemikus 35-40, mil võiks näiteks laenud makstud olla (kui neid võetud on).
Loodaks muidugi, et Hugo leiab midagi asjalikumat. Ta oleks seda väärt. Kui ta nende näitajatega ka kuhugi asjalikku välisklubisse ei saaks, siis tekiks veits küsimus, et mis ta veel tegema peaks.
Mu kommentaar oligi pigem suunatud lihtsalt selle mõttelaadi suunas, et justkui iga hinna peaks välja saama ja me peame hull kasvatajaliiga olema. Kui me oma koduliigat nii palju devalveerime, siis lihtsalt ühel hetkel ongi klubikorvpall tasemelt täiesti surnud ning siis ei hakka enam ka need Saksa- ja Prantsuse kõrgliiga klubid ka end vaevama siit mängijate leidmisega.
(Y)