KML PLAYOFFS 2025/2026

Eesti meistriliigast ja karikavõistlustest
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Re: KML PLAYOFFS 2025/2026

Postitus Postitas marxx762 »

vaim564 kirjutas: 14 Mai 2026, 08:39 Pronksikohtumisel vist ei anta neid parima mängija auhindu? Esimese kohtumise eest ma annaksin TalTechi poolt Mihkel Männistele.
Võibolla asi minus, aga Hr Konks peaks ka oma otsuseid veidi analüüsima, tema otsused on ikka päris küsitavad tihtilugu.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Kusjuures kui siin kohtunikke mainiti, siis kuulasin eile ära Unibeti podcasti ning kui tihti on seal väga palju asju, millele ei ole võimalik alla kirjutada, siis minu meelest Endeni kommentaar kohtunike kohta Tartu ja Pärnu seerias oli üsna lähedal sellele, mida ma ka ise vaikimisi mõtlesin, aga mida ma välja ei julgenud öelda, sest järeldasin, et ju siis kohtunikud teavad kõige paremini.

Mind jäi sealt seeriast närima see tunne, et Pärnu kahjuks julgeti teatud asju ära vilistada, aga Tartu kahjuks mitte. Neljandas mängus olid näiteks see Painteri kaks ebasportliku vea video vaatamist. Esimese puhul, fine, nõustun kohtunikega. Aga teise olukorra puhul oli ju tegelikult videost üsna selgelt näha, et Painter hoidis oma vasaku käega vastaselt ümbert kinni ning kohtunike esitatud argument, et "toimus võitlus palli pärast" oli suhteliselt ajuvaba.

Samamoodi viiendas mängus olukord, kus McBride andis Mohammedile küünarnukiga lõuksi - no sorri, aga kui suur see McBride'i silinder on? Rääkimata sellest, et see McBride'i liigutus ei tundunud kuidagipidi olevat loomulik. Selle olukorra puhul oli eriti kehv see, et tegelikult võinuks seal otsus muuta väga selgelt ka mängu lõpptulemust, arvestades hetke, mil see intsident toimus.

Ning selliseid väiksemaid asju jäi veel mängude jooksul silma. Ehk et tahtlikult või mitte, aga mulle tundus, et kohtunikud tegid Pärnule selles seerias liigas.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Selle kohtunike teema puhul olen ise mõelnud, et "Mis vile saade" on igati hea ning vajalik, aga nagu olen korduvalt maininud, siis minus tekitavad endiselt teatud otsused segadust, sest tõlgendatakse nii üht kui teistpidi. Sellest tulenevalt peaks selles saates mitte niivõrd reeglites tuhnima ja neid kirjeldama, aga keskses rollis võiks olla sarnaste olukordade võrdlus, kus otsused läksid vastupidi.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Endeni kommentaar kohtunike kohta Tartu ja Pärnu seerias oli üsna lähedal sellele, mida ma ka ise vaikimisi mõtlesin, aga mida ma välja ei julgenud öelda, sest järeldasin, et ju siis kohtunikud teavad kõige paremini.
Minul tekkis sama tunne Endenit kuulates. Kui on üldiselt kehv vile, siis on ka arusaadav, kui eksitakse mõlemale poole ja kohtunike tase ei tule järele, aga kui hindamiskriteeriumid on meeskondadele erinevad, olukordi hinnatakse erinevate meeskondade puhul erinevalt, siis on midagi lahti. Viimase mängu puhul veel see asi ka, et palju kummalisi vilesid juhtus siis, kui Pärnu oli veel eduseisus ja siis mõtlesid veel, et hea küll, vahet pole. Kõige selle taustal Suuroru vastu antud vile normaalaja lõpus tuli aga väga kergelt, eriti jõhker veel, et Ilvese viies viga ja Pärnul polnud enam tagamängijaid, kuna Aav ja Hint olid vigastustega väljas.
Mulle jäi ka väga subjektiivne mulje, et suur osa kahtlaseid vilesid tuli just Konksu suust, aga Männiste lõpuks vastutab.
vaim564
Kasutaja

vaim564 kirjutas: 14 Mai 2026, 08:39 Pronksikohtumisel vist ei anta neid parima mängija auhindu? Esimese kohtumise eest ma annaksin TalTechi poolt Mihkel Männistele.
Eilse mängu eest vastpidi, kiidaksin Peerandi brigaadi, kes hoidis mängu ohjes ning ühtegi kahtlast olukorda ei jäänud isegi meelde.
Kohtunike taha küll eile midagi ei jäänud. Põhiline olukordade realiseerimine. Pärnu tihtipeale puterdas ära, kuid TalTech realiseeris peaaegu kõik tekkinud olukorrad v.a. vabavisked ära. Sellegipoolest oli räsitud koosseisuga Pärnul võimalus, kuid kõik jäi meeste taha.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Täna vast võib öelda, et kohtunikebrigaad ei suutnud väga selget joont hoida. Minu meelest oli ikka väga veidraid otsuseid, osadel lastakse mängida päris agrolt ja teised ei tohi suurt midagi teha.

Päeva lõpuks jäi muidugi mäng enda taha, Kaukiaineni totter lahendus lõpus pani pitseri ära, kuigi Peerandi seal õnnetult päästis vastaste kasuks. Jelks on positiivne ja enesekindel, Rosenthali algus oli paljulubav aga peale esimest veerandit ei tulnud enam nii hästi välja. Miška õnnetuna meenutas seda algusaegade Anrijst, kes puterdab ja põeb hullult üle. Tundub et üldse oli Antonil raskusi mingi hea viisiku leidmisega, küll oli vähe energiat, küll oli lihtsalt olematu kokkumäng. Ainus osa mis mure teeb on see, et kandikul pakuti aga kuidagi ei osatud seda realiseerida.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Kaukiaineni iga hinna eest mängitamine mõjub pehmelt öeldes frustreerivalt, samal ajal kui Acuff on topitud number kolme kohale, kus talle ei jagu ei palli ega ka eriti mänguaega ning ka Makke mängib vähem kui võiks. Seda ei juhtu, aga väga tahaks näha, kuidas mäng siis välja näeks, kui Kaukiainen tegutseks puhtalt viskajana ja palliga toimetaksid teised mehed.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

Uhhuu kirjutas: 16 Mai 2026, 22:53 Kaukiaineni iga hinna eest mängitamine mõjub pehmelt öeldes frustreerivalt, samal ajal kui Acuff on topitud number kolme kohale, kus talle ei jagu ei palli ega ka eriti mänguaega ning ka Makke mängib vähem kui võiks. Seda ei juhtu, aga väga tahaks näha, kuidas mäng siis välja näeks, kui Kaukiainen tegutseks puhtalt viskajana ja palliga toimetaksid teised mehed.
See on hea tähelepanek. Nii kasutades pole Acuffi mõtet platsile saatagi. Võiks siin natuke julgemalt katsetada, selgelt on ameeriklase 10 p panusest puudu ju, eriti, kui Dorbekut ka pole.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vaim564
Kasutaja

vanafänn kirjutas: 16 Mai 2026, 22:00 Täna vast võib öelda, et kohtunikebrigaad ei suutnud väga selget joont hoida. Minu meelest oli ikka väga veidraid otsuseid, osadel lastakse mängida päris agrolt ja teised ei tohi suurt midagi teha.

Päeva lõpuks jäi muidugi mäng enda taha, Kaukiaineni totter lahendus lõpus pani pitseri ära, kuigi Peerandi seal õnnetult päästis vastaste kasuks. Jelks on positiivne ja enesekindel, Rosenthali algus oli paljulubav aga peale esimest veerandit ei tulnud enam nii hästi välja. Miška õnnetuna meenutas seda algusaegade Anrijst, kes puterdab ja põeb hullult üle. Tundub et üldse oli Antonil raskusi mingi hea viisiku leidmisega, küll oli vähe energiat, küll oli lihtsalt olematu kokkumäng. Ainus osa mis mure teeb on see, et kandikul pakuti aga kuidagi ei osatud seda realiseerida.
Jah, seekord olen nõus, kui kohtunikud hakkavad tulemust otsustama, siis on midagi lahti. Eelmise mängu puhul mõtlesin, et võiks vahelduseks kiita, aga kohe karistati ära. Nüüd tekkis mulje, et tahetakse "õiglust majja tuua" ja Tartut jõuga meistriks teha. Aga põhiline oli ikka, et võimalused jäetakse realiseerimata, liiga palju korvi alt vabalt mööda, kohutav ebakindlus. Acuffi kasutamine kolme peal pole siiani õnnestunud, nõus, et jääb suures osas mängust välja, aga siit võiks lisakäik tulla, kui teised ei õnnestu.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Eestikate medalil pole ammu olnud nii väike väärtus kui tänavu. Pärast Rapla taandumist heitlevad medali eest vaid neli meeskonda, kuna Viimsi ja Keilad pole konkurentsivõimelised.

Ma loodan, et TTÜ hakkab oma paisuvat eelarvet realiseerima FIBA Europe Cup`is: nüüd, kus liiga suureneb 40-lt meeskonnalt 48-le, ei tohiks põhiturniirile pääs kuigi suur väljakutse olla.

„Uuel aastal võidame 100% medali!“ – peaasi, et Johan Kärp üritamist ei lõpeta.
vaim564
Kasutaja

Arvestades, kuidas Pärnu koosseis kokku kuivas, vigastega liitus mängu ajal veel vist ka Mohamed, siis on isegi müstiline, et nad pool mängu juhtisid. Teisel poolajal kandus Pärnu esimese poolaja kolmeste tabavus üle TalTechile, nagu oleks ühel pool soodsamad korvid olnud. Et lõpuks TalTech võidu kätte sai, see oli paratamatu. Kahju on esimesest mängust, kus nad pidid mängima viiekesi kaheksa vastu. Minu meelest Ilves püüdis viimasel viskel kontakti vältida ja Suurorg lihtsalt vajus tema poole, kuigi kontakt kui oli, oli igal juhul minimaalne, tõsi on ka see, et ära hüppa, oleks tulnud lasta vabalt visata, sest alati on võimalus, et ei kuku sisse. Aga seal oli varem ka ebaühtlane ja kallutatud vile, seepärast oleks tulnud kontakti võimalustki vältida. Alustades muidugi sellest, et initsiatiiv anti ikkagi ise käest ära. Mulle jääb mulje, et üritatakse ajaloolisi ebaõiglusi likvideerida, TalTech pole nii kaua medalit saanud, Tartu pole nii kaua võitnud ja see hakkab mõjutama kohtunike otsuseid.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Kalevi mängu kohta esimene mõte on, et seeria võitmiseks tuleb hakata sisse viskama. Miška tõstis mitu korda korvi alt mööda, kolm põhitagumist (Kaukiainen, Makke, Rosenthal) viskasid kamba peale kolmeseid 18/4 jne. Toom ka punnitas teatud visetega üle, ei olnud alati kõige paremad viskevalikud. Ehk siis selles osas on juurde panna. Teine mõte on see, et tore, et Tartu vastu lõpuks maa-ala prooviti. See pole imerelv ning seda ei lõpmatuseni kasutada, aga vahepeal on sellega hea tartlaste rütmi segada ning vähemalt laupäeval see toimis päris edukalt. Kolmas mõte on see, et kohtunikud peavad tähtesineja rollist tagasi tõmbuma. Peerandi olukord oli õnnetu, kuigi tagantjärgi võiks öelda, et niivõrd kogenud kohtunikuna võinuks ta osata end paremini positsioneerida. Aga see olukord lõpus, kus Makke lõpus viga kätte ei saanud - korduse järgi tõmbas Paasoja seal ikka piisavalt üle käte. Minu jaoks on see sümboolselt sarnane tolle Tartus toimunud Tartu-Pärnu mänguga, kus McBride andis Mohamedile lõuksi ning nada. Lõppkokkuvõttes on sellised olukorrad need, mis võivad määrata mängu lõpptulemuse. Üleüldse jääb silma, et McBride'ile meeldib väga palju flopata ning vigu välja kalastada. Arvestades, et mängijad on tuttavad ning videost vaadatakse mänge üle, siis tegelikult võiks selliste harjumustega mängijaid natuke tähelepanelikumalt jälgida ning neid mängu jooksul kasvõi hoiatustega korrale kutsuda.

Pärnu-TalTechi seeria osas. Pärnul sai kahjuks inimressurss otsa ning kuigi lõpuks saadi neljas koht ehk jäädi tühjade kätega, siis kokkuvõttes julgeks ma öelda, et nii poolfinaal seeria kui ka pronksiseeria oli nende vaatest positiivsed. Näidati südant ja tegutseti lõpuks ometi meeskonnana. Ka Evart sai end lõpuks tõestada. Kui suudetakse tänavuse hooaja vigadest õppida ning eelkõige komplekteerimisel kohe algusest peale targemaid valikuid teha, siis on see hea platvorm, mille pealt järgmiseks hooajaks ehitada. Peamine eesmärk võiks olla eestlaste tuumik (Eelmäe, Hint, Ilves, Aav) säilitada ning leida neile juurde äkki mõni mängumees, kel tänavune hooaeg eriti ei õnnestunud või ei saanud piisavalt võimalusi, kuid kellel on selgelt võimekus olemas. Ühes teises teemas mainisin Kasemetsa, kes võiks päris hästi sobida. Või näiteks Rikberg, kes pigem tegi lahja hooaja ja kellele võibolla keskkonnavahetus kasuks võiks tulla. Samuti võiks Laane variant olla ja miks mitte ka Jurtšenko, kui pikemate eestlaste osas lahkujaid peaks olema. ja kui Pärnu õnnestuda tahab, siis välismängijate osas tuleb täppi panna. Tänavu läks see natuke ligadi-logadi. Harris oli liiga kaua liiga vormist väljas. Väike rootslane oli alguses mittemidagiütlev ja kui lõpuks stabiilsemalt tootma hakkas, siis sai vigastada. Pikem rootslane oli kokkuvõttes tubli reamängija ja musta töö tegija, aga ei miskit silmapaistvat - minu jaoks natuke liiga ühte ooperisse Eelmäe ja Hintiga. Sergeev, kuniks teda oli, oli pigem pettumus mänguliselt ning sammu edasi ei teinud - pigem vastupidi. Mohamed oli lõpuks hea leid, aga paraku tuli liiga hilja. Ogemuno ei saanudki lõpuks korralikult jalgu alla. Ehk siis sellise välismängijate arvu kohta esines kahjuks liiga palju möödapanekuid ja ebaõnne.

TalTechi osas tuleb tõdeda, et lõvikonservi on seal palju. Võibolla teadlik katse nende poolt intriigi tekitada, aga praegu tundub see kuidagi ebaehtne. Alles äsja suudeti Kalevi vastu oma 56-0 seeria lõpetada ning lõpuks üle 15 aasta esimene pronksmedal teenida - nagu eelnevalt öeldud, siis pigem lahjas konkurentsis -, aga varrakud ja postid räägivad, kuidas nad järgmisel aastal Kalevi ja Tartu maha murravad ning meistritiitlit ründama asuvad. Kurbmäng on siin see, et isegi kui Kalev on neile käegakatsutavam kui varem, siis seda pigem seetõttu, et Kalev on mõnevõrra taandarenenud, mitte aga seetõttu, et TalTech oleks ise tubli arenguhüppe teinud. Ja Tartu on sel hooajal neil pigem eest ära hüpanud kui et lähemale tulnud. Ma ei tea, mis rahapajad TalTechil varuks on või mis üleminekupomme valmistutakse tegema, aga praeguse pealt ei näe küll, milliste meestega nad järgmine hooaeg seda meistritiitlit ründama peaks.
danielto
Kasutaja

Postitus Postitas danielto »

Sekundeerin Taltechi osas. Loomulikult väga äga ja peabki olema suured eesmärgid. Aga alles saadi esimene võit 15 aasta jooksul, aga jutt on päris edev. Muidugi Varrakuga tueb nõus olla, kui ütles, et hooaeg on korda läinud ja eesmärgid said täidetud. Selles osas käepigistus ja loodan, et jätkavad tõusvas joones. Ei oleks midagi selle vastu, kui üks klubi sekkuks kullamängu. Samas ilmselgelt tahaks loota, et Cramo on järgmine hooaeg siiski sammu edasi teinud ja selle hooaja fopaadest üle saanud. Et realistlikult ma ei näe, et Taltech päriselt niipea siiski meistritiitlile mängida suudaks. Kuna nüüd Nõmme uudis tuli ka välja, siis ma olen küll järgmise hooaja osas optimistlikumalt meelestatud kui siin võibolla mõni aeg tagasi.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Finaali esimeses mängus andsid kindlasti kohtunikud tooni, aga kaotuse põhjuseid tuleb siiski endast otsida, Miška eksimused + Severi üks olukord kiirest jne jne. Loomulikult see ei ole päris nii, et kirjutan need automaatselt puktideks aga siiski, päris palju jäi lauale. Maa-ala kasutamine sõltub suuresti sellest, kuidas rünnakuid realiseeritakse. Kui ise sisse ei saa, siis on kaitses seda formaati mängida. Õnneks mõned mängud veel jäänud, aga ma tõesti ei mõista teatud mängijate kasutamist. Siin eelpool mainiti Severi suurt rolli, aga ma ütleks või küsiks, et miks panna Acuff mängu ning mängigu ta positsioonil 1, 2, 3 või 4, siis kui ta jookseb 5 minutit edasi tagasi ja ühtegi viset talle ei mängita - siis mis on sellise rünnaku point ja millist kasu peaks see mängija võistkonnale tootma? Ma usun, et võistkonnal on veel piisavalt juurde panna (sama ka tegelt Tartul).

Taltechi osas - eelarveliselt on vist siiski juurde pandud ja rahalises mõttes on vahe Tartu ja Kaleviga ikka väiksem. Varrak luges ette eilse mängu lõppedes eesmärgid ning tõdes et kõik said täidetud - lahjad eesmärgid olid? Postil siis uueks hooajaks Taltechiga leping olemas, tõsi, klausliga suvel välismaise pakkumise korral lepingust taganeda.

Medali väärtus eestis, tuleb tõesti nõustuda, et kui keegi (Taltech - Pärnu) räägivad et eesmärk on medal, siis seda ei peaks säärase eelarve juures isegi mainima. See peaks olema päevselge.

Tartu kohta liikus siin info, et neil on mingi Hiina ettevõttega sõlmitud koostöö / partnerlus järgnevaks kolmeks hooajaks. Diil tehti siin ca nädal tagasi vms.

Kohtunikest veel, olen siin kõvasti seda trummi tagunud ning eilses Pihtas Põhjas podcastis ütles Kullamäe umbes sellise lause: "Ma lihtsalt ei saa enam aru, kuna on viga, mis on viga ja millistel põhimõtetel neid vilistatakse" üsnagi kõnekas, kui juba treenerid tunnevad sedasi, siis probleem täitsa eksisteerib.
Vasta