Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
vanafänn
Kasutaja

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas vanafänn »

Päris korralik statistika: Jones on 7 mänguga saanud 39!! vaheltlõiget, samal ajal teisena parim Sanon 18 mänguga 42 :D

average siis vastavalt 5,57 ja 2,33
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Eesti klubide mängud lätlastega kipuvad viimasel ajal kahjuks ühte auku minevat. Ka Kalevi homne kohtumine VEF-iga ei tõota selles vallas suurt positiivset muutust.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Esimene asi mis tähele paned, et saalis on väga väga palju vabu kohti. Huvitav, et ei ole lätlastel tekkinud ligi 10+ aastaga sellist rivaliteeti, mis lausa kutsub täismajale vähemalt selles kitsukeses kooli võimla saalis, kus täna mängitakse! Mäng seni hea, nii jätkata!
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Võõrsilt täna oluline võit, mis turniiritabelis küll suurt ei muuda, aga nii Reinbokile kui ka viimase kahe mängu valguses võiks üksjagu palju positiivset kaasa anda. Negatiivse poole pealt, siis päris kõvasti anti punkte täna ära vabakatest. Õnneks see ei maksnud kätte ning teeniti väärt võit. Lisaks hakkas teatud hetked silma kaitses omavahelise suhtlusest tulenevad errorid. Mis veel, võibolla oli see taktika lihtsalt tänaseks, aga väga palju korve saadi pick n roll olukordades, kus pikk slippis. Asi mida sai näha Rannula algusaegadel aga vahepeal kadus see ära. Vähemalt täna toitis see kõvasti. Millele jäin võidu järel mõtlema, võibolla on see lihtsalt soov mõtlemine, aga mina hindan näiteks keset hooaega saadud võitu lähima rivaali vastu kõrgemalt, kui et see oleks võetu hooaja esimeses mängus, mil kõik on veel mõneti ligadi logadi.

Uue võimaliku mehe nimi käis ka ülekandest läbi - tea kui õige see on, aga väidetavalt tegu siis Valmiera tagumise Michael Nuga'ga.

Mis puudutab lätlaste või mõne muu riigi satsiga peetavaid mänge, siis minu meelest näitab see meie publiku üldist taset ja huvi ning väärtushinnangut. Kui ikka naabrile saab "kümpi sõita" siis see on märksa olulisem. Isegi see pole oluline, et oled teda juba 10x näinud. Paljude jaoks on oluline olla oma külas kuningas, mitte keegi keda teatakse suures linnas ning see pakubki enamusele rahulolu. See kui külla tuleb rikkam rumeenia klubi kus on suvalised antsud, siis see ei tähenda midagi, kuigi just võiks olla oluline end välismaiste satsidega võrrelda.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

marxx762 kirjutas: 05 Mär 2025, 22:30
Uue võimaliku mehe nimi käis ka ülekandest läbi - tea kui õige see on, aga väidetavalt tegu siis Valmiera tagumise Michael Nuga'ga.
Kus suitsu seal, tuld. Nuga eile Tartu vastu ka ei pelanud. Tegemist ju õige vintske vennikesega, kes meilgi siin üksjagu pahandust külvas Kalevi Spordihallis. Viimane mäng Inter Bratislava vastu kõmmutas ka 24 silma, kuigi sealt saadi paarkümne punktine kaotus ENBL-i playofsis. Ei tea kas läksid siis selle peale Masursiga suusad risti või lihtsalt pole Valmieral nii palju vahendeid välkareid hooaja lõpus palgal hoida. See vist juba ka varem läbi käind äkki, aga mulle oli uus info ülekandes, et Bobrov oli kõvasti radaril suvel, aga tema töötasu jääb kuskile 10 000 euri piirimaile ja teda ei saadud lubada. Seega jah ma ikka pingutasin üle oma numbritega üleval, kus arvasin, et äkki toob keegi 20 000 eurose mehe. Äkki kunagi jõuavad head ajad tagasi ja jõutakse ka selliseid palkasi Eestis asjalikele meestele maksta!
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

See oli kahtlemata printsipiaalne kohtumine, sest VEF-Kalev derbi ikkagi selles liigas võiks ju eksisteerida ning vähemalt see jäi viiki. Kui eeldatavad võidud Pärnu ja Keila vastu ära tulevad, siis on teine koht kindel olenemata Ventspilsi mängust, aga kui ka Ventspils ära võetakse, siis säilib isegi teoreetiline põhiturniiri võiduvõimalus. VEF peab võõrsil jagu saama Raplast ja Ventspilsist, kes mõlemad võitlevad playoffi pääsu eest.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: 05 Mär 2025, 22:30 Mis puudutab lätlaste või mõne muu riigi satsiga peetavaid mänge, siis minu meelest näitab see meie publiku üldist taset ja huvi ning väärtushinnangut. Kui ikka naabrile saab "kümpi sõita" siis see on märksa olulisem. Isegi see pole oluline, et oled teda juba 10x näinud. Paljude jaoks on oluline olla oma külas kuningas, mitte keegi keda teatakse suures linnas ning see pakubki enamusele rahulolu. See kui külla tuleb rikkam rumeenia klubi kus on suvalised antsud, siis see ei tähenda midagi, kuigi just võiks olla oluline end välismaiste satsidega võrrelda.
Ma ei saa väga aru. Minu meelest peaks asi loogiliselt käima, et enne suudad sa kodus oma staatuse “küla kuningana” ära kinnistada ning seejärel lähed muid jahimaid vallutama.

Minu jaoks on näiteks oluline, et Kalev suudaks end siinse regiooni tippklubina kehtestada, aga see eeldab seda, et me ei ole kohalikus liigas Läti klubide järel kuskil kolmas või neljas, vaid ikkagi võtame eesmäriks VEFi ja Zellit igal võimalusel loputada. Ja staatust ei kinnistata mitte ühe või kahe hooajaga, vaid ikka pikema perioodi vältel.

Euroopa osas nõus, et seal saab rahvusvahelist positsiooni mõõta, aga see ei tähenda, et koduse regiooni võimuvõitlus peaks tagaplaanil olema või vähemtähtis.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

East kirjutas: 05 Mär 2025, 23:56
marxx762 kirjutas: 05 Mär 2025, 22:30 Mis puudutab lätlaste või mõne muu riigi satsiga peetavaid mänge, siis minu meelest näitab see meie publiku üldist taset ja huvi ning väärtushinnangut. Kui ikka naabrile saab "kümpi sõita" siis see on märksa olulisem. Isegi see pole oluline, et oled teda juba 10x näinud. Paljude jaoks on oluline olla oma külas kuningas, mitte keegi keda teatakse suures linnas ning see pakubki enamusele rahulolu. See kui külla tuleb rikkam rumeenia klubi kus on suvalised antsud, siis see ei tähenda midagi, kuigi just võiks olla oluline end välismaiste satsidega võrrelda.
Ma ei saa väga aru. Minu meelest peaks asi loogiliselt käima, et enne suudad sa kodus oma staatuse “küla kuningana” ära kinnistada ning seejärel lähed muid jahimaid vallutama.

Minu jaoks on näiteks oluline, et Kalev suudaks end siinse regiooni tippklubina kehtestada, aga see eeldab seda, et me ei ole kohalikus liigas Läti klubide järel kuskil kolmas või neljas, vaid ikkagi võtame eesmäriks VEFi ja Zellit igal võimalusel loputada. Ja staatust ei kinnistata mitte ühe või kahe hooajaga, vaid ikka pikema perioodi vältel.

Euroopa osas nõus, et seal saab rahvusvahelist positsiooni mõõta, aga see ei tähenda, et koduse regiooni võimuvõitlus peaks tagaplaanil olema või vähemtähtis.
Ma pidasin silmas rohkem seda, et võtame näiteks Coolbet või Rapla või ükskõik mis Est-Lat võistkonna, siis kui Rapla mängib Pärnuga, siis on saalis märksa enam rahvast kui näiteks Zelli või Liepaja vastu. Mu point oli see, et kodust kossusõpra ei kõneta kahjuks lätlased ning nende võimalik võitmine. Pigem ikka pakub huvi et saaks naaber maakonna võistkonnast jagu.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Eks kohalikel derbidel on oma väärtus. Aga laiemas plaanis - olgem ausad, et ega liiga pole teinud ka väga palju tööd selle nimel, et eestlased saaks Läti meeskondadega tuttavaks ning vastupidi. Gurmaanid teavad, kes on Arturs Ausejs või Artis Ate, aga tavaline raplakas mitte.

Ehk siis meil on justkui ühisliiga, aga publik on ikkagi erinevas infoväljas ning minu meelest puudub kindel turundusplaan, kuidas eestlasi ja lätlasi integreerida ning samas tekitada mingeid sportlikke vastasseise. Ka (tele)ülekanded on näiteks peaasjalikult Eesti klubide omavahelistest mängudest. Eilne VEF-Kalev oli selles mõttes haruldus, et Delfi sai pakkuda ülekannet Lätis toimuvast mängust. Teleülekannete puhul olen ma tihti mõelnud, et kas polekski loogilisem, kui Delfi kannaks üle just Lätis toimuvaid mänge Läti ja Eesti meeskondade vahel ja lätlased vastupidi Eestis toimuvaid mänge. Nii võiks tekkida reaalne moment, kus jõuaks rohkem kohalikku publikut saali.

Ja teine asi, mis Eesti klubide omavahelistel mängudel publikunumbrit suurendab, on kindlasti ka vastasmeeskonna reisivad fännid. Visuaalselt annab ikka efekti juurde.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

Tartul siis uus mees kohal, Sean Flood, 1996 a, 186 cm (eurobasketis 188 Cm), Iiri korvpallikoondise kapten , viskas paar nädalalt tagasi võidumängus Azerbaidzaani koondise vastu 23 punkti, Mängis Londoni Lionsis, kes juhib hetkel liigat (ENBL liider Eagles hetkel 4- s) , viimane mäng 14 punkti 16 veebruar, keskmised 6,5 p 1,,5 l ja 2,1 rs
https://www.proballers.com/basketball/p ... hael-flood
Benelux liigas mängis Hollandi klubi Den Helders Suns eest, keskmine 15,2 p, 4,3 l ja 4,3 rs, enne seda Austria, Küpros, Saksamaa jne.
Video siit
https://www.youtube.com/watch?v=EbfMsXj8gXE
Tundub olevat klassikaline mängujuht, tundub olevat hetkel heas hoos, palju sümpaatsem mängija ja palju parema CV ga kui ntx lahkunud Bourcier ja Giedraitis, näis kuidas sobib Aivari mängujoonisesse.
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Kasutaja

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Käisin hiljuti Lionsi mängul ja nägin Floodi Caledonia Gladiators'i vastu. Tundus väga asjalik vend, kolme viskas hästi ning oli korralik floor general. Samas vastane oli märksa nõrgem ning UK korvpall on oluliselt vähem tõsisem nähtus kui Euroopa oma.
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

AdornoBrothers kirjutas: 06 Mär 2025, 12:38 Käisin hiljuti Lionsi mängul ja nägin Floodi Caledonia Gladiators'i vastu. Tundus väga asjalik vend, kolme viskas hästi ning oli korralik floor general. Samas vastane oli märksa nõrgem ning UK korvpall on oluliselt vähem tõsisem nähtus kui Euroopa oma.
UK korvpall ei ole midagi nii nõrk, selle uue nn Põhja euroopa liiga Tartu grupi põhiturniiri võitis Eagles kes on UK hetkel 4 s
Lions kust Flood tuli jagab esikohta
Fännide arvates ainuke tiimimängija
Lugege kommentaare
https://www.facebook.com/share/1DviHYQv ... tid=wwXIfr
NoName
Kasutaja

Postitus Postitas NoName »

Tartu teeb hetkel Ventspilsi vastu hooaja ühte kui mitte halvimat esitust. 26:49 ja 5+ minutit poolajast veel mängida. Kaitset sisuliselt ei eksisteeri.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Kuidas see Tartu mäng nii lappe läheb ning nii ebastabiilne on? Ventspils on ikka hoopis teine punt pärast seda kui somm satsi toodi. Ei imestaks kui suudaks nad Cramot isegi kodus võita ning neil oleks seda väga vaja teha, mis omakorda on paha paha Raplale. Korralik mängude rohke ja põnev nv ees ootamas! Kõik saali !!!
Kasutaja avatar
BCKLV
Kasutaja

Postitus Postitas BCKLV »

Ma usun, et Perttus on päris hea arenguruum ka olemas, kui Severi peaks peale seda hooaega oma teed minema, siis Kalev võiks kaaluda uueks sommiks just Perttu Blomgreni. Mänguliselt upgrade talle, kodule lähemal...
Vasta