Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4806
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas Uhhuu »

Koduse korvpalli selle hooaja kõige masendavam lugu on ilmselt juba sündinud:

https://parnu.postimees.ee/8118498/inte ... x18g3S-eiA

Ühesõnaga, kõik on halvasti, aga raha pole, et muudatusi teha.

„Mis on Lazar Stankovici fenomen? Miks on vaja tuua leegionär, kes mängib kaheksa minutit?

Ta on ikkagi 2.02 pikk. Ma ei tea Eestis ühtegi sellist poissi, kes tuleks sellise raha eest mulle mängima. Selles ongi asi: selliseid poisse polegi lihtsalt olemas!“

Stankovici senist panust arvestades oleks võinud Kaspar Lootuse meeskonda jätta. Raha oleks kulunud veel vähem ja ka kahjutegur oleks ilmselt olnud pisut väiksem.
East
Kasutaja
Postitusi: 1191
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

Kärp tulistab esimese emotsiooni pealt, nagu tal kombeks on. 

Mul Pärnu osas olnud pikemalt juba vastakad tunded. Selles, et Kärp Pärnu korvpallile (häda)vajalik on, ei kahtle vist keegi - ta on esindusnägu, rahakoguja ning hoiab klubi koos ja töös. Sellele vaatamata on mul ajas süvenenud tunne, et tema kõrval peaks olema keegi, kes näeks suuremat pilti ning oskaks pikemaajalist strateegiat seada. Keegi, kes on professionaalses korvpallis pikalt olnud või siis omab natuke tänapäevasemat nägemust. Ma ei tea, mis funktsiooni see Per Källmann klubis täidab peale FIBA-ga suhtlemise, aga väljapoole tema tegevused igatahes väga palju ei paista. Praegu tundub Pärnu puhul kõik kuidagi juhuslik. Või kuidagi väga palju agentide jutule toetuv. 

Kasvõi see Stepanovsky palkamine. See ei tohiks kellelegi suur uudis olla, et kui paar erandit välja arvata, siis pole Serbia koolkonna esindajad ei treenerite ega mängijatena kunagi Eestis (või isegi Baltikumis tervikuna) kuigi edukad olnud. Miks pidanuks seekord siis teisiti minema? See kultuuriruum on lihtsalt niivõrd teine. Seega võinuks eeldada, et see saab olema suur riskiga palkamine. Ma ei tea, kes see soomlane oli, kes Stepanovsky kõrval alternatiivseks variandiks oli, aga mulle tunduks too palkamine märksa loogilisem. Samast kultuuriruumist inimene ning Soome treenerid on end Euroopas eritasemetel viimastel aastatel väga heast küljest näidanud. Ka kohalikul tasandil, Jukka Toijalaga, oli Eesti korvpallil ju lõpuks tegelikult positiivne emotsioon. Võibolla polnud selle soomlase CV nii kõlav kui Stepanovskyl, aga Pärnu sugune limiteeritud eelarvega klubi ei peakski alati kõige kallimate variantide poole vaatama, vaid üritama otsida kõige paremat hinna-kvaliteedi suhet ning märkama potentsiaali. Üks asi on suur ressurss panna peatreeneri peale magama, aga sellele peatreenerile tuleb lõpuks ka meeskond võimaldada.  

Pikk jutt lühidalt - tundmus on, et Pärnul puudub strateegiline plaan. Rapla puhul võib minna paremini või halvemini, aga enam-vähem on siiski teada, mida Karp komplekteerimisel taotleb. Pärnu puhul on enamasti aga selline väike kaos ja ettearvamatus. 
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 1000
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas Drogba »

Kui juba jutuks Pärnust läks, siis kuidas on Pärnu noorkorvpalli tervis? Mitte muidugi, et meil proffi korvpall ja noortekorvpall klubides metsikult seotud oleks. Eks olenevalt klubidest mõnes paremini mõnes halvemini.
Vasta