See, kuidas see joonistati ning kuidas see lõpuks välja kukkus, on omaette küsimus, aga puht ideeliselt ei olnud Suurorule viske joonistamine ju kuigivõrd imelik. Ta on tegelikult päris hea käega ning selge oli, et Tartu tähelepanu saab olema nii või naa Valge ja Järvi peal. Ilmselt loodetigi, et ehk tekib selle tähelepanu arvelt Suurorule viskeks natuke rohkem ruumi ning üllatatakse Tartut.toivo kirjutas: ↑15 Jaan 2025, 08:48 Ma panin ka pärast Suuroru viset vihaga striimi kinni. Ei taha hästi uskuda, et Evart joonistas sellise play, et 28,6%-se kolmestetabavusega mees, kes mängus oli tolleks hetkeks 3st ühe ära pannud hakkab põrgatuse pealt Curryt tegema. Aga kui kordust vaadata, siis ega midagi muud mõistlikku ei toimunud. Tamm üritas Valgele kolmese taga katet panna, aga mõlemad rollisid miskipärast ühele poole puntrasse kokku ning Järvi passis lihtsalt niisama teises ääres ega üritanudki vabaks saada. 12,6 sekundit on päris pikk aeg, korralik brainfart kogu meeskonnalt.
Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25
Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25
Suurorul oli koht iseenesest olemas ja enne Kuusmaa challenget ta umbes sellest kohast ka ära viskas. Viga tehti seal küll napilt enne viset, kuid vilistati minu meelest pärast viset - oleks jätnud siis vilistamata, mine võta nüüd kinni, kuidas õige oleks olnud. Ma olen rohkem kuri sellepärast, kuidas kaks raske tööga saavutatud +7 ja +5 eduseisu liiga lihtsalt maha mängiti, seal oleks võinud külma pead säilitada. Bradfordi oleks võinud pigem vahepeal maha jahtuma võtta ja siis just lõpus sisse tuua, sest kogemusi on tal Suurorust rohkem.
Tartule järjekordne üsna sarnane võit nagu Liepaja vastu, mis kuidagi ära kobistati, sest vastane ei visanud otsustaval hetkel enam sisse.
Tartule järjekordne üsna sarnane võit nagu Liepaja vastu, mis kuidagi ära kobistati, sest vastane ei visanud otsustaval hetkel enam sisse.
Pole midagi väga rääkida, selle aasta Tartu mängupilt ja komplekteeritus ütlevad mulle ,et järjekordselt pole midagi Cramo vastu teha, hea kui jõutakse selle satsiga Eestikate finaali, ENBL on pekkis, EstLat liigas on lootus ,et 8 hulka mahume, karikasarjas 4 hulka ikka vast jõuame aga sealt edasi sõltub vastastest ja meeskonna hetkekooseisust (uus täiendus ja vigastused-haigused) loodame, et leitakse hea mängujuht kes suudab selle meeskonna paremaks teha aga sellise leidmine on väga raske ja vähe tõenäoline on ,et Tartu juhtkond kellegi väga asjaliku leiab ja selle leidmisega läheb kiireks , karikamängud mängitakse ühe nädala sees, 10-15 veebruar, uus mees tahab ka rohkem kui paar nädalat meeskonda sisse elada, senised mängijad ca 1 kuu aga vähem kui kuu aja pärast on juba karikamängud. Kuusmaa on ka natuke pettumus, mõtlesin ,et meeskonnast viimase väljapigistamine ja mänguks ettevalmistus tema tugevus aga praegu tundub ,et nii see ei ole, noored ka Kuusmaa all väga palju kindlust pole saanud aga eks ta nats roostes ka ole, suurest kossust liiga kaua eemal olnud.marxx762 kirjutas: ↑14 Jaan 2025, 22:51 Pärnu sai siis Evarti juhendamisel esimese kaotuse ja Tartu sai vahepealsetele suurtele kaotustele veidi leevendust. Saab olema huvitav näha kas Evart suudab võistkonna mängu ka veidi distsipliini sisse tuua, sest teatud hetkedel läks ikka täitsa suvaliseks pommitamiseks ja kokkuvõttes mõneti see ka maksis mängu.
Siinse foorumi Tartu esindaja RK on viimasel ajal väga vaikne olnud ning ilmselgelt pole olnud põhjust rõõmustamiseks, aga ehk jagad oma nägemust või mida tunnevad fännid või mis on nö saunas räägitud - miks see olukord on selline nagu ta parasjagu on?
Sauna juttusid praegu ei rääkida väga pole, ma ise usun et see kodune tappa saadud mäng Talltechiga võib Tartu meeskonna järgmise hooaja komplekteerimises väga suurt rolli mängida ,et kuidas ja mismoodi asi üldse edasi läheb aga eks näeme kas minu kõhutunnetus on vale või õige.
Oleks pannud Joosep Toome treeneriks, siis saaksid Tartu poisid ka mängida ja areneksid, aga seda ju ei tehta. Kui ei taha, et noored koliks mujale mängima. Nagu Reinar ütles, et selleks et omad poisid areneksid, siis on vaja neid mängu panna. Muidu lõpetavad varakult karjääri ja kõik.
Joosep Toome on väga hea laste treener (lapsed kuni 15 a), arvan ,et noorte treenerina ta ei ole väga hea, Eestis mängijate puudus, keegi ei lähe kaduma, Tartu juba proovis mõned aastatd tagasi oma noortega mängida, ei tulnud väga välja, mõned läksid välismaale (Rosenthal, Saar ja Sepp), mõned mujale Eestisse (Peemot, Saal, Eelmäe, Tassa, Sverre Aav), mõni üldse lõpetas (Kivi), noorus on mööduv nähtus ja karjääri peavad kõik lõpetama, ega siin ei ole kindlat retsepti kuidas saada heaks mängijaks, peab olema töökas, andekas ja ka kannatlik aga peaasi et on klubisid kus saab mängida, meil paljud klubid ostsivad eesti mängijaid tikutulega taga ntx Keila KK, Viimsi ja Rapla,vbl ka Pärnu, õnneks on väga palju noori välismaal korvpallisüsteemides, koondisele tuleb mängijaid peale küll, meistriliigasse on vaja natuke parema tasemega mängijaid juurde, vaadates noorte taset siis vbl 3-4 aasta pärast on meil mängijatega parem seis, igatahes mina loodan seda, aga kui meistriliigasse tuleb lähiajal juurde mõni klubi siis eesti mängijate defitsiit on püsiv..habe kirjutas: ↑15 Jaan 2025, 15:13 Oleks pannud Joosep Toome treeneriks, siis saaksid Tartu poisid ka mängida ja areneksid, aga seda ju ei tehta. Kui ei taha, et noored koliks mujale mängima. Nagu Reinar ütles, et selleks et omad poisid areneksid, siis on vaja neid mängu panna. Muidu lõpetavad varakult karjääri ja kõik.
See ajastus on kuidagi eriti hea. Täpselt Coolbeti mänguks. Andres hõõrub vist käsi ka kokku ja näeb väga hammustamise kohta, arvestades Coolbeti rotatsiooni-vigastusi ja mängugraafikut.habe kirjutas: ↑14 Jaan 2025, 15:19 Keila KK esindusmeeskonnaga liitub hooaja teiseks pooleks USA päritolu tagamängija Javeon Jones. 2023/2024 hooajal mängis Jones Catawba College eest ning ta valiti ka All- South Atlantic Conference liiga 2024. aasta parimaks kaitsemängijaks. Keila tõi endale mängujuhi.
Üks rõõmustav sõnum ka lätist, Rapla peksis Liepaja üles 81-99
Arvestades kui heas hoos Liepaja vahepeal oli, siis see isegi pisike ime. Pigem oleks oodanud võitu Ventspilsist, kes on pärast soomlase lisandumist end tasakesi käima siiski saamas kuigi Delfis tuli päris ärev sõnum meeskonna rahaasjade ja võimalik, et suvel vahetuva linnavõimu kohta.
See on nüüd absoluutne kõrvaltvaataja arvamus, aga mulle jääb tunne, et Tartul puudub reaalne plaan, mida noortega mingist hetkest peale hakata.RK kirjutas: ↑15 Jaan 2025, 17:53 Eestis mängijate puudus, keegi ei lähe kaduma, Tartu juba proovis mõned aastatd tagasi oma noortega mängida, ei tulnud väga välja, mõned läksid välismaale (Rosenthal, Saar ja Sepp), mõned mujale Eestisse (Peemot, Saal, Eelmäe, Tassa, Sverre Aav), mõni üldse lõpetas (Kivi), noorus on mööduv nähtus ja karjääri peavad kõik lõpetama, ega siin ei ole kindlat retsepti kuidas saada heaks mängijaks, peab olema töökas, andekas ja ka kannatlik aga peaasi et on klubisid kus saab mängida, meil paljud klubid ostsivad eesti mängijaid tikutulega taga ntx Keila KK, Viimsi ja Rapla,vbl ka Pärnu, õnneks on väga palju noori välismaal korvpallisüsteemides, koondisele tuleb mängijaid peale küll, meistriliigasse on vaja natuke parema tasemega mängijaid juurde, vaadates noorte taset siis vbl 3-4 aasta pärast on meil mängijatega parem seis, igatahes mina loodan seda, aga kui meistriliigasse tuleb lähiajal juurde mõni klubi siis eesti mängijate defitsiit on püsiv..
Ma arvan, et me keegi ei vaidle sellele vastu, et Tartu noortesüsteem on hetkel Eesti parim ja kvaliteetseim, aga mina tahaks Tartu puhul rohkem näha seda, et neil oleks parimate noorte osas ka pikaajalisem plaan nende karjääri arendamiseks. Näiteks Urvik. Ta saab varsti 23-aastaseks. Mitu hooaega on ta nüüd põhimeeskonnaga koos trenni teinud ning seal ringis tiirelnud? Kolm? Neli? Viis? Mingis Pihtas Põhjas episoodis uuriti ka Taltsilt, et miks te noori mujale laenule ei taha lasta. Taltsi häma oli enam-vähem stiilis, et mine sa tea, äkki läheb millalgi vaja. Ma tahaks karjuda sellise jutu peale. Tartul on praegu eesliinis Nurger, Henry, El-Sheikh, Lips, Jurtšenko, Urvik. Isegi, kui sul keegi vigastada peaks saama, on sul nimekiri siiski piisavalt pikk + treeningute kvaliteedi säilitamise mõttes on Tartu Eesti klubidest kõige paremas olukorras, sest saab heal tasemel esiliiga meeskonnast alati kedagi vajadusel trennikehaks juurde võtta. Nüüd viimasest episoodist võis siis kuulata, et Rapla oli taas Urviku osas huvi tundnud, aga asjaks ei läinud ning Talts väga põhjuseid lahata ei tahtnud.
Palju Tartul muidu neid edulugusid on, kus noor mängija on mitu järjestikust hooaega pinki kündnud ning siis ühel hetkel järsku avanenud ning paremaks läinud? Vist null? Jah, ma saan aru, et tihtipeale ongi erinevaid põhjuseid - mängijal on kool pooleli, mida ei suudeta kuidagi ära organiseerida, mängija ei taha ise kolida jne, kuid kui noormängija on juba kaks järjestikust aastat lihtsalt pingil istunud ja prügiminuteid saanud, siis ka klubil endal võiks tekkida motivatsioon noormängijat korraks uue keskkonna poole tõugata.
Sellist teadlikku karjääriplaneerimise poolt on Eesti korvpallis kuidagi väga minimaalsel määral. A la teeme mängija A-ga pikaajalise lepingu ja paneme paika, kuidas tema karjääri areng ja edusammud kolme aasta perspektiivis olema peaksid. Näiteks esimene aasta hoitakse mängijat enda juures, enda põhimeeskonna dünaamikas. Kui mängija end korralikult rotatsiooni sisse ei saa, siis teisel (või maksimaalselt kolmandal) aastal suunatakse mängija juba edasi kuhugi teise KML meeskonda laenule, kus ta saaks suurema vastutuse ning võimaluse end lahti mängida. Kui mängija seal õnnestub ja lendama hakkab, saaks Tartu tagasi enesekindla nooremapoolse mängija. Jah, projektipõhistes meeskondades on võibolla seda keerulisem ellu viia, aga kui keegi Eestis peaks olema suuteline sellise set-up'i elluviimiseks, siis tõenäoliselt võiks see tiim Tartu olla. Neil tuleb pea igast aastakäigust mitu Eesti mõistes korraliku potentsiaaliga noormängijat. Tartu asemel ei üritaks ma kõiki neid nui neljaks mitmeteks aastateks enda pingile koguda, vaid üritaks leida neile võimalikult hea väljundi mujal - siis näeb kiiresti ära, kes tegelikult ka välja ujub ning võiks Tartu põhimeeskonna jaoks oluliseks tegijaks kujuneda ning kes mitte.
Tagasi tulles Urviku näite juurde. Pool hooaega on sisuliselt läbi. Tartul jäävad varsti ENBL mängud ära. Mis mõte on teda praegu Tartu juures hoida, kui võinuks ta hooaja teiseks pooleks näiteks Raplasse saata, et näha kuidas ta seal stabiilses rollis kohanenuks? Ma olen täiesti kindel, et Nõmm oleks leidnud talle stabiilselt 15-20 minutit, mille najal saanuks Urvik enda enesekindluse üles ehitada. Nüüd tiksub ta hooaja lõpuni Tartu ridades välja ning saab heal juhul kuskil reakohtumistes 2-3 prügiminutit ning play-off seeriates hakkab veepudeleid jagama.
Põhimõtteliselt nõus kõigege aga paar vastuväidet, esiteks Urvik väga halb näide , ta hakkas hilises vanuses korvpalliga tegelema, 15 aastaselt,tõsisemalt üldse 17-18 aastaselt ta on hilise arenguga, jah põhimõtteliselt on õigus ,et eesliin totaalselt ülemehitatud ja tagaliinis oleks võinud olla mõni asjalikum noor juures, kvaliteetsem mängija kui Pere ntx, aga Kui nüüd Keila KK kauples Jurtsenkot ja Rapla Urvikut aga küsin kus need klubid olid suvel, miks nad ei kaubelnud neid mängijaid suvel endale, see et nendel klubidel on mängijate defitsiit oli ju kõigile näha, nüüd kui pool hooaega mängitud siis avastavad ,et teisest klubist oleks vaja kedagi endale.Jurtsenkot saan aru Tartu ei hoidnud kinni, ta ise mõtles ümber.East kirjutas: ↑17 Jaan 2025, 10:59
See on nüüd absoluutne kõrvaltvaataja arvamus, aga mulle jääb tunne, et Tartul puudub reaalne plaan, mida noortega mingist hetkest peale hakata.
Ma arvan, et me keegi ei vaidle sellele vastu, et Tartu noortesüsteem on hetkel Eesti parim ja kvaliteetseim, aga mina tahaks Tartu puhul rohkem näha seda, et neil oleks parimate noorte osas ka pikaajalisem plaan nende karjääri arendamiseks. Näiteks Urvik. Ta saab varsti 23-aastaseks. Mitu hooaega on ta nüüd põhimeeskonnaga koos trenni teinud ning seal ringis tiirelnud? Kolm? Neli? Viis? Mingis Pihtas Põhjas episoodis uuriti ka Taltsilt, et miks te noori mujale laenule ei taha lasta. Taltsi häma oli enam-vähem stiilis, et mine sa tea, äkki läheb millalgi vaja. Ma tahaks karjuda sellise jutu peale. Tartul on praegu eesliinis Nurger, Henry, El-Sheikh, Lips, Jurtšenko, Urvik. Isegi, kui sul keegi vigastada peaks saama, on sul nimekiri siiski piisavalt pikk + treeningute kvaliteedi säilitamise mõttes on Tartu Eesti klubidest kõige paremas olukorras, sest saab heal tasemel esiliiga meeskonnast alati kedagi vajadusel trennikehaks juurde võtta. Nüüd viimasest episoodist võis siis kuulata, et Rapla oli taas Urviku osas huvi tundnud, aga asjaks ei läinud ning Talts väga põhjuseid lahata ei tahtnud.
Palju Tartul muidu neid edulugusid on, kus noor mängija on mitu järjestikust hooaega pinki kündnud ning siis ühel hetkel järsku avanenud ning paremaks läinud? Vist null? Jah, ma saan aru, et tihtipeale ongi erinevaid põhjuseid - mängijal on kool pooleli, mida ei suudeta kuidagi ära organiseerida, mängija ei taha ise kolida jne, kuid kui noormängija on juba kaks järjestikust aastat lihtsalt pingil istunud ja prügiminuteid saanud, siis ka klubil endal võiks tekkida motivatsioon noormängijat korraks uue keskkonna poole tõugata.
Sellist teadlikku karjääriplaneerimise poolt on Eesti korvpallis kuidagi väga minimaalsel määral. A la teeme mängija A-ga pikaajalise lepingu ja paneme paika, kuidas tema karjääri areng ja edusammud kolme aasta perspektiivis olema peaksid. Näiteks esimene aasta hoitakse mängijat enda juures, enda põhimeeskonna dünaamikas. Kui mängija end korralikult rotatsiooni sisse ei saa, siis teisel (või maksimaalselt kolmandal) aastal suunatakse mängija juba edasi kuhugi teise KML meeskonda laenule, kus ta saaks suurema vastutuse ning võimaluse end lahti mängida. Kui mängija seal õnnestub ja lendama hakkab, saaks Tartu tagasi enesekindla nooremapoolse mängija. Jah, projektipõhistes meeskondades on võibolla seda keerulisem ellu viia, aga kui keegi Eestis peaks olema suuteline sellise set-up'i elluviimiseks, siis tõenäoliselt võiks see tiim Tartu olla. Neil tuleb pea igast aastakäigust mitu Eesti mõistes korraliku potentsiaaliga noormängijat. Tartu asemel ei üritaks ma kõiki neid nui neljaks mitmeteks aastateks enda pingile koguda, vaid üritaks leida neile võimalikult hea väljundi mujal - siis näeb kiiresti ära, kes tegelikult ka välja ujub ning võiks Tartu põhimeeskonna jaoks oluliseks tegijaks kujuneda ning kes mitte.
Tagasi tulles Urviku näite juurde. Pool hooaega on sisuliselt läbi. Tartul jäävad varsti ENBL mängud ära. Mis mõte on teda praegu Tartu juures hoida, kui võinuks ta hooaja teiseks pooleks näiteks Raplasse saata, et näha kuidas ta seal stabiilses rollis kohanenuks? Ma olen täiesti kindel, et Nõmm oleks leidnud talle stabiilselt 15-20 minutit, mille najal saanuks Urvik enda enesekindluse üles ehitada. Nüüd tiksub ta hooaja lõpuni Tartu ridades välja ning saab heal juhul kuskil reakohtumistes 2-3 prügiminutit ning play-off seeriates hakkab veepudeleid jagama.
Teine asi, kuidas sa kujutad ette et klubi tegeleb karjääriplaneerimisega, seal on ju vasturääkivus, iga mängija tegeleb oma karjääriga ise, klubi huvi on võimalikult väikse kuluga endale saada võimalikult pikaks ajaks mängija, mängija ei ole sellest huvitataud, ta tahab rohkem mängida saada ja rohkem raha saada. Ükski noormängija Eestis ei tee pikajalisi lepinguid, Tartu teeb , kulutab raha ja aega, arendab mängijat ja siis keegi pakub 100 euri rohkem ja mängija lähebki minema.
Rendile andmisega on selline asi ,et üheks hooajaks annad rendile ja siis järgmine hooaeg see mängija teeb otselepingu ja saad ülemineku eest 50 või 100 euri ja sooja käepigistuse et oled asjaliku noore kasvatanud ja ongi kõik.
Tartu on hakanud andekamaid noori välismaale saatma, vbl seal t mõni tuleb tagasi aga ka nemad saavad vastavalt soovitavale mänguajale omale valida muud klubid.
2005 aastakäigust, Makke ja Vaaksi aastakäigust Jorke Aav mängib Saksamaal Pro Bs , Mägi läks Audentesesse ja liitus Talltechiga,
oli kaks andekat mängijat aga klubis nüüd on 0
Tartul oleks ju praegu, hooaja keskpaigas isegi mõistlikum mängijat loovutada. Kui enne oli graafik tummine tänu ENBL'ile, siis nüüd on seal ainult paar mängu jäänud. Lisaks on hooaja esimene pool ära näidanud, et paraku ei suutnud Urvik end korralikult rotatsiooni sisse mängida.RK kirjutas: ↑17 Jaan 2025, 13:11Põhimõtteliselt nõus kõigege aga paar vastuväidet, esiteks Urvik väga halb näide , ta hakkas hilises vanuses korvpalliga tegelema, 15 aastaselt,tõsisemalt üldse 17-18 aastaselt ta on hilise arenguga, jah põhimõtteliselt on õigus ,et eesliin totaalselt ülemehitatud ja tagaliinis oleks võinud olla mõni asjalikum noor juures, kvaliteetsem mängija kui Pere ntx, aga Kui nüüd Keila KK kauples Jurtsenkot ja Rapla Urvikut aga küsin kus need klubid olid suvel, miks nad ei kaubelnud neid mängijaid suvel endale, see et nendel klubidel on mängijate defitsiit oli ju kõigile näha, nüüd kui pool hooaega mängitud siis avastavad ,et teisest klubist oleks vaja kedagi endale.Jurtsenkot saan aru Tartu ei hoidnud kinni, ta ise mõtles ümber.East kirjutas: ↑17 Jaan 2025, 10:59
See on nüüd absoluutne kõrvaltvaataja arvamus, aga mulle jääb tunne, et Tartul puudub reaalne plaan, mida noortega mingist hetkest peale hakata.
Teine asi, kuidas sa kujutad ette et klubi tegeleb karjääriplaneerimisega, seal on ju vasturääkivus, iga mängija tegeleb oma karjääriga ise, klubi huvi on võimalikult väikse kuluga endale saada võimalikult pikaks ajaks mängija, mängija ei ole sellest huvitataud, ta tahab rohkem mängida saada ja rohkem raha saada. Ükski noormängija Eestis ei tee pikajalisi lepinguid, Tartu teeb , kulutab raha ja aega, arendab mängijat ja siis keegi pakub 100 euri rohkem ja mängija lähebki minema.
Rendile andmisega on selline asi ,et üheks hooajaks annad rendile ja siis järgmine hooaeg see mängija teeb otselepingu ja saad ülemineku eest 50 või 100 euri ja sooja käepigistuse et oled asjaliku noore kasvatanud ja ongi kõik.
Tartu on hakanud andekamaid noori välismaale saatma, vbl seal t mõni tuleb tagasi aga ka nemad saavad vastavalt soovitavale mänguajale omale valida muud klubid.
2005 aastakäigust, Makke ja Vaaksi aastakäigust Jorke Aav mängib Saksamaal Pro Bs , Mägi läks Audentesesse ja liitus Talltechiga,
oli kaks andekat mängijat aga klubis nüüd on 0
Ja Jurtšenko puhul, siis kas Keila jutud ei olnudki hilissuvel? Mäletaks juba nagu sealsest perioodist Keila huvi. Selle lisaks ka remargiks siinkohal ära, et ega Tartu ei peagi andma neid näiteks klubidesse, kelle treeningprotsessi kvaliteedi suhtes neil kahtlusi on.
Mis puudutab karjääriplaneerimise aspekti ja klubi rolli selles, siis ma ei ole nõus, et see ainult mängija vastutus ja huvi peaks olema. Kui klubil on noor ja huvitav talent, kellest võiks hea või väga hea mängija kasvada, siis peaks ka klubil olema huvi mängija arengut suunata. Kasvõi seetõttu, et vähemalt mingid aastad annaks see noor mängija klubile tagasi seeläbi, et mängib klubi eest hästi, aitab klubil tiitleid võita ning toob huvitava prospektina publiku saali. Ma ei näe, kuidas on paremaks alternatiiviks see, kus klubi panustab mängija kasvatamisse samamoodi aega ja raha, aga saab selle eest vastu mängija, kes on klubi hingekirjas 5 või 6 hooaega, mille jooksul teenib keskmiselt 6 või 7 minutit mänguaega ning on peamiselt trennikeha?
Kui klubil on mängija vastu usaldus ja vastupidi, siis on võimalik jõuda vastastikku kasulikule koostööle, mis premeerib mõlemaid osapooli. Mis puudutab lepingulisi suhteid, siis tänapäeval on ju väga erinevaid lepinguid. On mängijapoolse optsiooniga lepingud, on klubipoolse optsiooniga lepingud jne. Ja kui sa ütled, et praegu ei taha noormängijad pikaajalisi lepinguid teha, siis äkki ongi asi natuke selles, et nad tunnevad, et klubil puudub nende jaoks pikaajalisem plaan?
Viimati muutis East, 17 Jaan 2025, 17:14, muudetud 1 kord kokku.
Lisaks juurde selle aspekti, et "nooremad noored" ja nende vanemad ju ka näevad kuidas klubi esindusmeeskonna uksele koputavate Eesti mõistes potentsiaalikate noormängijatega ringi käib. Kui ikka aastaid ja aastaid ei suuda keegi noortesatside liidritest esinduse põhimeheks saada, siis otsitaksegi alternatiive ja minnakse võimaluse korral Audentesesse või välismaale.
Natuke naiivne on su plaan vastastikusest usaldusest, alati tuleb keegi kiibitsema ja ütlema et seal teises klubis saaksid sa rohkem mänguaega ja raha ja ära alahinda seda faktorit, sa ei saa ju mõelda ,et üks noor tahab Viimsis või Raplas või Keilas või Tartus elu lõpuni mängida võib ja saab nii teha aga see mängija ei ole siis piisavalt ambitsioonikas , selliseid Martin Dorbeku ja marek Doronini tüüpi mängijate aeg on läbi, ja väga pikaajalisi (4-5 aastat) lepinguid keegi ei tee, ikka noor mõtleb (tavaliselt koos papsiga) ,et ma paari aastapärast nii kõva mees et saan palju parema lepingu, see on põhjus miks väga pikkasid lepinguid ei tehta, pea eranditult Tartu teeb oma noortega mitme aastaseid lepinguid, isegi kuni 3 aastaseid lepinguid, siis on klubil mõtet mängijasse panustada. Aga paljud ei taha üle 1 aasta teha, lisaks on ju Tartu noored mänginud mingilmääral pildile, nii see sama Urvik, kui ka Roos kui ka Jurtsenko ja nad saavad ka mänguaega aga vaadake Tartu mänge, paljud mängu lagunemised ja kaotuseisu jäämised on siis kui noored väljakul, saan aru ,et pole enesekindlust aga sa ei saa noorena tulla ja panna uljalt viskeid ala 7-1 sisse ja lisaks kaitsevead aga paraku meie noormängijad hetkel nii tegutsevad, need Tartu noored ei ole sellised noortekoondise liidrid nagu Cramos olevas noored mängumehed on eks oma roll ole ka treeneril kes pole neis suutnud enesekindlust kasvatada, need noored on heal juhul tublid tulevased meistriliiga tasemel mängumehed. Kui noormängija siit seisust murrab põhirotatsiooni, mitte ei anta talle mänguaega ,et ta noor on, siis sellisest noorest saabki mängumees aga selliseid noori on vähe. Neil kolmel on võimalus teha läbimurre, Roos oli sellele kõige lähemal aga hetkel ei vea keegi neist põhirotatsioonis välja loodame ,et hooaja teises pooles mõni neist kolmest teeb läbimurde.East kirjutas: ↑17 Jaan 2025, 15:19
Tartul oleks ju praegu, hooaja keskpaigas isegi mõistlikum mängijat loovutada. Kui enne oli graafik tummine tänu ENBL'ile, siis nüüd on seal ainult paar mängu jäänud. Lisaks on hooaja esimene pool ära näidanud, et paraku ei suutnud Urvik end korralikult rotatsiooni sisse mängida. Jurtšenko puhul, siis kas Keila jutud ei olnudki hilissuvel? Mäletaks juba nagu sealsest perioodist Keila huvi. Selle lisaks ka remargiks siinkohal ära, et ega Tartu ei peagi andma neid näiteks klubidesse, kelle treeningprotsessi kvaliteedi suhtes neil kahtlusi on.
Mis puudutab karjääriplaneerimise aspekti ja klubi rolli selles, siis ma ei ole nõus, et see ainult mängija vastutus ja huvi peaks olema. Kui klubil on noor ja huvitav talent, kellest võiks hea või väga hea mängija kasvada, siis peaks ka klubil olema huvi mängija arengut suunata. Kasvõi seetõttu, et vähemalt mingid aastad annaks see noor mängija klubile tagasi seeläbi, et mängib klubi eest hästi, aitab klubil tiitleid võita ning toob huvitava prospektina publiku saali. Ma ei näe, kuidas on paremaks alternatiiviks see, kus klubi panustab mängija kasvatamisse samamoodi aega ja raha, aga saab selle eest vastu mängija, kes on klubi hingekirjas 5 või 6 hooaega, mille jooksul teenib keskmiselt 6 või 7 minutit mänguaega ning on peamiselt trennikeha?
Kui klubil on mängija vastu usaldus ja vastupidi, siis on võimalik jõuda vastastikku kasulikule koostööle, mis premeerib mõlemaid osapooli. Mis puudutab lepingulisi suhteid, siis tänapäeval on ju väga erinevaid lepinguid. On mängijapoolse optsiooniga lepingud, on klubipoolse optsiooniga lepingud jne. Ja kui sa ütled, et praegu ei taha noormängijad pikaajalisi lepinguid teha, siis äkki ongi asi natuke selles, et nad tunnevad, et klubil puudub nende jaoks pikaajalisem plaan?
See et Tartu noored lähevad välismaale pole niivõrd Tartu umbusaldamine vaid ambitsioonikus, seda välismaaleminemist Tartu ise suunab, kõik need kes välismaale on läinud viimasel ajal on Joosep Toome paljuski kaasa aidanud: J.Aav, Metsa, Pastik, Esnar ntx., see ,et Mägi läks Talltechi , see on seotud sellega, et kui elamine juba Tallinnas ja plaan Talltechi minna õppima , miks ta siis peaks tulema Tartusse mängima, samamoodi tulevad noored Tartusse Jurtsenko ja Suurorg ntx
Ainuke asi ,et mujal peaks ka noortega rohkem tööd tegema, siis jätkuks kõigile mängijaid, Audes nutetakse ,et pikkasid pole , Talltechis mitu väga pikka noort, üks 2009 poiss (u16 koondises) ja üks 2008 a poiss , kes kutsuti u18 koondisesse, mängib U19 3 divisjonis aga võiks olla audes , kus on pikkade põud, vaadake ka seda ,et mujal on probleeme ja need on palju suuremad kui Tartu noortega probleemid. Pärnus pole järelkasvu, Rakveres ei ole noori peale tulemas, Talltechis u19 sarjas mõlemad satsid mängivad kõige nõrgemas 3 ndas divisjonis, mulle tundub ,et mõni meistriliigaklubi mõtleb, pole vaja noori kasvatada ja selle peale raha raisata, võtame mujalt, kahjuks ka Cramol on see noortesüsteem ainult paberil. Samas Viimsit, Keilat, Raplat, Raekossu ja mingilmääral ka RHKK võib kiita, Reinari kool paistab ,et tegutseb nüüd edasi Audentese põhimõttel, et otsib mujalt Eestist noori andekaid 15 -16 aastaseid, ise enam miniklassist saadik noori endale ei kasvata aga seegi hea, mingilmääral konkurent Audentesele aga konkurents viib edasi.
Paljuski on tegemist ambitsioonikusega kui minnakse välismaale või audentesesse, see on ju hea, siin näide Adamsonist ja kuidas Tartu ülikooli korvpallikool suhtub oma mängijasse kes nüüd Audenteses.toivo kirjutas: ↑17 Jaan 2025, 16:26 Lisaks juurde selle aspekti, et "nooremad noored" ja nende vanemad ju ka näevad kuidas klubi esindusmeeskonna uksele koputavate Eesti mõistes potentsiaalikate noormängijatega ringi käib. Kui ikka aastaid ja aastaid ei suuda keegi noortesatside liidritest esinduse põhimeheks saada, siis otsitaksegi alternatiive ja minnakse võimaluse korral Audentesesse või välismaale.
https://www.facebook.com/share/p/1RCgu8PNHN/