KML PLAYOFFS 2025/2026

Eesti meistriliigast ja karikavõistlustest
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Re: KML PLAYOFFS 2025/2026

Postitus Postitas marxx762 »

vaim564 kirjutas: Eile, 08:39 Pronksikohtumisel vist ei anta neid parima mängija auhindu? Esimese kohtumise eest ma annaksin TalTechi poolt Mihkel Männistele.
Võibolla asi minus, aga Hr Konks peaks ka oma otsuseid veidi analüüsima, tema otsused on ikka päris küsitavad tihtilugu.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Kusjuures kui siin kohtunikke mainiti, siis kuulasin eile ära Unibeti podcasti ning kui tihti on seal väga palju asju, millele ei ole võimalik alla kirjutada, siis minu meelest Endeni kommentaar kohtunike kohta Tartu ja Pärnu seerias oli üsna lähedal sellele, mida ma ka ise vaikimisi mõtlesin, aga mida ma välja ei julgenud öelda, sest järeldasin, et ju siis kohtunikud teavad kõige paremini.

Mind jäi sealt seeriast närima see tunne, et Pärnu kahjuks julgeti teatud asju ära vilistada, aga Tartu kahjuks mitte. Neljandas mängus olid näiteks see Painteri kaks ebasportliku vea video vaatamist. Esimese puhul, fine, nõustun kohtunikega. Aga teise olukorra puhul oli ju tegelikult videost üsna selgelt näha, et Painter hoidis oma vasaku käega vastaselt ümbert kinni ning kohtunike esitatud argument, et "toimus võitlus palli pärast" oli suhteliselt ajuvaba.

Samamoodi viiendas mängus olukord, kus McBride andis Mohammedile küünarnukiga lõuksi - no sorri, aga kui suur see McBride'i silinder on? Rääkimata sellest, et see McBride'i liigutus ei tundunud kuidagipidi olevat loomulik. Selle olukorra puhul oli eriti kehv see, et tegelikult võinuks seal otsus muuta väga selgelt ka mängu lõpptulemust, arvestades hetke, mil see intsident toimus.

Ning selliseid väiksemaid asju jäi veel mängude jooksul silma. Ehk et tahtlikult või mitte, aga mulle tundus, et kohtunikud tegid Pärnule selles seerias liigas.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Selle kohtunike teema puhul olen ise mõelnud, et "Mis vile saade" on igati hea ning vajalik, aga nagu olen korduvalt maininud, siis minus tekitavad endiselt teatud otsused segadust, sest tõlgendatakse nii üht kui teistpidi. Sellest tulenevalt peaks selles saates mitte niivõrd reeglites tuhnima ja neid kirjeldama, aga keskses rollis võiks olla sarnaste olukordade võrdlus, kus otsused läksid vastupidi.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Endeni kommentaar kohtunike kohta Tartu ja Pärnu seerias oli üsna lähedal sellele, mida ma ka ise vaikimisi mõtlesin, aga mida ma välja ei julgenud öelda, sest järeldasin, et ju siis kohtunikud teavad kõige paremini.
Minul tekkis sama tunne Endenit kuulates. Kui on üldiselt kehv vile, siis on ka arusaadav, kui eksitakse mõlemale poole ja kohtunike tase ei tule järele, aga kui hindamiskriteeriumid on meeskondadele erinevad, olukordi hinnatakse erinevate meeskondade puhul erinevalt, siis on midagi lahti. Viimase mängu puhul veel see asi ka, et palju kummalisi vilesid juhtus siis, kui Pärnu oli veel eduseisus ja siis mõtlesid veel, et hea küll, vahet pole. Kõige selle taustal Suuroru vastu antud vile normaalaja lõpus tuli aga väga kergelt, eriti jõhker veel, et Ilvese viies viga ja Pärnul polnud enam tagamängijaid, kuna Aav ja Hint olid vigastustega väljas.
Mulle jäi ka väga subjektiivne mulje, et suur osa kahtlaseid vilesid tuli just Konksu suust, aga Männiste lõpuks vastutab.
Vasta